Skip to main content

Ziar tipărit + abonament online + iPhone = 20 de euro pe lună

 

Apar primele variante de a împleti, în acelaşi pachet, presa scrisă şi internetul. Cotidianul francez Le Monde implementează, începând cu 29 martie, un astfel de model.

Publicitate

Cotidianul francez va pune pe piață un abonament care va cuprinde ziarul în formă tipărită, accesul la conținutul online al jurnalului și posibilitatea de a citi ziarul pe iPhone.

În primele trei luni, prețul acestui abonament va fi de 19,90 de euro pe lună, apoi prețul va crește la 29,90 de euro.

Zona de acces liber de pe site-ul Le Monde va cuprinde doar o serie limitată de articole, scrise special de redacția Le Monde.

"Diversele suporturi de difizare, hârtia și mediul digital nu sunt deloc concurente, ele sunt complementare. Pe hârtie vor fi prezentate investigații complexe, pe pagina web se vor găsi fluxul de informații și dezbaterile interactive, iar pe iPhone sau pe alte telefoane mobile de acest gen, vor fi transmise alerte și informații rapide", a explicat directorul Le Monde, Eric Fottorino.

Le Monde a testat deja piața digitală cu o aplicație gratuită pentru iPhone

În prezent, aplicația gratuită lansată de Le Monde pentru iPhone numără 1,4 milioane de utilizatori. Publicația franceză se pregătește să lanseze, începând cu 3 aprilie, o ofertă și pentru iPad, noua tabletă Apple.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu