Skip to main content

Ce face Patriciu în TV? “În niciun caz un canal de televiziune tradițional”

 

Achizițiile Adevărul Holding din ultima perioadă, în materie de oameni de televiziune, duc la o întrebare logică: pregătește Dinu Patriciu un post de televiziune? La Divizia TV, Adevărul l-a adus fostul pe director al TVR, Alexandru Sassu. L-au urmat fosta șefă a TVR 3, Mura Frânculescu și coordonatoarea divertismentului, Mioara Negescu. Tot pe TV lucrează și Horia Enășel, un veteran al pieței TV. Ce se pregătește?

Publicitate

Dinu Patriciu este evaziv când vorbește de proiectele pe TV.

Petrișor Obae: Pregătiți un post de televiziune, cu toate aceste achiziții?
Dinu Patriciu, pentru paginademedia.ro: Nu. În niciun caz un canal de televiziune tradițional. Așteptați câteva luni și veți vedea.

Despre ce este vorba?

Dinu Patriciu vorbește despre “fabrica de conținut” care cuprinde printul, radioul, televiziunea și internetul, despre funcționarea departamentului TV ca o casă de producție, dar și despre televiziunea interactivă.

Va produce tot ce intră în zona unei case de producție: știri, divertisment, documentare”, spune Patriciu. O astfel de construcție “poate fi mai puternică decât un canal clasic”. “Posturile de televiziune vor descoperi că este mai ieftin să cumpere producțiile, decât să le facă”.

Dinu Patriciu spune că “Fabrica de conținut va avea toate canalele de distribuție - radio, TV, print, internet - care vor funcționa integrat”.

Paginademedia.ro: Va lansa Adevărul Holding un fel de Pro TV?
Dinu Patriciu: Nu am să folosesc modelele de televiziune învechite.

Nici casă de producţie clasică, nici televiziune tradiţională, modelul gândit de Adevărul Holding va porni, spune Dinu Patriciu, în câteva luni.

Citește şi:

Foto: Ovidiu Andrei, Mediafax Foto

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Sigur, am inventat apa calda! CONTENT ... the magic word! A fost inventat in laboratoarele ADEVARUL intr-o furtuna a creierelor produsa de SASSU, PATRICIU si IMRE!! Urmeaza un alt termen magic SINDICALIZARE .... hai baieti, usor, usor ajungeti in anii 80 .... ai media din Statele Unite!! Ce papagali!!!!??!?!?
 • O idee geniala insa nu una originala.
  Case de productie independente exista deja in Romania, una din ele era cea facuta de Teo (si altii) care vindea cateva emisiuni unei retele de televiziuni locale (obtinand in total o suma apropiata de cea obtinuta vanzand o emisiune transmisa in exclusivitate de un post central).

  Elementul de originalitate este ca promovarea acestor programe se va face prin publicatiile pe care Adevarul Holding le detine, deci departamentul TV din Adevarul Holding nu vinde doar o productie de televiziune ci un pachet de servicii care include si promovarea acelei productii prin Internet, Presa Scrisa si eventual alte emisiuni TV.
 • domnu' dinuuu, domnu' dinu, trezirea!!! daca o sa faci mata o tv macar pe jumatate buna ca a protevistilor abia atunci ti-am putea spune jos palaria! cauta si tu o gabi popescu, un donovici... si ceva figuri comerciale si lasa-i pe "invechitii" aia ca stim cu totii ce ratinguri se faceau sub conducerea lor...
 • Tristul adevar (sau Adevarul) este ca nici Dinu Patriciu nu stie ce vrea. Cert e ca a pus carul inaintea boilor. A cumparat o groaza de echipamente si cativa oameni care habar n-au ce fac echipamentele alea.
  Patriciu mai citeste si el cate un articol prin Newsweek si ii mai vine cate o idee.
  Faptul ca ai facut (cu succes) afaceri cu petrol nu inseamna ca intelegi si alte modele de afaceri. Iar declaratia asta, cu ”modele invechite de televiziune” aka Pro TV o sa i se intoarca peste ochi mai repede decat crede. Poate ar trebui sa bea o cafea cu Sarbu, daca nu intelege despre ce e vorba macar sa respire un pic de aer de profesionist. Apropo, cand Sarbu a infiintat Young & Rubicam/MediaPro s-a dus impreuna cu oamenii lui la Viena doua saptamani la cursuri, ca habar n-avea ce e aia publicitate. Si n-a avut nicio problema sa stea in banca si sa invete. Cand o face ceva similar si Patriciu o sa incep sa fiu atent la intentiile lui.

Trimite un comentariu