Skip to main content

Halpert: Dinu Patriciu a avut mână proastă la oameni

 

Adrian Halpert, directorul editorial demisionar de la Adevărul Holding consideră că noul management al trustului lui Dinu Patriciu este neprofesionist şi lipsit de viziune, iar Peter Imre, directorul general al companiei, "este format în mentalitatea de şef de sală", scrie Jurnalul Naţional. Fostul director editorial a plecat din trustul lui Dinu Patriciu pe 9 noiembrie, luându-şi la revedere de la colegi printr-o scrisoare publicată aici de paginademedia.ro.

Publicitate

Întrebat care a fost picătura care a umplut paharul, determinându-l să spună “stop”, Halpert a răspuns:

  • “Momentul în care s-a discutat peste capul meu de un plan de restructurare, de personal şi de concept, a revistelor din Adevărul Holding. Momentul în care a fost adus chiar şi personal editorial peste capul meu. Atunci am spus stop, pentru că nu sunt dispus să devin un personaj decorativ.”

Despre încercarea lui Peter Imre de a-l împiedica să plece

  • "La nivel declarativ a încercat directorul general Peter Imre, dar ăsta e doar un balet, un PR de ochii lumii, pentru că, altfel, e convenabil pentru el să dispară de acolo oamenii incomozi, oamenii care îi spun că ia decizii greşite, că are comportamente şi abordări greşite în relaţia cu jurnaliştii din companie şi cu produsele acesteia."

În ce condiţii s-ar întoarce la Adevărul:

  • “M-aş putea gândi vreodată la aşa ceva doar dacă managementul companiei va fi schimbat radical, doar dacă Adevărul Holding va începe din nou să funcţioneze ca o companie profesionistă de presă (...).

Halpert reproşează noii conduceri:

  • “Aş menţiona doar lipsa de viziune, existenţa ei numai la nivel declarativ, neînţelegerea fundamentală a pieţei media şi a mecanismelor acestei pieţe.”

La întrebarea cine este “şeful de sală” la care se face referire în scrisoarea de la revedere, Adrian Halpert a spus:

  • “Cui i-am spus acest lucru, mi se pare clar pentru toată lumea: directorului general Peter Imre. Cum a ajuns el să comande într-un trust de presă pentru mine este un mister.”

Întrebat dacă consideră că Dinu Patriciu intenţionează să-şi îngroape, Halpert a spus:

  • “Pur şi simplu, a avut mână proastă la oameni. Dar, spre binele său, spre binele businessului său, spre binele oamenilor care câştigă o pâine de acolo, mai are timp să se trezească.”

Despre felul în care fiul lui Dinu Patriciu îşi îndeplineşte atribuţiile de director general adjunct în cadrul Adevărul Holding:

"Andrei este un tânăr de 33-34 de ani, plin de intenţii bune, dar asta nu este suficient: în media trebuie să o iei de jos, să urci treaptă cu treaptă, să înveţi toate specificităţile meseriei şi ale pieţei ca să poţi deveni un manager eficient. Nu poţi să arzi etapele. Nu poate ieşi nimic bun. Un director general adjunct care nu ştie, după 7 luni de management, cu ce periodicitate apar rapoartele BRAT şi SNA, singurele instrumente de măsurare în media pe print, dar şi alte lucruri, mai are multă carne de pus pe el, cum se spune."

Interviul integral, în Jurnalul Naţional.

http://www.paginademedia.ro/2010/11/adrian-halpert-a-demisionat-de-la-adevarul/
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • publicitarul publicitarul
    usurel, madam ada, ce te-agiti ca un Pepsi? pai dupa ce-a supt atita banet, famiglia halpert se da lovita in simtul moral? Cind nu mai e pe cai mari a realizat ca patriciu nu stie sa-si aleaga oamenii?! pai intra si el in categoria asta. cind ai portofelul burdusit, poti sa dai ochii peste cap si sa spui ca n-i corect ce se-ntimpla in trust. aceleasi porarii le faceau si ei, dar altora. acu' s-a-ntors roata. asta era ideea, dar probabil ca era prea subtila pt creierasul dvs.
  • Ada Ada
    Si daca a luat 500.000 de euro? Ce i-a luat el s-ai pur i/a dat Pagtriciu, caruia ii era frica ca nu vin oamenii sa-si lege numele de al lui?
  • publicitarul publicitarul
    am citit interviul si m-am ingretosat de atita ipocrizie. "restrângerea pieţei i-a făcut pe jurnalişti să lase capul jos, să accepte că un salariu şi un loc de muncă sunt mai importante decât principiile, decât interesul legitim al cititorului, singurul care ar trebui să îi anime." Alooo, nu ti-e rusine, adriane?Si tu, si corneteanu, si Mateescu, orcan, stancu, toti astia cu lefuri de sute de milioane i-ati tratat pe redactori ca pe sclavi, stiind ca n-au unde sa plece si au copii de crescut si rate de platit. Voi plecati in concedii de sarbatori, craciunul la schi, in austria. sclavii n-au voie sa-si ia concediu din noiembrie pina dupa anul nou (ceea ce contravine oricum legislatiei muncii, dar pe voi va doare-n cot. ba trebuie sa vina si la munca, fara sa fie platiti cum scrie la lege (pt duminici si sarb.legale). Nu spun ca imre si sleahta de directori pe care i-a adus sunt mai breji decit tine,nici pe departe, tot o apa si-un pamint. Dar ma-ngretosezi cu ipocrizia. La Adevarul ai cistigat, impreuna cu nevasta-ta, care ne spargea timpanele cu urletele ei isterice, peste 500000 de euro. Sclavii muncesc pe aceleasi salarii de acum 3 ani,de 14-20 milioane. Cred si eu ca poti sa ai pusee de demnitate. Sa va fie rusine!
  • Alex Alex
    O fi avand dreptate, dar cum adica a plecat din cauza ca Imre a luat decizii peste capul lui? Pai daca Imre era directorul mare, nu e normal asa? Ori el crede ca la Adevarul e ca la Libertatea unde nu-l controla nimeni si el facea ce vroia? Intr-o companie privata, mai ales de nivelul Adevarul Holding, mai trebuie sa inveti si sa accepti ce zic alti sefi mai mari, nu iese intotdeauna numai cum vrei tu.
    Vezi, de aia e rau cand sunt mai multi directori, apar conflicte mai devreme sau mai tarziu.
  • cucu cucu
    Un om cu coloana vertebrala (ca sa nu zic co..e). Felicitari Dl. Halpert!
  • Market Man Market Man
    Dl Halpert are dreptate intrutotul. Felicitari pentru verticalitate!
  • dada dada
    bravo dle halpert. le+ati spus+o pe sleau! ma bucur si va felicit pt gestul facut!

Trimite un comentariu

sus