Skip to main content

Adevărul nu mai vrea publicitate pentru Roşia Montana

 

Adevărul Holding renunţă la publicitatea pentru Roşia Montana sau pentru evenimentele care promovează proiectul. Hotărârea a fost luată ieri de boardul grupului de presă.

Publicitate

Peter Imre director general Adevărul Holding, pentru paginademedia.ro: “Roşia Montana este un proiect controversat, cu care nu vrem să ne asociem. Este un proiect pe care eu îl cred profund imoral”.

Adevărul a avut în paginile sale machete pentru Roşia Montana. Chiar ieri, proiectul era promovat pe o pagină întreagă (vezi foto). Ce se va întâmpla cu banii încasaţi pe aceste reclame?

“Vom returna toţi banii”, a spus Peter Imre.

Nu este prima dată când Adevărul refuză publicitate. În luna aprilie, Adevărul a renunţat la orice tip de reclame plătite de industria tutunului. La vremea respectivă, în presă se derula o campanie de prevenire a contrabandei cu ţigări, finanţată de British American Tobacco - BAT.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    P. Impre e un imoral. A aratat asta de prea multe ori.
    E doar o manevra pt ca stie ca tot RMCG-ul va pica si vrea sa-si schimbe discursul de dragul audientelor.
  • mihai mihai
    imre trebuia sa fie sef de comunicare pe proiectul Rosia Montana dar canadienii l-au refuzat pt ca le ceruse 400.000 de dolari. Si acum da in ei.el oricum nu are niciun habar de presa. nici nu cunoaste bine cine sunt si ce fac marile trusturi de presa prin Europa. e acolo ca e prieten cu Jupanul Patriciu.
  • vlad vlad
    Orice s-ar spune si oricare ar fi substratul imaginat de bolnavii de scenarita, decizia in sine este mai mult decat binevenita si laudabila.
    Este un gest de minim respect fata de inteligenta cititorului care era considerat atat de redus mintal incat sa creada in extraordinarele avantaje pe care le vom avea daca vom lasa hotii sa plece cu tot aurul tarii !
    Mai bine mai tarziu decat niciodata si da Doamne mintea romanului cea de pe urma !
  • Horia Horia
    A dat ordin mogulul? Acum s-a saturat de banii celor de la RMGC si nu mai are nevoie de bani asa zisi "murdari". S-a murdarit destul sau cum? Intelegeam daca de la inceput refuza publicitatea insa nu pot intelege cum te poti razgandi la mijlocul drumului.
  • mircea mircea
    Cum ce legatura are? Imre s-a legat de moralitatea acestui proiect, iar realitatea este ca nu moralitatea i-a facut sa nu mai accepte reclamele de la Rosia. Pana acum au acceptat in speranta ca le va iesi si lor ceva din proiect dar cand si-au dat seama ca nu e asa s-au intors impotriva proiectului. Daca erau morali, asa cum pretind, nu acceptau reclamele de la inceput.
  • ion romanul ion romanul
    Nu vedeti padurea din cauza copacilor! Ce conteaza trecutul lui Imre in aceasta decizie admirabila? Ce conteaza imoralitatea sau moralitatea de pana acum a acestui domn? Oare ignorati ca decizia privind Rosia Montana a fost luata in unanimitate de Board, nu de Imre singur? E drept, pana acum banii RMGC au fost buni, dar RMGC se mentinea intr-o marja cat de cat rezonabila, desi mincinoasa, propunand 2+2 miliarde de euro pentru Romania. De cand cifra a luat-o razna, ajungand la aberanta marime de 19 miliarde euro, orice om normal isi pune niste intrebari de bun simtz. Sunt sigur ca si alte publicatii vor urma exemplul Adevarului, daca nu vor sa ajunga de rasul curcilor. E normal ca Peter Imre sa spuna despre proiectul Rosia Montana ca este "imoral", cata vreme veniturile pentru Bugetul Romaniei, prognozate de propagandistii companiei, ar fi de 19 miliarde (!!!), in timp ce valoarea zacamantului de aur si argint nu trece de 8 miliarde de euro, iar profitul companiei va fi de circa 3,5 miliarde euro. Ce poti sa spui despre o gogoasha atat de umflata? Compania incaseaza 3,5 miliarde, iar Romania, 19 miliarde! Nu e de ras? Nu e obligatoriu pentru orice ziar normal din Romania sa renunte la promovarea unor aberatii si batai de joc la adresa inteligentzei romanilor? Asa trebuie privita decizia holdingului Adevarul, si nu prin prisma unor interese "mai superioare", cum crede NELI.
  • sorin sorin
    Si pentru aceasta trebuie sa-i ridicam in slavi? Nu au renuntat la reclama pentru ca vor sa spuna ceva legat de proiect. Au renuntat pentru ca nu le-a iesit pasentele cu Rosia Montana. Este evident.
  • neli neli
    chiar credeti ca Imre a luat decizia de capul lui?! el doar a comunicat-o. interesele sunt "mai" superioare. cred...
  • remus remus
    Adevarul nu mai vrea sa faca reclama pentru Rosia Montana :)) Peter Imre vrea sa credem ca Adevarul a ajuns un ziar "moral" cu ajutorul lui? Nu, pe buna. Ma si apuca rasul. Pana acum reclamele au functionat si acum gata, nu mai vrea. Si-a pierdut interesele de la Rosia?
  • george george
    Nu inteleg cum vine asta. Pentru o perioada de timp, banii veniti de la RMGC au fost foarte buni si primiti cu bratele deschis. Si de o data, parca nu mai sunt la fel de buni acesti bani. Cum asa? Mai ales ca aceasta stire vine din gura unui fost director al unei companii de tigari. El, persoana cea mai etica din media romaneasca.
  • oana oana
    Bine macar ca nu mai publica reclamele
  • Rezultate live Rezultate live
    Nu a fost nimeni obligat sa cumpere tigari, cine fumeaza asuma risc.
  • Mihaela Mihaela
    Un fost director al unei companii de tigari vorbeste acum de etica. Extraordinar! Dupa ce a omorat cu tigarile lui mii de oameni acum brusc a devenit sfant si se gandeste doar la bine poporului. Si cel mai bine este sa interzici publicitatea pentru un proiect care aduce super mari investitii in economie. Dar e bine ca am ajunsa sa fim etici.
  • cosmin cosmin
    Numai daca te uiti putin la trecutul dubios al lui Peter Imre iti vei da seama ca e ceva necurat la mijloc. Cu siguranta ca aceasta decizie nu tine de noua politica a ziarului ci de interese esuate cu Rosia Montana. E similar cu "razbunarea" pe industria tutunului, dupa plecarea controversata din Philip Morris.
  • victor victor
    Dupa ce a lucrat 22 de ani la Philip Morris s-a mutat la Adevarul si ce a facut? A interzis reclamele la tutun. Nu vi se pare ipocrizie?

Trimite un comentariu

sus