Skip to main content

Roşia Montana duce şefii din presă în Noua Zeelandă

 

Roşia Montana Gold Corporation este în excursie cu mai mulţi şefi din media. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, o cursă charter a plecat ieri în direcţia Noua Zeelandă, cu mai mulţi oameni din conducerea unor ziare şi posturi de televiziune.

Publicitate

Conform aceloraşi surse, excursia de zece zile oferită de companie (aflată într-o campanie de PR) are ca pretext o vizită în ţara unde îşi are originea firma care vrea să exploateze zona Roşia Montana.

Dezbatere pentru cititori: Este etică acceptarea unei astfel de excursii? Poate influenţa calitatea materialelor ulterioare despre controversatul proiect Roşia Montana?

Cotidianul.ro preia informaţia paginademedia.ro legată de excursia Roşia Montana şi mai scrie că printre cei plecaţi în excursia din Noua Zeelandă se numără Ioan T. Morar, Emil Hurezeanu (Realitatea Caţavencu) şi Floriana Jucan (Qmagazine). În aceeaşi deplasare este şi Vlad Macovei, redactor şef Evenimentul zilei.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • greuceanu greuceanu
    Aia cu garantia e o prostie. De asta vor ei sa faca mina in Romania si nu in Noua Zeelanda, pentru ca in Romania dau o spaga si nu le mai cere nimeni garantie sau le cere o garantie prea mica. Eventual jurnalistii sa treaca la intoarcere prin Australia pe la aia de la Esmeralda care au facut dezastrul de la Baia Mare si sa aduca inapoi garantia. Mi se pare prostitutie ce fac domnii astia de la presa plecand in aceasta excursie. Foarte penal, oricum.
    Nu voi mai lua nimic de bun din ce zic oamenii astia never.
  • YOU YOU
    E bine ca exista garantia. Insa ea exista pentru un proces de extragere bine pus la punct, nu pentru daune ireparabile in cazul in care cei de la rmgc nu vor folosi tehnologia similara din noua zeelanda. Sunt doua aspecte. Extragerea si refacerea.
    Revin la partea cu 20%, banuiesc ca pentru petrom s-au luat bani pentru cei 80% vanduti, nu? Si chiar si asa, sunt precedente destul de dubioase si paguboase pe care n-ar trebui sa le folosim pentru viitoare contracte. Nu soun de petrom ca e unul dintre ele. Si este exact cum zici tu 20% nu inseamna nimic fara control. 51% statul roman sa fie oare o solutie?
  • adi adi
    pleaca si zoso: http://www.zoso.ro/afk-3#comments
  • adi adi
    inteleg sa fi dus in NZ niste adversari ai proiectului RMGC, nu fani precum IT Morar...
  • serban serban
    Stiti cu totii foarte bine ca,mai ales jurnalistii specializati in economic, au(sau aveau) parte de deplasari destul de dese prin Europa mai ales. Este practic o regula. Nimeni nu a zis ca ar fi lipsite de etica. Va intreb de ce ar fi acesta deplasare lipsita de etica? Doar pentru faptul ca e ceva mai departe? Mai in gluma mai in serios singura chestie lipsita de etica in relatarea lui petrisor este IT Morar care de altfel este si singura constanta prin deplasarile jurnalistilor
  • politia blogurilor politia blogurilor
    E limpede
  • Marius Dobrescu Marius Dobrescu
    Pentru You, raspuns la prima intrebare: RMGC depune o garantie la inceputul proiectului care acopera suma pentru refacerea locului.
    la a doua intrebare: statul mai are 20% din Petrom, din care vinde acum 12% pe bursa. Ideea este ca atunci cand esti minoritar este ca deloc, chit ca ai 40%, chit ca ai 4%.
  • burebista burebista
    @razvan: "sefii aia" pe langa excursie vor primi si altceva. si cand se intorc de acolo vor avea grija cel putin sa nu ramana datori (asta inseamna inclusiv tacere atunci cand nu trebuie)
  • YOU YOU
    Intradevar, in Noua Zeelanda au o mina super tehnologizata unde le va arata sefilor de presa cum reziduurile de cianura rezultate din extractia de aur sunt tratate chimic si devin atat de inofensive incat poti sa bei apa respectiva. impresionant, nu? sunt totusi 2 probleme si cred ca ar trebui sa ne concentram asupra lor si sa lasam la o parte sustinerea sau impotrivirea fanatica in legatura cu acest proeict:
    1. ce garantii exista in contract ca toate investiile in acea tehnologie si in refacerea locului dupa extragere vor fi facute.
    2. este echitabil ca Romania sa ia doar 20% din ce se extrage de acolo? n-ar trebui mai mult? inclusiv ar trebui sa ne gandim daca nu-i mai rentabil sa extragem noi, statul roman, aurul de acolo.

    vorba aia, restul e cancan.
  • razvan razvan
    Amice, daca cunosti situatia ai dreptul sa vorbesti. Daca nu mai bine taci. O tii langa cu infotripul tau, mai consecvent decat boul de mine. Sa inteleg ca sefii aia se intorc de acolo cu documentatie si o pun de un articol? Asta crezi tu?
    Daca se va intampla ce am scris eu mai sus promiti ca pleci din natia asta de boi ca mine si te duci la natia ta de mucosi atotstiutori?
  • paul S paul S
    Uite Petrisor, pe noi nu ne-au chemat!
    Cine organizeaza calatoria asta?

    Chiar as fi vrut sa vad Noua Zeelanda, sa fac un interviu cu Xena Printesa Razboinica,si sa-i intreb cine le-a facut brandul ala turistic cu frunza.
    Si un interviu si cu Gabrielle, prietena lui Xena.
    Nu o fi ai ei, de fapt, firma Gabriel Resources?
    Daca e chiar Xena in spatele afacerii RM?

    Revenind in realitate, e spaga.
    Gest mizerabil pentru cine-o da.
    Gest mizerabil pentru cine se vinde.
    Punct.
  • Madalina Madalina
    Dragilor,

    Va scriu din Noua Zeelanda, asa ca fiti atenti:
    Aici populatia se opune minelor pentru ca nu sunt deloc safe pentru natura si oameni. Se protesteaza puternic impotriva deschiderii unor noi mine, oricat de frumos ar fi prezentate avantajele.
    Iata un exemplu recent:
    http://watchdog.org.nz/about/

    Ce fac cei de la Gabriel Resources e PR si e normal (bravo lor), ce fac sefii din presa romana e de asteptat (saracia e mare, asa mai prind si ei o vacanta prin NZ).
    Dar la urma urmei conteaza cel mai mult sa ne gandim la viitor, cum o sa arate tara noastra in cativa ani? Ce o sa mai vada si admire copiii nostri? Cu ce au gresit oamenii care locuiesc in Rosia Montana? etc etc

    In fine, din pacate Romania nu e Noua Zeelanda si probabil ca nimeni nu ii va asculta pe romanii de rand, chiar daca ar protesta public, cum se intampla aici.
  • mihai toader mihai toader
    tip: pune si tu ro_slugs ca am un feeling ca de aia postul asta imi farama chrome-ul.
  • cristachitza cristachitza
    Ce excursie in Noua Zeelanda nene? 10 zile? Pai minim 4-5 faci pe drum. Daca era pe undeva prin Europa mai ziceam, da asa ...
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Păi şefii se duc acolo să se documenteze, nu reporterii? Va scrie Vlad Macovei la ziar reportaj? Neah... E frumos că i-a invitat, adică le-a facilitat transportul şi cazarea, dacă au plătit instituţiile de presă, nu compania Gold KakaMaka.

Trimite un comentariu

sus