Skip to main content

Acuzaţii de evaziune fiscală pentu unul dintre acționarii Realitatea Media

 

Compania Global Video Media SA, care deține 1,2% din acțiunile Realitatea Media, este suspectată de o evaziune fiscală în valoare de 1 milion de lei, adică aproximativ 240.000 de euro, reprezentând impozit pe profit și TVA în perioada 2007 - 2008, scrie HotNews, care citează surse din cadrul ANAF.

Publicitate

O investigație HotNews mai arată că șase lideri de sindicat, care îndeplineau și funcția de administratori la Global Video Media, au renunțat în luna aprilie la funcții, fiind înlocuiți cu trei cetățeni moldoveni.

Fiscul suspectează că datoria de peste 1 milion de RON pe care Global Media o are la bugetul de stat (impozit şi TVA) rezultă dintr-o serie de contracte de achiziţii încheiate cu societăţi radiate de la Registrul Comerţului, înainte ca Global Media să declare achiziţiile respective.

Contactați de HotNews, liderii de sindicat au declarat că nu știu nimic despre acuzațiile care li se aduc. Sindicaliștii au fost administratori și la Realitatea Media până la sfârșitul anului 2009. În ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu explica, într-un interviu pentru paginademedia.ro de ce sindicaliștii s-au retras din poziția de administratori la Realitatea Media:

Rep: Sindicaliștii ies și ei. De ce?
SOV: Este o nouă etapă. Nici sindicaliștii nu erau oameni de afaceri, care știu cum funcționează un business.

Rep: Până acum de ce au fost menținuți?
SOV: Au avut un mandat pe patru ani, iar acum acest mandat expiră.

Rep: Acum patru ani, de ce au fost aduși în Consiliul de Administrație?
SOV: La vremea aceea, trustul era pe investiții și se concentra pe conținutul jurnalistic. Își construia credibilitatea, încercă să creeze în interiorul grupului o componenta socială puternică. Această etapă s-a încheiat. Grupul are credibilitate, este deja o platformă de dezbatere pentru toate zonele sociale.

Ancheta integrală o puteți citi pe HotNews.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu