Skip to main content

Peter Imre, tractorist de frunte în tinereţe. Cariera lui a decolat cu un Swiss Air și avut drum prin Formula 1

 

În tinereţe, a fost tractorist, şi încă unul foarte bun, recunoaşte acum. A fost şofer la Hertz, unde a cunoscut un client care lucra la Marlboro şi l-a angajat. A ajuns să fie responsabil pentru Formula 1 din partea firmei. Kamikaze trece în revistă trecutul lui Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, dar şi maşinile care i-au trecut prin mână. Câteva file din poveste:

Publicitate

Imre: “În ’80 trebuia să dau la facultate. Am dat la agronomie pentru că era puțin de învățat, dar îmi trebuia şi un permis de conducere a tractorului agricol. Am mers la şcoala auto din Nușşalău şi am dat acolo examenul, pe un Universal 650 M. La facultate, am fost cel mai bun la mecanizare agricolă. Semănam şi discuiam.“

Istoria lui Peter Imre, scrisă de Kamikaze:

  • Prima maşină a condus-o la şase ani, o Skoda S 100 a tatălui, cu care familia Imre pleca în excursii în RDG sau Cehoslovacia. „În Cehia vindeam coniac românesc. Te duceai în parcare şi întrebai: «Nie kupike koniak rumînski? Nu vă interesează coniac românesc?».
  • În ’85, o problemă de sănătate l-a adus la oncologie în Ungaria. Ca să-și permită tratamentul, s-a angajat ajutor de șofer la Hertz, o firmă de închirieri auto.

Cum a ajuns la Marlboro?

  • Imre: „Avusesem o dezamăgire în dragoste și, neavînd ce altceva să fac, stăteam la birou, în aeroport. Swiss Air venea la 9,20 seara. La ora 9 se închideau toate reprezentanțele firmelor de închirieri auto. La 9,20 a venit un client uimit că mai există cineva acolo. Era un elvețian american care lucra la producătorul țigărilor Marlboro”.
  • Elveţianul american l-a angajat ca şofer. Tipul ăsta mi-a zis: «Nu ai vrea să lucrezi zilele astea pentru mine? Trebuie să îmi vină niște invitați. Te duci tu să îi iei de la aeroport?». M-am dus și am descoperit că trebuia să îl iau chiar pe Gerhard Berger, pilot în echipa Ferrari de Formula 1.”
  • A fost apoi, timp de trei ani, responsabil pentru Formula 1. Organizam timp de trei zile evenimentul: 300 de oaspeți, transport de la hoteluri la Hungaroring și înapoi, aparițiile piloților, conferințele de presă.“ Salariul - 250 de dolari.
  • Colecţia auto de acum:
  • Fiat 500 Ferrari Abarth
  • Mercedes SL, model 1968
  • Fiat 500, model 1954

Foto: Bodgan Maran, Mediafax Foto

Articolul integral, pe Kamikaze.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • individul asta libidinos nu are nici un fel de studii. ma rog, in afara diplomei de tractorist. Biografia lui e o nebuloasa, firul se pierde din momentul in care un sofer ajunge director. Auzi la el: organiza evenimentul! cara invitatii cu masina, de fapt!taximetrist, adica. Ti se face sila cind vezi cum incompetentii conduc romania. Dinu patriciu l-a cocotat director pentru ca are nevoie de serviciile si relatiile lui melescanu, socrul lui imre. O mina spala pe alta.

Trimite un comentariu