Skip to main content

2 iulie: Rodica Culcer revine la şefia Ştirilor TVR

 

Rodica Culcer a revenit la conducerea Departamentului Ştiri al TVR, scrie HotNews. Anunţul vine la mai puţin de o zi după ce Alexandru Lăzescu, noul preşedinte al TVR, a spus într-un interviu pentru HotNews că revenirea lui Culcer la Ştiri "se rezolvă în câteva zile".

Rodica Culcer: "Am revenit de azi dimineaţă" la conducerea Ştirilor TVR

Silviu Ispas lansează cu 400.000 de euro compania de web „Independent online”, scrie Financiarul. "Noua companie va dezvolta site-uri web pe bază de proiecte cu ajutorul unor firme specializate, iar im­plicarea noastră va fi la nivelul pro­iec­tării, controlului şi coordonării", declară Ispas. Acelaşi articol trece în revistă şi alte afaceri pornite de nume din industria de comunicare: Emilian Arsenoaiei, Răzvan Mătăşel şi Ştefan Stroe.
Foştii angajaţi din comunicare se simt mai bine în „haine” de antreprenor

Demeter Andras, noul preşedinte-director general al Radioului Public spune că i-a propus Mariei Ţoghină să-i fie consilier, că vrea să lanseze un post pentru minorităţi şi că în SRR nu se vor aplica reducerile de 25%, nefiind instituţie publică "stricto sensu". Demeter Andras spun, într-un interviu pentru Mediafax, că l-a surprins "cu plăcere" propunerea Administraţiei Prezidenţiale, care a numit-o pe Maria Ţoghină membru în noul Consiliu de Administraţie al SRR, având în vedere "rezultatele incontestabile" ale managementului celei care a condus în ultimii cinci ani postul de radio public.
Video INTERVIU: Demeter Andras: I-am propus lui Ţoghină să-mi fie consilier. Cei din SRR nu au motiv de teamă

PSD intenţionează să depună la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru abuz în serviciu, reclamând votul "fraudulos" al Parlamentului la desemnarea preşedinţilor SRR şi SRTv, scrie Mediafax. PSD o acuză pe Roberta Anastase de fals, uz de fals şi abuz în serviciu.
PSD depune la ÎCCJ plângere penală împotriva Robertei Anastase, după votul la SRR şi SRTv

Televiziunea Română va intra "în normalitate" în relaţia cu Traian Băsescu, însă nu va deveni trompeta nimănui spune Alexandru Lăzescu, noul preşedinte al TVR, spune într-un interviu acordat Mediafax. Lăzescu spune că este în relaţii bune cu Traian Băsescu, preşedintele fiind cel care i-a propus, luni dimineaţă, să reprezinte Preşedinţia în CA al TVR. Totodată, Traian Băsescu l-a felicitat, la telefon, pe Alexandru Lăzescu, după ce a fost validat în Comisiile de Cultură ca membru al CA al TVR.
Video INTERVIU: Alexandru Lăzescu - TVR va intra în normalitate cu preşedintele, dar nu va fi trompeta nimănui

Răzvan şi Dani mută ceasul deşteptător din Bucureşti pe plaja din Mamaia, scrie Jurnalul Naţional. Între 5 şi 9 iulie, echipa de la "'Neaţa cu Răzvan şi Dani" se mută pe litoral.
Răzvan şi Dani, de la mare

Criza economică şi tensiunile politice au deteriorat profesionalismul mass-media şi mersul instituţiilor democratice din România, potrivit raportului Freedom House, care vorbeşte şi despre alegerile din 2009, cele mai "turbulente din istoria post-tranziţie" a ţării, scrie Money.ro. În 2009, România a avut alegeri prezidenţiale şi eropene, precum şi un referendum pentru adoptarea unui Parlament monocameral. Alături de un nivel extrem de scăzut al prezenţei la vot, au existat dovezi serioase de fraude şi manipulare.
Freedom House: Criza economică şi tensiunile politice au influenţat negativ mass-media din România

Clubul Român de Presă şi Patronatul Presei Române dezaprobă taxarea suplimentară a veniturilor jurnaliştilor prin introducerea CAS-urilor pentru drepturile de autor de la 1 iulie şi consideră că această măsură, care are efecte minime asupra bugetului de stat, este la limita suportabilului pentru industria mass-media, notează Mediafax şi HotNews. "Taxarea suplimentară a veniturilor jurnaliştilor va avea ca efecte creşterile de costuri, reducerile salariale şi concedierile în companiile din industria mass-media, un domeniu care se află în cea mai dificilă situaţie din ultimii douăzeci de ani şi care a trecut deja prin valul de restructurări care a afectat tot sectorul privat. Clubul Român de Presă şi Patronatul Presei Române cred că guvernul încearcă deliberat să falimenteze industria mass-media, prin aplicarea unor măsuri păguboase, fără fundamentare economică, pentru a-şi regla conturi şi răfuieli cu unele entităţi media", se arată în comunicat.

Campania de lansare a brandului de apă minerală Bilbor, care va avea loc în perioada 24 iunie - 31 iulie, se ridică la circa 2 milioane euro, rate card (valoare brută, fără discount-uri), scrie Wall-Street.ro, care citează un comunicat al companiei. Mixul de comunicare va include o componenta de outdoor (260 de panouri în principalele oraşe din ţară), o campanie de presă în principalele publicaţii glossy şi de business, publicitate în marile cinematografe din Bucureşti şi din ţară şi o campanie TV, pe durata căreia spotul va rula de peste 3500 de ori.
URBB investeşte 2 mil. euro, rate card, în promovarea Bilbor

Finlanda este primul stat din lume unde accesul la Internet de mare viteză a devenit un drept, astfel încât toţi finlandezii vor avea acces la o astfel de conexiune, scrie Mediafax. "Astăzi (joi n.r.) a intrat în vigoare obligativitatea serviciului universal privind accesul la Internet cu o viteză de un megabit pe secundă", a declarat Olli-Pekka Rantala, director în domeniul reţelelor de comunicaţii în Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor.
Finlanda, primul stat din lume unde accesul la Internet de mare viteză a devenit un drept

The New York Times (NYT) este marele câştigător din acest an al premiilor Gerald Loeb Awards, cea mai înaltă distincţie acordată în jurnalismul de business american, scrie Wall-Street.ro. Ancheta publicaţiei numită “Food Safety” demarată de Michael Moss şi Andrew Martin, prezintă povestea unuei tinere de 22 de ani care a paralizat din cauza unui hamburger degradat. De asemenea, articolul a mai câştigat şi premiul Pulitzer în 2010 pentru Articolul Explicativ. David Pogue, editorul pe secţiunea IT de la NYT a câştigat la categoria comentarii şi bloguri cu “Poguea Posts”.
Cine sunt câstigatorii "premiului Pulitzer" din presa de business

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vetanase vetanase
    Am o nedumerire :A. Lazescu a fost desemnat sa "reprezinte Presedintia in CA al TVR".
    Concret, cum va face acest lucru - fara sa fie acuzat ca este "trompeta" Cotrocenilor?
    Cred ca este vorba de prea multa demagogie...
  • laurentiu laurentiu
    cand om ajunge si in Romania ca in Finlanda?

Trimite un comentariu

sus