Skip to main content

Antena 1, "Acces Direct" la o amendă de 30.000 de lei

 

Postul Antena1 a încasat o amendă de 30.000 de lei pentru mai multe ediţii ale emisiunii Acces Direct în care s-a încălcat viaţa privată a cântăreţei Julia Jianu şi pentru o scenă în care Mariana Moculescu l-a lovit pe fostul ei soţ, Marian Niculescu.

Publicitate

“Daca acest tip de emisiune continuă de modul acesta, vom avea tot timpul probleme cu protecţia minorilor”, a spus Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA.

În ediţiile din 11 şi 30 noiembrie au fost difuzate o serie de materiale filmate legate de faptul că Julia Jianu ar fost părăsită de amantul acesteia şi ar fi încercat să se sinucidă.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat în discuţie aceste emisiuni ca urmare a unei reclamaţii venite din partea lui Bogdan Jianu, soţul cântăreţei.

“Atât eu, cât şi soţia mea am fost afectaţi de gravitatea afirmaţiei mincinoase conform căreia Julia Jianu ar fi ameninţat cu sinuciderea. (...) Toate afirmaţiile prezentate în cadrul acestui subiect, au adus atingere atât imaginii şi demnităţii soţiei mele, acuzând-o de un comportament imoral, cât şi vieţii noastre de familie.”

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

“Puteţi aborda astfel de subiecte cu condiţia ca părţile implicate să fie de acord, pentru că nu există un interes public justificat. Dacă erau de acord şi veneau în emisiune nu era nicio problemă.”

Subiectul a fost preluat din presa tabloidă, a spus Mirela Bomboe, reprezentatul trustului Intact la CNA.

Christian Mititelu, membru CNA:

“Dumneavoastră sunteţi o televiziune care are licenţă de la noi. Luaţi aşa orice gunoi de oriunde şi îl prezentaţi la televizor?”

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Este o staţie serioasă, cu pretenţii, cu un rating semnificativ, păi dumneavoastră vreţi să faceţi agenda publică după modul cum scrie un tabloid? Atunci, iau dintr-un tabloid o ştire şi încalc toată legislaţia audiovizuală.”

Acesta este specificul acestei emisiuni, a mai spus Bomboe.

Christian Mititelu:

„Faceţi ceva cu această emisiune, desfintaţi-o, faceţi o altfel de emisiune.”

Mariana Moculescu l-a pălmuit pe fostul ei soţ într-un Acces Direct

În ediţia din 17 ianuarie, în studioul Acces Direct au fost prezenţi Mariana Moculescu şi fostul ei soţ, Marian Niculescu.

La un moment dat, cei doi invitaţi şi-au adresat cuvinte jignitoare, iar situaţia a culminat cu Mariana Moculescu care l-a pălmuit pe fostul ei soţ.

Echipa Acces Direct i-a despărţit pe cei doi, iar ulterior Marian Niculescu a participat la emisine din alt studio.

Simona Gherghe şi-a cerut scuze în faţa telespectaorilor pentru incidentul cu Mariana Moculescu.

Mirela Bomboe, reprezentant Antena1:

“A fost o reacţie imprevizibilă, Simona Gherghe a făcut tot posibilul, a intervenit. Apoi a intrat o pauză publicitară, ei au fost separaţi. Nu cred că se poate reţine că moderatoarea nu a încercat să apalaneze conflictul, pentru că nu aveam cum să prevedem o astfel de situaţie.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lecampeur lecampeur
    Nu merge cu schimbatul canalului pentru ca maine o sa apara un canal cu crime in direct sau cu violuri filmate si o sa spui atunci tot sa schimbam canalul? Pai unii il schimba dar altii se uita zi de zi si uite asa avem un popor de cretini
  • vvvv vvvv
    nesuferita aia oxigenata e atit de urita incit refuz sa ma uit la emisiune... ma gindeam ca o duc undeva intr-o redactie, dar vad ca o tin in continuare pe sticla. da, la simona gheorghe ma refer...
  • Gabi Gabi
    Doar la Antena 1 vezi asemenea balci
  • vlad vlad
    Gunoi la maxim :)
  • mda mda
    La ce altceva sa te astepti? Antena1, RadioZu... cam asta e nivelul si doar asa pot face ceva audienta.
  • eu eu
    Idem.
    Schimba canalul si lasa-te de spume.
  • eu eu
    Eu zic sa schimbi canalul si sa nu mai faci atatea spume.
  • lucian lucian
    Daca aceste amenzi nu vor fi de la 100.000 in sus, aceste pseudoemisiuni nu vor disparea de pe ecrane, pentru ca omul e facut sa vizioneze scandaluri, indiferent de tara in care se afla. Nu suntem singurii care "punem botul" la toate aceste mizerii de emisiuni. Trebuiesc date amenzi, astfel incat ratingul pe care-l face o asemenea emisiune sa nu se ridice la nivelul amenzii.

Trimite un comentariu

sus