Skip to main content

Evaluarea Academiei Cațavencu, gata în februarie. Urmează vânzarea

 

Academia Cațavencu este în proces de evaluare, după ce anul trecut compania care editează săptămânalul - Cațavencu S.A. -  a intrat în faliment.

Publicitate

Acum se lucrează la evaluarea companiei, pe toate componentele ei, de la calculatoare și birouri la marcă”, a declarat Doru Bușcu, redactor-șef Academia Cațavencu, pentru paginademedia.ro.

Evaluarea va fi terminată la 1 februarie, după care rezultatele vor fi prezentate adunării creditorilor. Ulterior, administratorul special va demara licitația pentru vânzarea Academiei Cațavencu.

Compania Cațavencu S.A. a intrat în faliment în vara anului trecut, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Atunci, creditorii au fost de acord ca revista Academia Cațavencu să își continue apariția.

Cel mai mare creditor al Cațavencu S.A. (aproximativ 13 milioane de euro) este o altă firmă din grupul controlat de Sorin Ovidiu VîntuRealitatea Media (acționar la Cațavencu S.A.). Datoriile Cațavencu S.A. au fost acumulate în perioada în care firma edita și alte publicații, în prezent vândute sau închise.

Într-un articol din vara anului trecut, Doru Bușcu explica situația de la Cațavencu, citând cifre de la compania Rominsolv, administratorul special:

Cațavencu SA nu-și mai poate plăti cheltuielile curente și nici datoriile istorice, în principal din pricina scăderii cu 80% a veniturilor din publicitate în presa scrisă.”

“Suma totală pe care creditorii au înscris-o la masa credală este de 15.129.829 euro. Din această sumă, 13.684.145 euro reprezintă banii investiți de Realitatea Media și alți creditori interni (aparținînd grupului Realitatea Cațavencu) de-a lungul celor 4 ani. Forma juridică e împrumutul, iar suma reprezintă 90,44% din totalul datoriei. Creditorilor externi, Cațavencu SA le datorează 1.445.683 euro, adică 9,56% din datoria totală.”

Acţionarii Caţavencu S.A.:

Realitatea Media S.A. – 71%
PSV Company SA – 19%
Bellerive Holdings Limited – 10%

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Dr pe Buscu nu il ealueaza nimeni? E o catastrofa si a adus cea mai citita revista la faliment! Baiatul asta are doar fumuri in cap si o roganta incomensurabila! Mai bine pleaca si lsa ziarul in pace!
 • Bine, am inteles: esti Opium Viorel.
  Dar ... Opium Gunter, cine este?

  P.S. Cu voturile negative ai dreptate. Le primesti de la cei care nu-s de acord cu ce scrii.
  Poate chiar si ADMIN forumului mai dă cate un click cu minus in fata.
 • Observ ca niste cetateni au dat voturi negative la comentariile mele in care aduceam lamuriri acestei stiri care contine informatii profund gresite. Si spuneam ca sint si evidente. Iar evidentele sint publice. Asta trebuie sa fie site pe care intra ziaristi ca altfel nu se explica voturile negative date unor comentarii care indreapta greselile din stire. Aha sint ironic, da. Ce ma mira si mai tare e ca stirea a ramas nemodificata desi am indicat greselile cit se poate de clar. Probele sint publice iar sursa publica este Tribunalul Municipiului Bucuresti. Au ramas firme, oameni si institutii cu pagube mari in urma acestui experiment. Evenimentul ar trebui tratat cu mai multa seriozitate macar pe siteurile de profil. Deocamdata inteleg din stirea asta ca pagubitii lui SOV au cerut cu insistenta continuarea aparitiei revistei, ceea ce ar fi chiar o mare timpenie.
 • @gineta: Nu ca le stiu dar cred ca am si acte. Si nu ca m-ar interesa. Doar ma distreaza stirea. Ma distreaza si minciunelele scapate pe ici, pe colo, prin declaratii si citate.
  De chemat ma cheama Viorel. Opium Viorel. Fratele lui Opium Gunter.
 • Articolul contine doua informatii gresite:
  1 Catavencu SA nu a intrat in faliment. Catavencu SA a vrut sa pacaleasca statul si creditorii intrind in faliment. Nu a reusit. Instanta i-a rspins initiativa.
  2 Creditorii nu au fost de acord cu continuarea aparitiei revistei. Mai multi creditori au cerut inchiderea revistei.

Trimite un comentariu