Skip to main content

Tirajul Bihoreanul, cumpărat în bloc de protagoniştii unui scandal amoros

 

În plină criză economică, tirajul unui ziar s-a evaporat rapid. Exemplarele de luni din Bihoreanul, susţin editorii, au fost cumpărate în bloc de protagoniştii unui scandal amoros local. A doua zi, editorii au scos un tiraj suplimentar.

Publicitate

bihoreanul_pagina_1De unde a pornit totul? În centrul poveştii sunt un secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă. (numită în articol Elena Udrea de Bihor)

Iată povestea:

Luni, săptămânalul Bihoreanul a publicat un amplu articol despre relația amoroasă dintre șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă, Simona Iancu și secretarul general al PDL, Mircea Matei, proaspăt secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În articol se spune că Simona Iancu îl vizita pe Mircea Matei la București cu avionul plătit din bani publici.

În ziua apariţiei, surpiză. La prima oră a dimineții au dispărut aproape toate ziarele din Oradea, orașul unde se difuzează cele mai multe exemplare ale săptămânalului.

Florin Ciucaș, redactor șef al ziarului Bihoreanul, pentru Paginademedia.ro:

“E prima oară când ni se întâmplă. Eu nu-mi amintesc, cel puțin în ultimii ani, să se mai fi întâmplat situații de genul acesta, să se cumpere tirajul integral. De altfel, noi nici nu eram pregătiți pentru o astfel de maniere de cenzură. Cu atât mai mult cu cât avem și un portal de internet, iar articolul urma să fie publicat și acolo”.

Ziarul are un tiraj de 3.000 de exemplare, iar din acestea spune Ciucaş, au fost cumpărate 80%, 90 %.

Cititorii au alertat redacția, iar conducerea ziarului a hotărât să retipărească un nou tiraj, care a apărut marți de dimineață.

“Acțiunea lor, până la urmă, nu a avut niciun efect, pentru că noi ne-am mișcat, iar a doua zi, marți, văzând că această cumpărare nefirească a ziarelor este un fenomen de masă, am comandat încă un tiraj intergral. Iar marți dimineață, la prima oră, am realimentat chioșcurile. De această dată nu s-a mai repetat fenomenul, de unde am dedus că nu se așteptau la așa ceva”, a mai spus Ciucaș.

“Oamenii au reacționat cu oarecare îngrijoare, nu știau ce s-a întâplat cu ziarul și au sunat la redacție, unii chiar au venit la redacție să cumpere ziarul de aici. Întrebau toți stupefiați ce conține ziarul de nu a apărut pe tarabă”, a completat Ciucaș.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • paparazii, e OK ce zici tu, da nu am vazut dovezi in spatele celor scrise, in afara fotografiilor nu exista chitante, facturi, nu se dovesdeste nimic...santaj ordinar, pare a fi la prima vedere, fara suparare fratele meu...
  • auzi bre ce se scrie aici...Urmare investigatiilor GAZETEI, am descoperit si am relatat cititorilor nostri ca Florin Ciucas si Mircea Chirila, conducatorii saptamanalului de scandal si santaj "Bihoreanul", si-au inceput ucenicia in materia scrisului la comanda in compania unor infractori ce abia mai tarziu au devenit notorii...continuarea pe net, daca sunteti curiosi cine este santajistul Ciucas...
  • Traiasca INTERNETUL!
    @geo: da' iubirea intre persoane de acelasi sex e ceva rau??? Nu iubirea e tema, ....asta daca ai citit articolul atent :) FTW!
  • articol de doi bani, fie comandat politic, fie e vorba de o persoana geloasa pe realatia dintre cei doi...apropo ce este rau in faptul ca doua persoane de sex opus se iubesc? iar baietii de la gazeta mai trebuie sa ia lectii de la paparazii publicatiilor din Bucuresti, ar fi trebuit sa urmareasca unde se duc cei doi dupa spectacol, ce fac, etc. pozele rezentate nu sunt relevante, imi pare rau, ca si eu daca sunt de la Botseni si ma intalnesc cu o veche cunostina din Botseni la o manifestare din Bucuresti, nu pot sa nu ma opresc sa o salut, sa voirbesc cu ea, eventual sa stau linga, in spatele ei la concert, daca este posibil acest lucru...

Trimite un comentariu