Skip to main content

The Times va introduce taxa pe conţinutul online în luna mai

 

Mai multe agenţii de media din Marea Britanie spun că ziarul The Times va introduce o taxă pe conţinutul online, începând din luna mai, scrie The Guardian pe blogul său.

Publicitate

În ultima perioadă, se vehicula ideea că taxa pe conţinutul online al ziarului va fi introdusă după Cupa Mondială de fotbal, care va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie. Raţionamentul acestei idei era că acest eveniment va genera un trafic imens şi ar fi păcat ca acesta să fie sufocat de cererea de plată introdusă pe site.

De curând, însă, agenţiile de media au fost anunţate că The Times nu le poate oferi garanţii cu privire la audienţa pe luna mai. Asta înseamnă că ziarul nu le poate spune câţi oameni vor intra pe site pentru a le vedea campaniile publicitare în luna respectivă, ceea ce induce ideea că sistemul de plată va fi introdus în luna mai.

'' Cred că vor introduce plata în luna mai sau iunie'', a declarat Rob Lynam, responsabil cu achiziţia sptaţiului de publicitate în cadrul agenţiei Mediaedge:cia.

"Audienţa lor va scădea considerabil în luna mai, din momentul va fi introdusă taxa", a spus o agenţie de media care a preferat să-şi păstreze anonimantul.

Conducerea cotidianului, deţinut de magnatul de presă Rupert Murdoch, a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect, înainte de lansarea propriu-zisă a sistemului de plată.

News Corporation, compania care deţine ziarul The Times, nu a făcut deloc un secret din introducerea plăţii pentru conţinutul online. În luna ianuarie, The Times şi-a angajat un om special pentru a se ocupa de partea digitală a ziarului, pe Gurtej Sandhu de la Star TV Asia.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus