Skip to main content

Revista presei media - 19 mai

 

Publicitate

Robert TurcescuJurnalistul Robert Turcescu ar putea să preia interimar conducerea TVR, înlocuindu-l pe actualul director general Alexandru Sassu, până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie, a declarat pentru Mediafax Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL. Contactat de Mediafax, jurnalistul Robert Turcescu a spus că "deocamdată nu este nimic oficial". "Probabil că în următoarele zile vor avea loc discuţii pe această temă". Despre acest subiect a scris şi HotNews.

"Modul în care gândesc lucrurile în viaţă este unul foarte pragmatic. Nu îmi place să fac supoziţii. La momentul în care voi lua o astfel de decizie, dacă va exista o astfel de propunere, mă voi gandi şi la modul în care voi încheia treburile la Realitatea FM şi Realitatea TV", a declarat Turcescu pentru HotNews. (Foto: Adrian Stoicoviciu, Mediafax Foto)

Jim Seida, producător multimedia msnbc.com într-un interviu HotNews: "Componenţa multimedia este extrem de importantă nu numai pentru publicaţiile româneşti, ci şi pentru publicaţiile globale. [...] Publicul vrea şi mai mult conţinut multimedia. Dacă vrei să rămâi în joc, dacă vrei să supravieţuieşti în industria ştirilor, este extrem de important să te adaptezi şi să îţi adaptezi modul de expunere al materialelor pe care le promovezi multimedia”.
VIDEO Producător multimedia msnbc.com: Produsele video folosite în publicitatea online sunt foarte profitabile pe Internet. Mult mai profitabile decât banerele pe care le vezi pe paginile pline de text

Federaţia Romană a Jurnaliştilor MediaSind, condusă de Cristi Godinac, anunţă că va lua parte la acţiunile de protest organizate azi în Capitală de confederaţiile sindicale, notează HotNews şi Wall-Street.ro. Organizaţia susţine că, pentru ieşirea din criza economică, "Guvernul trebuie să negocieze cu partenerii sociali un plan real de relansare a economiei".

Asociaţia Berării României a lansat campania “Românii iubesc berea”, care are drept scop informarea adulţilor cu privire la valorile acestui produs, un proiect în care s-a investit peste 1 milion de euro, scrie Wall-Street.ro.

Bergenbier, Heineken România, Romaqua Group, United Romanian Breweries şi Ursus Breweries au alocat “sume semnificative din bugetele de marketing” pentru această campanie, spune Jan Derck van Karnebeek, preşedintele Asociaţiei Berării României. Campania media, al cărei concept creativ a fost dezvoltat de către agenţia Tempo, se va derula pe parcursul acestui an, cuprinzând comunicare TV şi presă scrisă în perioadă mai-august, respectiv o componentă online până la finalul anului.
Cea mai scumpă campanie media realizată până acum de Berării României

Între Pro TV şi agenţia Mediaedge:cia (MEC) România nu au existat negocieri ale condiţiilor de media pentru clientul URBB, al cărui cont este gestionat de Mediaedge:cia, a declarat pentru DailyBusiness.ro Zoe Vasilescu, sales director Pro Tv.

"Oferta Pro Tv s-a aflat pe masa agenţiei încă de la preluarea contului de către Mediaedge:cia. În luna mai am fost înştiinţaţi că URBB va începe să plaseze publicitate pe staţiile grupului Pro, conform condiţiilor de cumpărare furnizate încă din luna martie", a spus Vasilescu.
Pro TV precizează că spoturile URBB au intrat la difuzare după ce Mediaedge:cia a acceptat condiţiile televiziunii

Grupurile media autohtone preferă să lucreze cu angajaţi cu normă întreagă, pe care să-i aibă mereu la dispoziţie, în detrimentul jurnaliştilor pe cont propriu. În România, munca de jurnalist freelancer nu este la mare căutare, scrie Adevărul. Ziarul îi citează pe Alexandru-Brăduţ Ulmanu şi pe Vlad Mixich.
Freelancerii, şi mai rari pe timp de criză

Compania de cercetare GfK a cumpărat 40% din companiile SirValUse Consulting, specializată în consultanţă privind experienţa utilizatorului, şi Nurago, furnizor de tehnologie pentru marca digitală, mass-media şi cercetarea privind gradul de aplicabilitate, scrie Wall-Street.ro.
GfK a cumpărat participaţii în două companii de digital media

Internauţii britanici susţin că au mai multă încredere în sursele online de ştiri decât în emisiunile televizate de ştiri sau în ziare, arată un studiu al autorităţilor de reglementare din domeniul telecomunicaţiilor, scrie Wall-Street.ro, care citează Financial Times.
Studiu: Britanicii au mai multă încredere în ştirile online decât în televiziune

Posturile de televiziune TVR 1, TVR 2, TVR HD şi site-ul TVR.ro vor difuza meciurile din cadrul Cupei Mondiale de Fotbal, care se desfăşoară în perioada 11 iunie - 11 iulie, în Africa de Sud, informează Televiziunea Publică, scrie Mediafax.
Cupa Mondială de Fotbal 2010 va fi transmisă de TVR 1, TVR 2, TVR HD şi TVR.ro

Autorităţile de pe ambele părţi ale Atlanticului au declanşat investigaţii împotriva Google, după ce grupul a dezvăluit că a înregistrat date de comunicare trimise prin intermediul reţelelor wireless din locuinţele oamenilor, scrie Mediafax, care citează Financial Times.
Investigaţii asupra Google cu privire la colectarea "accidentală" a unor date

Grupul BBC a fost obligat să-şi ceară scuze, după ce un DJ al postului local din Birmingham a spus în direct că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, potrivit DailyBusiness.ro, care citează Dailymail.co.uk.
BBC, obligat să-şi ceară scuze după ce un DJ a anunţat în glumă că regina Elisabeta a II-a a murit

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus