Skip to main content

Realitatea TV şi OTV au plătit câte 5.000 de lei pentru crimele de la Cernavodă şi Lugoj

 

Prima şedinţă CNA din 2011 a adus amenzi pentru Realitatea TV şi OTV. Cele două posturi de televiziune au fost amendate cu câte 5.000 de lei pentru mediatizarea excesivă a crimelor de la Cernavodă şi Lugoj.

Publicitate

Pentru tratarea acestor subiecte au mai fost sancţionate şi posturile Antena1, Antena3 şi Kanal D cu câte o somaţie publică.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat cu amendă cele două posturi de televiuziune pentru prezentarea unor detalii importante privind tehnici criminale. Legislaţia audiovizuală interzice difuzarea unor astfel de informaţii în intervalul 6.00-22.00.

În perioada 5-8 ianuarie, postul Realitatea TV a tratat subiectul celor două crime în mai multe emisiuni de ştiri şi de dezbateri oferind detalii privind modul de acţiune al criminalilor.

În emisiunea “Prime Time News”, din 7 ianuarie, corespondentul Realitatea TV Claudia Chira a prezentat următoarele informaţii despre crima de la Lugoj : “Medicii au stabilit că trupul a fost tăiat de un profesionist (...) mâinile şi gâtul cu un fierăstrpu, iar picioarele cu un cuţit. Victima avea între 30 şi 35 de ani, iar din corp lipsesc mai multe organe interne.”

Criminologul Gheorghe Florian, aflat în platoul Realitatea TV, a declarat:

“De câte ori un cadavru este dezmembrat, se pune problema modului cum a fost transportat şi normal că este mult mai greu un om întreg pe care l-ai omorât să îl transportaţi la o anumită distranţă, sau într-o valiză, cu o maşină unde să încapă…”

Cum s-a apărat Realitatea TV?

Roxana Niculescu, reprezentantul Realitatea TV la CNA, a declarat

“Este vorba despre felul în care televiziunile au împachetat informaţiile pentru că este clar că acestea sunt de la anchetatori şi au fost prezentante de toate posturile de televiuziune, inclusiv de TVR.”

Postul OTV a dezbătut subiectul crimelor de la Cernavodă şi Lugoj în mai multe ediţii ale emisiunii Dan Diaconescu Direct, difuzate în perioada 4-9 ianuarie.

Tragedia de la Cernavodă i-a adus postului OTV o audienţă record, în noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Citeşte mai multe detalii AICI.

Dan Diaconescu, în ediţia din 5 ianuarie:

“Am uitat să vă spun că ambele crime au fost comise cu zeci de lovituri de cuţit, adică peste femeie sunt 25 de lovituri de cuţit, iar în bărbat sunt 30 de lovituri de cuţit în zona gâtului mai ales, dar şi în zona capului.”, se arată în raportul de monitorizare al CNA.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Ai dreptate. Obișnuința :)
  • Victor Morar Victor Morar
    poate "Prima şedinţă CNA din 2011 a adus amenzi pentru Realitatea TV şi OTV."

Trimite un comentariu

sus