Skip to main content

Trei spoturi la margarina Rama au fost interzise

 

Trei spoturi pentru margarina Rama au fost interzise pentru că nu precizau că "20 de grame este cantitatea maximă recomandată zilnic pentru consum." Toate cele trei spoturi fac o trimitere explicită la beneficiile consumului de "grăsimi esenţiale Omega 3 şi Omega 6" pe care le conţine margarina Rama.

Publicitate

Celelalte două spoturi le au ca protagoniste pe Gabriela Berechet, specialist în industria alimentară, şi pe cântăreaţa Anca Ţurcaşiu.

Cine a reclamat aceste spoturi?

CNA a analizat aceste spoturi după ce a primit o scrisoare de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în care spunea că normele europene recomandă un consum zilnic de cel mult 20 de grame de margarină de persoană.

Reclamele trebuiau modificate de săptămâna trecută

În şedinţa trecută, membrii CNA au convenit cu un reprezentat al companiei Unilever, cea care produce margarina, că spoturile vor fi modificate, astfel încât, să se specifice care este cantitatea maximă recomandată pentru consumul zilnic.

Între timp, spoturile au rulat în aceeaşi formulă, motiv pentru care, CNA a decis astăzi să acorde o somaţie cu intrarea în legalitatea spoturilor Rama. Acest lucru înseamnă că posturile de televiziune nu mai au dreptul să difuzeze aceste clipuri publicitare până când acestea nu vor prezenta şi informaţiile solicitate de CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat această sancţiune în baza legislaţiei audiovizuale care spune că informaţiile prezentate în spoturile publicitate nu trebuie să inducă în eroare publicul.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana Ioana
    Daca te uiti pe ambalajul de Rama o sa vezi ca scrie ca portia zilnica recomandata e de 20g - numai ca ata nu nseamna doza maxima. Si e cam aiurea sa iti zica cineva cat e bine pentru tine - tu nu stii, nu simti ce si cat e bine pentru tine sau in eneral suntem obisnuiti sa ne spuna statul sau reprezentantii lui ce sa facem. Cand suntem la un bar ne spune statul cat sa bem? Vrem sa ne spuna cat sa bem?
    Oricum, moticul suspendarii reclamelor e de-a dreptul tantalau, in conditiile in care gramajul ala e o recomandare, nici de cum o reglementare, adica lege, a UE sau a Romaniei. Pai asa ar trebui sa suspende cam tot ce misca in publiciate, ca de exemplu nici la inghetata nu ne spune cat e recomandat sa consumam. S nici la reclama la ciocolata, pate, telina, salam samd.
  • Cos Cos
    Micul dejun al campionilor, interzis de CNA. Dar domnii de la Siguranta alimentara (sau cum se numeste) de ce nu-i obliga pe producatorii de margarina sa scrie pe ambalaj ca nu e bine sa mincam mai mult de "n" grame? Clasic pentru "preventia" noastra.
  • chaka chaka
    Aleluia, cum spuneam http://cenusespune.com/2010/02/04/sa-traim-sanatos-cu-nadia/

Trimite un comentariu

sus