Skip to main content

PEDEAPSĂ: Antena 1 va fi întreruptă 10 minute din cauza lui Mădălin Ionescu

 

madalin-ionesc-23Accesele repetate de sex de la emisiunea lui Mădălin Ionescu au dus la o decizie dură din partea CNA: Antena1 îşi va întrupe emisia timp de 10 minute, chiar în în prime-time, la începutul Observatorului (de la 19.00 la 19.10), drept pedeapsă pentru derapajele din emisiunea Acces direct. Este una din cele mai dure sancţiuni luate de CNA în ultima vreme.

Publicitate

Trebuie să admitem că ceea ce este acum la ora 17.00 era la OTV, în urmă cu doi ani, la ora 22.00”, a declarat Gelu Trandafir, membru CNA.

[flashvideo filename=video/accesdirectsex.flv /]

Care au fost derapajele de la Acces direct?

În mai multe ediţii ale emisiunii Acces direct au fost abordate teme sexuale care aveau ca actori minorii.

"Elevă şi proxenetă"- titlu care a rulat în timpul emisiunii Acces direct

În şase ediţii ale emisiunii lui Mădălin Ionescu, din perioada 17 – 28 mai, s-a vorbit despre cazul unei eleve acuzate de proxenetism. În platou a venit tânăra acuzată, iar prin intermediul unei videoconferinţe s-a discutat “fără perdea” cu două dintre tinerele care ar fi fost victimele elevei incriminate.

"Tupeu de borfaşi: sex cu copii pe bani" - titlu din emisiunea lui Mădălin Ionescu

În emisiunea Acces direct din 25 mai s-a discutat un caz de la Hârşova în care doi copii au fost plătiţi de nişte tineri pentru a face sex pe o terasă. Toată această scenă a fost filmată cu telefonul mobil, iar înregistrarea a ajuns în posesia ziarului Cancan.

Emisiunea lui Mădălin Ionescu a difuzat respectivele imagini şi a organizat o întreagă dezbatere pe marginea lor. Acelaşi subiect a fost tratat şi în jurnalul de la ora 19.00.

Sancţiunea aplicată de CNA postului Antena1 a fost propusă de Attila Szasz şi priveşte atât emisiunile Acces direct, cât şi Observatorul de la ora 19.00 Emisiunea Acces direct rulează de luni până vineri în intervalul orar 17.00-19.00.

Ce au spus membrii CNA cu privire la derapajele de la Acces direct?

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“În legătură cu ora de difuzare, nu vorbim doar de imaiginile difuzate şi în cazul copiilor care fac sex, este vorba şi de dialogurile care se poartă, limbajul folosit. Mădălin Ionescu o întreabă pe mama uneia dintre fetele agresate dacă există probe că fata a întreţinut relaţii sexuale cu eleva acuzată de proxenetism”.

Constantin Duţu:

“Foarte grav mi se pare modul în care moderatorul le incită pe fete să vorbească despre modul în care au întretinut relatii sexuale, nu mai vorbesc de limbajul suburban folosit în emisiune. Sunt nişte chestii atat de grave!”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat această decizie de sancţionare pentru o serie mai largă de încălcări. Printre acestea se regăsesc abordarea unui subiect nepotrivit pentru ora de difuzare, limbajul licenţios, atitudinea moderatorului care le încurajează pe minore să vorbească despre experienţele lor sexuale. Una dintre cele mai grave abateri o reprezintă difuzarea înregistrării în care cei doi copii plătiţi să întreţină relaţii sexuale. Legislaţia audiovizuală precizează clar că este interzisă difuzarea de emisiuni în care sunt prezentaţi copii în ipostaze nepotrivitei vârstei.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rode orm rode orm
    Cu ce jigodii sint contemporan. Ionescu ala ar trebui bagat cu capul in buda si trasa apa.
  • anda anda
    Dar cand va fi intrerupta, poate sa imi zica cineva? Ms
  • daniel daniel
    membri cna niste batrani care fac umbra degeaba
  • teodor teodor
    Petrisor prezinta audienta din intervalul oral 17:00 - 19:00 la antena si protv, te rog daca ai audienta in aceste intervale orale.
  • maresalu_67 maresalu_67
    emisiunea e jegoasa, la ori ce ora s-ar difuza. ar trebui interzisa !!! dar domnilor de la CNA vadeti ca mai aveti si alti clienti, sper sa ii tratati cu aceeasi moneda.
  • Ionut Ionut
    Daca ati avea bun simt nu ati da filmuletul. Oribil. Meritau sa suspende emisiuna asta mizerabila. Asa cum eu o sa supend site-ul dumneavoastra.
  • teodor teodor
    in ce zi va suspenda pentru 10 min transmisia? ca astazi nu au suspendat
  • daddy daddy
    Balamuc total. Emisiunea aia nu are ce cauta in eter. Felix TV merita cu varf si indesat.

    Cat timp se mai fac bani din jeg, CNA ar trebui sa stea cu ochii pe ei, cum misca, cum amenzi si transmisiune oprita.

    Acum cativa ani, Pro-ul facea rating din asta. Intre timp le-a mai trecut, dar Felix TV e un vrednic urmas.
  • GEORGE SIN SLOBOZIA GEORGE SIN SLOBOZIA
    A scris cineva aici ca sanmctiunea data Antenei 1 se datoreaza lui Basescu. Daca-i asa, inseamna ca s-a nascut tot din cauza lui Basescu. Hai sa fim seriosi! Antena 1 si-a meritat sanctiunea, pacat ca vine atat de tarziu si atat de blanda. Ma mir ca la Antena se ocupa de divertisment Augusta Dumitrascu _ Lazarov si credeam ca are mai mult gust si mai multa decenta. Dar e o rusine sa lasi pe post un frustrat ;i obsedat sexual ca Madalin Ionescu si un nesimtit ca acel Capatos sa umplr ecranul de jeguri. Rusine! O sa vedeti ca acest Madalin nu se lasa, el are in sange sexul, are obsesii, e nesimtit in ultimul hal. Ca dovada ca si-a mai parasit si familia pentru o pitipoanca fare dumnezeu.
  • adi adi
    daca ar inchide antenele ce bine ar mai fi sau macara sa dea numai desene animate sau documentare,nu mahalaua!de fapt familia Antena este mahalaua Romaniei
  • Tweeknax Tweeknax
    Emisia Antenei 1 nu a fost intrerupta
  • mihai mihai
    hehe...daca Antena 1 a patit asa ceva inseamna ca OTV-ul ar fi trebuit inchis de multa vreme! Ce sa mai zic de mizeria aia de Taraf. Dar probabil Prigana plateste ''abonamentul'' la CNA, ca si multi altii.
  • dennys dennys
    Trebuia data o pedeapsa mai blanda....o saptamana intrerupere pentru acest OTV 2!
  • marius marius
    din pacate profesionalismul la noi, in jurnalism, lasa de multe ori de dorit si daca te uiti cum au "evoluat" productiile in general si jurnalele de stiri cred si sunt convins ca daca nu se vor lua masuri mai drastice vom fi martori la decadere totala a mass-mediei. cred ca putem numara pe degetele de la o mana jurnalistii cu verticala.
    ca atare cine este de acord cu lipsa stirilor de interes general, cu limbajul agresiv, cu violenta prezenta din ce in ce mai mult la tv si in presa scrisa sa huleasca in continuare CNA-ul.
  • laurentiu laurentiu
    da vere, e naspa emisiunea, nu am ce zice, dar masura mi se pare comanda politica. se vede de la o posta.

Trimite un comentariu

sus