Skip to main content

Ringier şi Axel Springer s-au unit într-o companie în Europa de Est

 

florian_felsRingier AG şi Axel Springer AG au înfiinţat, ieri, compania Ringier Axel Springer Media AG. Aceasta reuneşte operaţiunile pe care cele două grupuri media le au în Europa de Est.

Publicitate

Fiecare dintre cei doi parteneri va deţine 50% din acţiuni. Noua companie va fi condusă de Florian Fels (43), care până în prezent a ocupat funcţia de CEO Central Europe la Ringier AG. Ringier şi Axel Springer şi-au anunţat decizia de fuziune pe 23 martie.

Fuziunea a fost deja aprobată de autorităţile din Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Elveţia, Germania şi Austria.

În Ungaria decizia autorităţilor nu a fost luată încă. Integrarea operaţiunilor celor două organizaţii din Ungaria în noua companie este planificată ca un pas ulterior, după ce obţin aprobarea de la Consiliul Concurenţei din Ungaria.

Ce aduce fiecare în această companie joint-venture?

Axel Springer integrează operaţiunile sale din Polonia, Republica Cehă şi Ungaria, în timp ce Ringier contribuie cu operaţiunile din Serbia, Slovacia, Republica Cehă şi Ungaria. Sediul central se afla la Zurich.

Ringier Axel Springer Media AG în cifre


Cu o cifră de afaceri de aproximativ 414 milioane euro şi EBITDA de 62 milioane euro, cu aproximativ 4.800 de angajaţi, Ringier Axel Springer Media AG se situează printre cele mai mari companii media din Europa de Est. Se estimează că noua companie va fi listată la bursă în trei – cinci ani.

Despre Florin Fels

Înainte de a se alătura companiei Ringier, timp de mai mulţi ani, Fels a fost Managing Director al Axel Springer Polonia.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus