Skip to main content

11 martie: Decizie irevocabilă: Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate

 

Înalta Curte a decis irevocabil că Dan Voiculescu a fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix", confirmând asfel decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB), scrie Gândul.

Publicitate

Liderul conservatorilor intenţionează să atace hotărârea la CEDO: "Este un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni".

Potrivit CNSAS, Voiculescu(senator, vicepreşedinte al Senatului)a fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ "Mircea", scrie HotNews.

Acesta "a relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete între sportivi români şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută" şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoţit ca translator echipele româneşti de hochei pe gheaţă.

De asemenea, în 1973 a fost recrutat în reţeaua Direcţia a III-a unde i s-a dat numele de cod "Felix" şi timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate în străinătate şi cetăţeni străini cu care a avut contact.

Antena 3 a dat prima stire despre acest subiect la o jumatate de ora dupa aparitia informatiei oficiale. Despre acest subiect au mai scris Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi Romania liberă.

TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS au achiziţionat caietul de sarcini pentru vânzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I, a declarat pentru Mediafax, vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Alexandru Boc. Avocatul LPF Cătălin Ciubotă a explicat că deşi doar patru companii au achiziţionat caietul de sarcini, la licitaţie pot fi prezenţi mai mulţi participanţi. "Sunt patru achizitori ai caietului de sarcini, dar asta nu înseamnă că vom avea patru participanţi. Pot fi mai puţini, poate unii se retrag dacă nu sunt de acord cu condiţiile din caiet, dar pot fi şi mai mulţi. Se pot face asocieri, se pot constitui consorţii... Vom vedea la licitaţie câţi participanţi vom avea", a declarat, pentru Mediafax, Cătălin Ciubotă.
TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS, în cursa pentru drepturile TV din Liga I

Andi Vilara, fostul director al Departamentului Sport din Televiziunea Română şi-a dat în această seară demisia, urmând să părăsescă postul public de la 1 aprilie, scrie EVZ.ro, care citează VerticalNews. Potrivit surselor din TVR, citate de VerticalNews, Vilara nu a mai suportat umilinţele la care era supus în ultima vreme de noul său şef, Cosmin Cernat. Între cei doi s-a dus toamna trecută un mic război ocazionat de alegerile pentru funcţia de şef al Sportului la televiziunea de stat. Cel mai probabil, Vilara va accepta oferta de a deveni comentator la canalul Digi Sport.
Demisie la TVR

Deşi este aşteptată la postul B1 TV, Mihaela Rădulescu spune că a părăsit "definitiv" România "cu tot cu copil" şi că nu poate semna deocamdată un contract permanent cu nicio televiziune din ţară, scrie Evenimentul Zilei. "Nu am de gând să mă întorc pentru un contract permanent", a spus ea pentru Evenimentul zilei".
"Nu a fost semnat un contract. Nu ascund faptul că dna Mihaela Rădulescu a primit o propunere din partea noastră. Nu a luat însă nicio decizie. Mi-aş dori ca Mihaela Rădulescu să vină la B1, din păcate suntem încă departe de a fi semnat un contract. Ea are alte priorităţi în acest moment, legate de familie", spune Sorin Oancea, director general al postului B1 Channel.
Mihaela rămâne vecină cu Dani

Un format TV românesc, inspirat din mitul lui Dracula şi intitulat "Dracula tour challenge", a fost selecţionat în finala MIPFormats Talent Pitch, o secţiune "premium" dedicată formatelor de televiziune, care se va desfăşura la târgul de televiziune MIPTV de la Cannes (4 - 7 aprilie), notează Mediafax şi România liberă.
"Formatul a fost creat de noi şi dezvoltat apoi împreună cu compania americană Small World IFT, care şi-a trecut deja numele de la înscriere ca distribuitor al formatului. De altfel şi prezentarea live de la Cannes o vom face împreună cu ei", a declarat pentru Mediafax Marius Toader, director de creaţie al Media Factory. Potrivit lui Marius Toader, formatul de televiziune "Dracula tour challenge" este un reality show - competiţie, care are la bază dorinţa străinilor interesaţi să descopere adevăratul mit al lui Dracula şi al Transilvaniei.

Daniela Bulat, managing director în cadrul United Media, a preluat 50% din acţiunile companiei pe care o conduce de 5 ani, de la grupul Ashley & Holmes. Suma agreată de cele două părţi pentru această tranzacţie este de 100.000 euro, scrie DailyBusiness.ro.

Potrivit unui anunţ publicat pe 10 martie în Monitorul Oficial, acţionarul United Media Services, compania Ashley & Holmes Commercial and Advertising, a hotărât în toamna anului trecut să cedeze Danielei Bulat 50% din acţiunile firmei din Bucureşti la un preţ de 144 lei per acţiune.
După această tranzacţie, Ashley & Holmes deţine 48% din United Media, grecul Gerasimos Seriator- 2 % din acţiuni, iar Daniela Bulat -50% din companie.
"Oficializare" pe piaţa de media: Dana Bulat a preluat jumătate din United Media

Nouă companii de publicitate indoor s-au grupat într-o asociaţie care îşi propune să susţină "€œdezvoltarea şi promovarea indoor advertising-ului în România, precum şi reprezentarea intereselor membrilor în faţa instituţiilor guvernamentale, organizaţiilor şi companiilor, precum şi a publicului larg”, notează Wall-Street.ro, HotNews şi DailyBusiness.ro. Cei nouă membri fondatori sunt: Reţeaua Info-Sănătate, Brand Management, Elevate Media, Indoor Media, Invent Media, Monopoly Media, Oops Media, Salon Style Media, Sugar Media.
Activitatea asociaţiei va fi coordonată în perioada următoare de către preşedintele asociaţiei, Dr. Ovidiu Brazdau (Reţeaua Info-Sănătate) şi de către Tudor Maxim, vicepreşedinte (Elevate Media).

UniCredit Ţiriac Bank a desemnat 23 Communication Ideas, Rogalski Grigoriu şi Republika Interactive pentru dezvoltarea campaniilor de publicitate şi a programelor de relaţii publice, notează DailyBusiness, Wall-Street.ro şi HotNews. Cele trei agenţii au câştigat licitaţiile organizate de echipa de comunicare a băncii la începutul acestui an.

23 Communication Ideas va dezvolta strategia de creaţie a UniCredit Ţiriac Bank şi va gestiona implementarea campaniilor de promovare a produselor de Retail şi Corporate, precum şi a campaniilor de imagine. Agenţia Rogalski Grigoriu va colabora cu UniCredit Ţiriac Bank pentru elaborarea şi aplicarea strategiei de PR pentru anul 2011, menită să sprijine poziţionarea băncii pe piaţa din România. Iar Republika Interactive va gestiona imaginea UniCredit Ţiriac Bank în mediul online, fiind responsabilă de realizarea şi punerea în practică a strategiei şi a conceptelor creative în comunicarea cu utilizatorii români.

Omnicom, unul din cele mai mari patru grupuri de comunicare din lume, a încheiat parteneriate cu AOL, Yahoo şi Microsoft pentru a avea acces la bazele de date de consumatori ale companiilor de Internet, scrie Wall-Street.ro, care citează Financial Times. În urma parteneriatelor, agenţiile grupului Omnicom, printre care se numără BBDO, DDB şi TBWA, vor putea crea publicitate targetată pe diferite locaţii, vârste şi demografice din cele mai mari reţele online. Grupul de comunicare a încheiat un parteneriat similar şi cu Google, anul trecut.
Omnicom încheie parteneriate cu AOL, Yahoo şi Microsoft pentru publicitate targetată

Trei jurnalişti ai postului BBC, care realizau reportaje din Libia, au fost "arestaţi şi bătuţi" de militari şi poliţişti libieni şi li s-a simulat execuţia, a anunţat, miercuri, postul britanic de radio şi televiziune, scrie Mediafax. Arestaţi luni la un post de control situat la aproximativ zece kilometri sud de oraşul Zawiyah, în vestul Libiei, ei au fost duşi într-o cazarmă şi"supuşi unor agresiuni repetate" din partea unor membri ai armatei şi poliţiei secrete libiene, a anunţat BBC.
Trei jurnalişti ai BBC au fost "arestaţi şi bătuţi" în Libia

Grupul de comunicare WPP, care are în portofoliul său companii precum Ogilvy&Mather, Grey Global Group, TNS şi JWT, a raportat pentru anul fiscal 2010 creşterea veniturilor cu 7,4%, până la 9,33 miliarde de lire sterline, în timp ce profitul înainte de impozitare a avut un avans de 28,5%, până la 851,3 milioane de lire sterline. WPP a avut creşteri în toate regiunile unde este prezent, cea mai semnificativă fiind în America de Nord, de 7,6%, până la 3,29 miliarde de lire sterline (aproximativ 35% din veniturile totale), scrie Financiarul.
Grupurile de comunicare şi-au majorat veniturile cu până la 20%

RTL Group, unul dintre cele mai mari grupuri de presă din Europa, a înregistrat în 2010 un profit de 611 milioane de euro, de trei ori mai mare faţă de câştigul raportat anul anterior, evoluţie determinată mai ales de majorarea veniturilor din publicitate şi de creşterea audienţei în Germania, notează DailyBusiness.ro, care citează Bloomberg.
Profitul RTL s-a triplat în 2010

Sursa foto: Gândul

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • georgel georgel
    pentru viper:chiar traitorii de vremea respectiva stiu ca nu era obligatoriu sa iti torni familia si prietenii. Colaborarea obligatorie pentru cei care lucrau in comertul exterior putea insemna rapoarte stricte despre munca, cu cine, ce, unde si cand ai discutat, eventuale propuneri pe care le-ai refuzat, evident etc. Oameni cinstiti isi cunosteau "cozile", ba chiar le spuneau amical sa le stinga lumina sau sa le inchida sertarele dupa ce cotrobaiau prin birouri. Toate's vechi si noua's toate. Si ca intotdeauna, a baga pe altul la apa ca sa te salti tu este o alegere personala. Pe care, conform curtii, voiculescu a facut-o.
  • Radu Radu
    Voiculescu n-a colaborat cu secitatea (directia a 3-a), el si-a turnat familia la securitate, Vociulescu a facut politie politica
  • obligatoriu obligatoriu
    Dar de unde stii amanuntele astea?
    De ce crezi ca ma uit la trustul "Intact"?
    Cum ti-ai creat convingerile pe care ni le expui?
    Cum poti sa servesti un aparat opresiv, in comertul exterior?
    Alimentezi regimul opresiv cu valuta stoarsa de la tarile democratice, ca sa-si cumpere Zoe cantar din aur pe care sa cantareasca schnitzele din import pentru cockeritele ei, nu?
    Acum nu mai e sistem represiv?
    Oricum nu mai ai ce servi, ca nu prea mai ai nici tara.
    Cum servesti tu, mai baiatule, ce a mai ramas acum fara petrolul si gazele naturale, fara industria cimentului, fara siderurgie, fara sistem bancar, fara retail, fara agricultura fara...(scuzati expresia) flota?
    Am ramas doar cu tiganii din Italia si deontologi natarai ca tine.
  • dany77 dany77
    Ce o fi patriotic in ati turna propria verisoara securitatii,nu stiu.Si el nu a servit tara,tovarase,a servit un aparat opresiv al unui regim totalitar.Si mai am o impresie,ca cel dezorientat esti chiar dumneata,de rahatul servit cu polonicul,day by day,de trustul Intact.
  • obligatoriu obligatoriu
    Bravo lui!
    Este un gest patriotic.
    Spuneti-i unui american ca este condamnabil sa colaboreze cu CIA.
    Se va duce imediat si va raporta discutia.

    Prostia din presa este incomensurabila!
    Sunteti si lipsiti complet de cultura si total dezorientati, numai buni de manipulat.
    Toata admiratia pentru abilitatea lui Basescu de a mana si exploata turma asta de oi tampite.
  • lecampeur lecampeur
    @viper...Voiculescu si-a turnat familia nu partenri de afaceri din comertul exterior.
  • Marian Marian
    Deci, Crin Antonescu si PNL au dat-o afara din partid pe Mona Musca pentru ca dadea note informative (pozitive) despre studentii straini. Pe Dan Voiculescu, tot Crin Antonescu si PNL vor sa-l faca presedintele Senatului Romaniei, conform protocolului ACD, pentru ca si-a turnat rudele si prietenii la Securitate(unii au facut si puscarie datorita acestor note)!
    Cum s-o numi asta? Ipocrizie, demagogie sau prostie la cea mai inalta cota?
  • mariusc mariusc
    nu-s surprins, un turnator ordinar.
  • viper viper
    coane petrisor ce naiba unii au voie sa ne faca limbrici si vuvuzele iar altii nu fa bine si trateaza pe toti la fel altfel o sa cred ca ti-e frica de putere si cenzurezi pe cine nu e de acord cu aia de-i tin partea
  • viper viper
    pt andrei: sa stii ca nu sintem toti pupatori in dos ai lui zeus ca sa punem botu la prostelile voastre noi chiar am trait vremurile alea si nu ne puteti pacali voi sinteti niste limbrici si vuvuzele ca nu ginditi cu capul vostru.vad ca la voi capul e doar ca sa nu va ploua in git. e o borba cine zice ala e.cei doi neuroni sint la voi si nici pe aia nu-i folositi de frica sa nu va ia foc de prea multa gindire
  • Andrei Andrei
    Cat de ridicole pot fi tonomatele felixiste care-si dau osteneala sa ne convinga cum ca "bietul" Felix este precum roua diminetii. Sa ne-ntelegem: Felix a fost un PRIVILEGIAT al fostului regim comunist iar dupa lovitura de stat din 89 a devenit un PRIVILEGIAT al regimului Iliesciano-kgb-ist. Vrajeala aia ca vezi doamne toti care lucrau in comert exterior obligatoriu trebuiau sa fie si turnatori, e doar o petarda fasaita la care pun botul doar aia cu un singur neuron ratacit prin cutia craniana. Felix a fost turnator si... punct. Asa cum am mai spus, nu Felix ma dezgusta ci limbricii si vuvuzelele care mananca c'a.c:a;t cu polonicul la A3.
  • viper viper
    bai frate se vede ca toti cei ce scriu nu au habar cum se traia inainte de 89. cine lucra in comert exterior avea obligatie de servici sa informeze de toate problemele legate de straini .fiecare intreprindere avea securistul ei asa ca nimeni nu putea face nimic fara stirea lor doar naivii pot crede ca alde zeus n-a dat note informative chiar daca zice el ca n-are dosar si e mare antisecurist si anticomunist.toti cei de o anumita virsta stim ca nimic nu misca fara acordul secu.si acum dupa 21 de ani chiar nu intereseaza cine a fost sau nu informator cita vreme fostii securisti misuna in toate partidele
  • vlad vlad
    Ca felix a fost securist si turnator nu se indoia nimeni.Ce e interesant insa e abnegatia cu care vuvuzel ii ia apararea in emisiune :) Probabil e platit la comision sau ii place mult de tot dosul stapanului ...

Trimite un comentariu

sus