Skip to main content

EXCLUSIV. Stelian Tănase: “Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Stelian Tănase doreşte să obţină un contract cu nişte condiţii deosebite, din toate punctele de vedere, a declarat pentru paginademedia.ro Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV. Declaraţiile lui şi structura de conducere a Realitatea TV, în articol.

Decizie după câteva luni de discuţii: “Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru paginademedia.ro.

Ne dorim lucruri diferite”, spune el.

De ce, dar şi şi ce va face, în condiţiile în care contractul cu Realitatea TV a expirat la 31 decembrie, în continuare:

Când Realitatea TV l-a anunţat drept noul director, la sfârşitul lui septembrie, Stelian Tănase vizita, în linişte, muzeele Parisului. Dificilă misiune, cu telefonul zbârnâind de la jurnaliştii din ţară, dornici de detalii.

Întors în România, lucrurile s-au mai nuanţat: contractul nu era încă semnat. “Voi fi director dacă Sorin Ovidiu Vîntu va fi de acord cu proiectul meu” spunea atunci Stelian Tănase într-un interviu acordat paginademedia.ro. Proiectul a fost făcut, iar Realitatea a şi obţinut prelungirea de licenţă în baza lui. Dar…

Nu doresc să fiu directorul Realitatea TV”, spune acum Stelian Tănase pentru paginademedia.ro. “I-am anunţat de decizia mea pe Sorin Ovidiu Vîntu şi pe Sebastian Ghiţă încă de la începutul lunii decembrie”, spune el.

Decizia lui Stelian Tănase nu este surprinzătoare. A fost anunţat ca director, acum trei luni. Negocierile pe contract au amânat “titularizarea”. Adică nu avea putere decizională. Stenogramele au tulburat şi mai tare apele: scoteau la iveală un Sorin Ovidiu Vîntu dornic de putere deplină, iar Stelian Tănase abia ce declarase că vrea să reformeze Realitatea după modelul BBC.

Ce nu a mers? Discuţiile s-au purtat intens pe tema independenţei editoriale.

Stelian Tănase, în exclusivitate pentru paginademedia.ro:

“Cred că ne dorim lucruri diferite, în ceea ce priveşte libertatea editorială. Discuţia în jurul independenţei editoriale a fost foarte lungă, iar fiecare a înţeles altceva de aici.”

Ce va face în continuare?

“Nu ştiu, urmează să am alte discuţii cu managementul Realitatea TV, pentru continuarea emisiunilor pe care le realizez, deoarece contractul meu a expirat la 31 decembrie.”

Există vreo posibilitate să se răzgândească?

“Nu eu trebuie să mă răzgândesc. Eu am spus care este voinţa mea. Managementul Realitatea TV este cel care ar putea veni cu o propunere, cu o contraofertă.”

Stelian Tănase a avut prima ieşire publică legată de decizia lui la Realitatea TV chiar în emisiunea lui, Tănase şi Dinescu. După Gala 10 pentru România, Stelian Tănase a fost asaltat de telefoane şi mesaje de nemulţumire. “Eu nu sunt directorul Realitatea TV”, s-a simţit el nevoit să precizeze în direct, la mijlocul lunii
decembrie.

Sebastian Ghiţă: Stelian Tănase doreşte să obţină un contract cu nişte condiţii deosebite, din toate punctele de vedere

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, e declarat că Stelian Tănase doreşte un contract "cu condiţii deosebite". Ghiţă punctează şi faptul că Stelian Tănase este colaborator al unui alt trust:  Adevărul Holding.

Sebastian Ghiţă, pentru paginademedia.ro:

"Stelian Tănase era în discuţii înainte de contractul de management de acum."

"Stelian Tănase doreşte să obţină un contract cu nişte condiţii deosebite, din toate punctele de vedere, şi bine face, nu doar din punct de vedere financiar, ci şi editorial şi organizatoric."

Va continua colaborarea pe emisiunile realizate de Stelian Tănase?

"Contractul pentru emisiuni era inclus în contractul mare cu Stelian Tănase. Nu putem să îl obligăm pe Stelian Tănase să facă emisiuni. Dacă Stelian Tănase doreşte să realizeze emisiuni pe TV, este o opţiune a dumnealui"

"Persoana cu care Stelian Tănase a discutat detaliile de contract este Sorin Enache. Eu nu m-am ocupat de detaliile acestui contract. Este prima dată când aflu toate detaliile."

Structura de conducere actuală de la Realitatea TV:

Sebastian Ghiţă - Manager

Sorin Freciu - Preşedintele Consiliului de Administraţie

Sorin Enache - Director general

Cătălin Popa - Director editorial

Mădălina Dulamă - Redactor-şef

Foto: Adevărul

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • touretul touretul
    Ok, Realitatea e televiziunea lui Vantu, si Vantu e cine e, dar de acolo si pana la a refuza reinoirea unei licente uneia dintre cele doua televiziuni de stiri din Romania mi se pare o enormitate. Nu cred ca aceasta licenta a fost conditionata de imaginea lui Stelian Tanase. Iar daca aceasta licenta nu ar fi fost reinoita, cu Tanase sau fara, cred ca ar fi fost un atac extrem de grav la adresa presei romanesti, mai mult sau mai putin libera.
    Cat despre Realitatea TV, uitati aici o mostra de politica editoriala la un nivel mult mai redus, dar cat se poate de relevant:
    http://www.inmures.ro/2011/01/proiect-condiția-jurnalistului-intr-o-presa-instituționalizata-și-inregimentata-politic-4/
  • Ion Ion
    Anulati licenta RTV pentru inselatorie!
  • marcel marcel
    Sorin Enache – Director general
    Cătălin Popa – Director editorial
    Mădălina Dulamă – Redactor-șef

    Astia 3 sunt toti oamenii lui Vantu, ii raporteaza zilnic prin telefon lui Vantu. Ceilalti sunt figuranti si executanti
  • Marian Marian
    Interesant, Tanase spune ca a vorbit si cu Vantu si cu Ghita despre refuzul lui de a mai fi director la BBC Realitatea. Pai parca Vantu, conform declaratiilor lui Ghita, prietenul lui Ponta, nu se mai ocupa de politica editoriala a trustului? Cine minte?
    Cred ca toti, ca deobicei!
    Mi-e sila!
  • Horea Horea
    @sandru
    Cine-l mai crede?
    Evident,Mircea Dinescu! Si inca cativa
    tovarasi ... "liberali".
  • tiberiu farcas tiberiu farcas
    traiasca Stelian Tanase, un mare jurnalist si scriitor. Emisiunile lui sunt cele mai bune, independente si profesionist facute la aceasta televiziune. Mi-ar parea rau sa plece de la un post bun ca Realitatea. 3 x 3 este super emisiune.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Este model pentru infractiunea de inselaciune, CNA fiind inselat clar, cu intentie! Daca printre conditiile acordarii licentei figureaza si conducerea editoriala, care s-a dovedit a fi prezentata prin inselatorie, licenta este nula de drept! Sau chiar facem pe prostii?
  • şandru şandru
    Nu s-au folosit de el, ci el a acceptat cacealmaua asta pt. ca RTV să beneficieze de reînnoirea licenţei, că deh, Stelică avea credibilitate, nu? Haidade! Şi-a primit el tainul pentru asta. Ce? Nu e clar? Cine-l mai crede pe acest oportunist?
  • Vasile Vasile
    Eu as renunta Tanase. S-au folosit de tine sa-si spele imaginea. Te-au tzepuit cu independenta editoriala.
  • deontologie 2.;0 deontologie 2.;0
    vai, nu. asa ceva nu se poate. dar ce ce?
  • Gheorghe Gheorghe
    Stelica a fost folosit de combinatorul Nush pentru ca are o imagine relativ curata in tot jegul ala mediatic, pentru a obtine licenta pe inca 9 ani a RTV, dupa care bineinteles ca i-a dat cu flit singurului om care mai poate pretinde ca are legatura cu presa in mod profesionist. Deci insfarsit au ramas numai gunoaie la RTV. Atitudinea lui Stelica e indreptatita, de a renunta, dar in rest nu are dreptul sa comenteze, pentru ca a papat de la Vantu suficient de multi bani, nefacand nimic.

Trimite un comentariu

sus