Skip to main content

Yahoo va lansa în curând serviciul de e-mail în limba română

 

"Nu ne vom culca pe o ureche în ceea ce priveşte România", ţara unde Yahoo! are peste opt milioane de utilizatori lunar, spune Matthew West, oficial al companiei care a anunţat ieri la conferința RoNewMedia că o versiune în romană a homepage-ului Yahoo! va fi lansată la începutul anului viitor, scrie HotNews.

Publicitate

Mark Cowan/Facebook, Matthew West/Yahoo! şi Dan Bulucea/Google au vorbit pentru HotNews.ro despre planurile acestor companii în România.

Facebook înclină spre soluţia unui partener local şi speră că anul viitor să fie mai clară poziţionarea sa pe piaţa regională sud-est europeană, după cum afirmă Mark Cowan, reprezentantul companiei. Google vrea "continuitate în business-ul deja creat în România", spune Dan Bulucea, anunţat la începutul acestui luni şef al biroului nou deschis de Google la Bucureşti.

Câteva declarații făcute de cei trei pentru HotNews:

Matthew West (Director for Content and Expansion Markets Yahoo):

  • „Conținutul de pe homepage va consta în principal din titlurile unor articole din media, nu vom găzdui noi materiale informative. Vom proceda după modelul aplicat în cazul Yahoo! Turkiye sau Yahoo! Danmark

Mark Cowan (Head of Emerging Markets EMEA Facebook) pentru HotNews:

  • “Cred că cel mai probabil vom avea un partener de reprezentare la nivel local, care să fie susținut de cineva de la Facebook, care va veni regulat să se întâlnească cu agențiile și clienții și să continue să sprijine regiunea.”, a declarat Mark Cowan, Head of Emerging Markets EMEA Facebook.

Dan Bulucea, șeful noului birou Google în România:

  • “Vom fi câțiva oameni la început, după deschiderea filialei, vom crește pe măsură ce crește nivelul de utilizare a Internetului. Dar e important să menționez că echipa nu este exclusiv în România - oameni din alte birouri, din Dublin și din alte părți, precum Polonia, vor servi piața din România. E mai degraba o echipă distribuită.”

Alte lucruri care s-au mai spus la RoNewMedia, via HotNews:

  • “România este una dintre cele mai fierbinți piețe din Europa de Est” (Mark Cowan)
  • „Publicitatea a evoluat. Dacă vrei să-ți plasezi produsul în centrul discuției dintre oameni - acest lucru funcționează pe Facebook, dar nu și în alte părți” (Mark Cowan)
  • "Europa de Est, Asia de Sud Est sunt acum piețe importante pentru companiile internaționale" (Marvin Liao, Yahoo!)
  • "Cred că sumele investite în online sunt cât trebuie să fie. Unul din lucrurile care lipsesc este conținutul în limba română - ne autolimităm" (Dan Balotescu, Media Investment)
  • "Toata lumea compara costurile pe mie de oameni atinși - cred că e mai bine să comparăm costurile pe impact realizat - acolo este puterea diferențierii." (Mihai Trandafir, Universal McCann)

De la conferința RoNewMedia au mai relatat Wall-Street.ro și Mediafax.

Sursa foto: HotNews.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Abia acum anuntati? Eu folosesc interfata in limba romana de yahoo mail de mai mult de un an... e completa de mult timp.
  • Ehee, de cand ne tot promit ei, de vreo 2 ani si ceva de cand ne duc cu zaharelul, mi s-au lungit urechile. Ii mai crede cineva? Si cine o sa mia aiba nevoie in 2011 de yahoo in limba romana, cand la noi toata lumea foloseste google? O sa fie tot un fel de bing, care orice il intrebi iti afiseaza primele rezultate de pe wikipedia.

Trimite un comentariu