Skip to main content

Canalele din grupul Pro, un plus de 1 milion de dolari la venituri

 

adrian-sarbu18Operațiunile din România ale grupului condus de Adrian Sârbu, Central European Media Enterprises (CME), au înregistrat, în primul trimestru al lui 2010, un venit net de 36,5 miloane de dolari. Cifra este cu un milion mai mare decât veniturile nete înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Publicitate

În schimb, EBITDA (profitul înainte de calcularea dobânzii, impozitelor, deprecierii și amortizării) a scăzut în același interval cu 5,2 milioane de dolari, față de 9,8 milione de dolari, cât era în primul trimestru al lui 2009.

CME deține în România compania Pro Tv SA, ce include canalele de televiziune Pro Tv, Acasă, Pro Tv International, Pro Cinema , sport.ro şi MTV România.

Media Pro Entertainment, compania achiziționată de CME de la Adrian Sârbu în luna decembrie 2009, a cunoscut, în primul trimestru al acestui an, o creștere a venitului net de 13,6 milioane de dolari, de la 14,4 milione de doilari, cât era în aceeași perioadă a anului trecut.

Singurile țări în care operațiunile CME s-au confruntat cu o scădere a veniturilor nete în primul trimestru sunt Cehia (-1 milion de dolari) și Slovacia (- 2,3 milioane de dolari).

Cifre pe toată compania:

Venitul net al Central European Media Enterprises a crescut, în primul trimestru al acestui an, cu 7,3 milioane de dolari (ajungând la 143,6 milioane de dolari), față de primul trimestru al lui 2009.

În schimb, EBITDA s-a diminuat în primul trimestru al lui 2009 cu 26,9 milioane de dolari, ajungând la cifra de 0,8 milioane de dolari.

Adrian Sârbu, preşedinte şi director executiv al Central European Media Enterprise:

"Recenta finalizare a achizițiilor din Ucraina și Bulgaria au dus la consolidarea întregii afaceri CME, care se desfășoară pe șase piețe (România, Cehia, Croația, Slovenia, Slovacia și Bulgaria n.r.).

Astfel, CME s-a redefint ca o companie de mass-media și divertisment integrată vertical, fiind pregătită și mai bine pentru provocările din industria noastra.
Cererea de publicitate TV a continuat să scadă în primul trimestru, e adevărat că într-un ritm ceva mai lent. Europa Centrală și de Est își va reveni treptat din criză, în prima parte a lui 2010, iar în cea de-a doua se așteaptă o creștere sigură a veniturilor din publicitate.

Pentru a recupera pierderile suferite vom încerca să convertim audiența și cotele de piață în venituri puternice."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • "Operațiunilor din România ale grupului condus de Adrian Sârbu, Central European Media Enterprises (CME), au înregistrat, în primul trimestru al lui 2010, un venit net de 36,5 miloane de dolari." cred ca s-a strecurat un dezacord la "Operatiunilor"
  • Da deci haoles baoles care ma numecs duamna Inputitu Piranda domecelata an muncipu Bukresi tara Indorromaniea da profesea talespectuarea lui truztu Mediea Prrom care deci asi vra sam esxpremez sadesfactiea da aciaste razultate iaxcealante alui truztu mediea prrom a lui bulibasu Adriean Ztate Sarbu Potcovaru da Indorromaniea deci care ie si normeal sa aibe aciazte razultate care Prrom teve si Hacasa teve da ciale ma-i misto progame rromanejti care na placa la toti rromani si care multomim dan inema nuasta da rromani lui prrom teve ca covins popou dan aciazta tara deci ca sa sa tiganizaza da buna voe ca sa potem si no-i sa na dasfasoram actevitatili nuasta de specefik fara dexcriminari.
    Deci sa traesc binea an Indorromaniea jeos comunizmu si ceakalakaceakacea!

Trimite un comentariu