Skip to main content

12 august: Angajaţii Telesport au demisionat în masă şi merg la Dolce Sport

 

Mai bine de 70% din jurnaliştii postului sportiv Telesport au luat calea Dolce Sport, o nouă televiziune de sport pe care Romtelecom urmează să o lanseze, scrie Adevărul, care citează surse apropiate companiei. Restul angajaţilor au rămas la Telesport şi încearcă să recupereze salariile pe care nu le-au mai primit de aproximativ trei-patru luni. Compania care operează licenţa postului de sport, Telesport Intermedia SRL, a cerut la începutul acestei luni falimentul.
Angajaţii Telesport au demisionat în masă şi merg la Dolce Sport

Publicitate

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu susţine că iniţiativa legislativă prin care propune înfiinţarea unei structuri astfel încât administratorii de site-uri să interzică folosirea obscenităţilor pe forumuri este sprijinită de "foarte mulţi parlamentari", legea putând intra în vigoare la sfârşitul anului, scrie Mediafax.
Olguţa Vasilescu: Folosirea obscenităţilor pe Internet ar putea fi interzisă de la sfârşitul anului

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a promulgat o lege care îi protejează pe jurnaliştii şi scriitorii americani de legile privind defăimarea din alte ţări, conform unui comunicat al Casei Albe. Reprezentanţii Congresului american sunt de părere că sistemul judiciar din ţări precum Anglia, Brazilia, Australia, Indonezia şi Singapore permit condamnări injuste ale jurnaliştilor şi scriitorilor americani, notează Mediafax și Evenimentul Zilei.

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, este de părere că introducerea de taxe pentru accesarea online a ziarului britanic The Times este "un experiment nebunesc" care "nu va dura", notează Mediafax, DailyBusiness.ro și Adevărul, care citează Brand Republic. Acesta a mai spus că taxele online pot funcţiona pentru publicaţii de nişă precum Wall Street Journal sau Financial Times, dar nu şi pentru ziare generaliste precum The Times.

Matthias Graf a fost numit director al departamentului Corporate Communications (CCO) al Grupului Ringier, notează HotNews, Wall-Street.ro și DailyBusiness.ro. Acesta îl va înlocui pe Marco Castellaneta, care se va dedica exclusiv conducerii diviziei de divertisment începând cu 1 septembrie 2010, potrivit unui comunicat al grupului. Graf va raporta lui Christian Unger, CEO al Ringier AG.

Google și Verizon, două companii de top în furnizarea de servicii și conținut online, au anunțat o înțelegere care i-ar putea permite operatorului de telefonie mobilă să amplifice viteza de transmitere a unor informații online dacă cei care le creează sunt dispuși să plătească pentru acest avantaj, scrie Wall-Street.ro, care citează New York Times.
Google-Verizon - O alianță ce poate marca sfârșitul Internetului așa cum îl știam până acum

Unele dintre cele mai mari trusturi de presa internaționale - Axel Springer, RCS MediaGroup, Mecom, News Corporation - au finalizat primul semestru 2010 cu rezultate pe plus, încasările din publicitate punctând creșteri de până la 18,7%, cum este cazul Axel Springer, scrie Financiarul într-o analiză. Pe fondul schimbărilor macroeconomice, grupurile de presă sunt reticente în a oferi previziuni pentru anul fiscal 2010, însă se așteaptă la rezultate mai mari față de cele înregistrate în 2009.
Marile trusturi de presă europene revin pe creștere în acest an

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu