Skip to main content

21 martie: Băsescu: Am intervenit la TVR, pentru că nu am constatat interesul celorlalţi jurnalişti

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la postul Realitatea TV, că a ales acest canal mass media pentru exprimarea unei poziţii în problema intervenţiei militare internaţionale în Libia pentru că "nu a constatat interesul celorlalţi jurnalişti", scrie Mediafax.

Publicitate

"Singura televiziune care a solicitat un interviu scurt în Actualităţi a fostTVR", a subliniat şeful statului.

La insistenţele moderatorului RTV, că a discutat personal cu purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, şeful statului a afirmat: "Nu am informaţie despre solicitarea dvs. Cred că şarjaţi. (…) Păi, dacă staţi în faţa Palatului nu înseamnă că şi vorbiţi cu purtătorul de cuvânt. (…) Dacă vă place să staţi în faţa Palatului Cotroceni, staţi, dar eu nu pentru asta am intervenit, ci să vă spun că dacă aţi fi făcut o solicitare, şi orice solicitare la Preşedinţie, se face printr-un mail sau un fax. Aveţi un asemenea fax, arătaţi-l pe post şi atunci vă cred", a spus preşedintele în timpul unei intervenţii la o emisiune a Realitatea TV.
Băsescu: Am intervenit la TVR, pentru că nu am constatat interesul celorlalţi jurnalişti

ANAF a declanşat inspecţii fiscale la persoanele fizice care au avut în 2006-2010 venituri impozabile din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală şi contracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA prevăzut de legislaţia aplicabilă în perioada respectivă, notează Mediafax, Adevărul şi Gândul.
Printre persoanele verificate se numără jurnalişti, analişti financiari, analişti politici, artişti şi moderatori de emisiuni TV.

Un text în limba română a apărut duminică pe site-ul cotidianului Magyar Hirlap, au declarat editorii acestuia, care s-au declarat "şocaţi" de ura şovină exprimată de mesaj, scrie Mediafax, care citează MTI. "Editorii Magyar Hirlap au citit textul în limba română postat pe pagina noastră de start duminică dimineaţă, şocaţi", au declarat aceştia pentru MTI. Textul era scris în cea mai "pură tradiţie şovină", exprimând "o frustrare gravă" şi purtând o menţiune a morţii lui Marian Cozma, au declarat aceştia, afirmând că mesajul le-a "întors stomacul pe dos".
Mesaj "şovin", postat în limba română pe site-ul unui cotidian ungar

Cea de-a cincea ediţie a emisiunii "Românii au talent", difuzată vineri seară la Pro TV, a avut o cotă de piaţă de 58,1% pe publicul comercial, un nou record înregistrat pe emisiunile de divertisment din România de la implementarea sistemului cu people-meter, notează Mediafax şi Evenimentul Zilei.

Potrivit site-ului romaniiautalent.protv.ro, audienţa medie înregistrată de emisiunea "Românii au talent" difuzată vineri, în intervalul 20.30 - 22.59, a fost pe publicul comercial - din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 - 49 de ani - de 23 puncte de rating şi 58,1% cotă de piaţă, de aprope 10 ori mai mare decît audienţa medie înregistrată de Antena 1 care atingea abia 2,4 puncte de rating şi 6,0% cotă de piaţă.

Pe 22 martie se dă startul celui de-al doilea sezon al fabricii de dive. Un nou prezentator, Alex Stanciu, un nou membru în juriu, Andreea Bănică, vedete şi probe surpriză sunt noutăţile cu care ne întâmpină de marţi, de la ora 20.00, cel de-al doilea sezon al reality-talent-search-ului "Next Diva", scrie Evenimentul Zilei. 400 de fete din toată ţara s-au prezentat la castingul organizat de Euforia TV pentru cel de-al doilea sezon al show-ului. Miza: un loc în prima şcoală de dive TV. Cele 30 de norocoase selecţionate vor urma 14 săptămâni de pregătire.
Euforia TV coace noua divă

Prezentatoarea emisiunii "Dansez pentru tine" , Iulia Vântur, va juca într-o piesă de teatru regizată de Horaţiu Malaele ce va avea premieră în această primăvară, la Teatrul Metropolis, scrie Evenimentul Zilei. Ea va face parte din distribuţia unui music hall ce cuprinde viaţa dramatică şi opera marelui pictor Toulouse Lautrec. Aflată la debutul în teatru, Iulia Vântur va trebuie să dea viaţa mai multor personaje în această piesă.
Iulia Vântur va juca într-o piesă de teatru regizata de Horaţiu Malaele

În câteva săptămâni, BrandTailors împlineşte 7 ani de la înfiinţare, moment de sărbătoare care coincide cu o premieră importantă: agenţia condusă de Beatrice Daniş este singura companie de consultanţă de brand din România cu patru premii ReBrand 100 pentru branding de produs, scrie IAA.ro.
BrandTailors: 7 ani, 90 de proiecte, 40 de categorii de produse şi 4 premii

Doi jurnalişti ai agenţiei France-Presse, Dave Clark şi Roberto Schmidt, care relatează despre evenimentele din Libia, nu au mai dat niciun semn de vineri seara, când se aflau în regiunea Tobruk, în estul ţării, scrie Mediafax. Dave Clark, în vârstă de 38 de ani, şi Roberto Schmidt, în vârstă de 45 de ani, au declarat vineri seara într-un e-mail că intenţionează să meargă, sâmbătă, la circa 30 de kilometri de Tobruk pentru a se întâlni acolo cu opozanţi ai regimului liderului Muammar Kadhafi şi pentru a strânge declaraţii ale refugiaţilor care au fugit din cauza luptelor.
Ei erau însoţiţi de un fotograf al agenţiei Getty Images Joe Raedle, dar niciun contact nu a mai putut fi stabilit de atunci cu cei trei jurnalişti.
Doi jurnalişti ai AFP au fost daţi dispăruţi în Libia

Camera Reprezentanţilor a SUA a votat, joi, încetarea finanţării reţelei publice de radio NPR, în urma mai multor controverse legate de membri ai conducerii acesteia, scrie HotNews, care citează Reuters. Votul din Camera dominată de republicani a iscat ample discuţii în presa americană, chit că măsura are toate şansele să fie respinsă în Senatul dominat de democraţi.
Dispute politice pe seama radioului public din SUA: Camera Reprezentanţilor votează tăierea fondurilor de la buget pentru reţeaua NPR

În concordanţă cu evenimentul InnovationLab, susţinut în Bucureşti, Singapore Airlines se converteşte la revistele digitale. Lanţul hotelier Hilton intră în procesul de rembranding, reclamele pentru T-Mobile, Ikea şi Match.com câştigă premii la British Arrows, iar Eurosport a luat premiul întâi pe piaţa televiziunii paneuropene, scrie IAA.ro.
Revista presei internaţionale

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vetanase vetanase
    In mod normal, intr-o astfel de situatie-care implica Romania- Presedintia trebuia fie sa organizeze o conferinta de presa, fie sa transmita mass-media, fara exceptie, un comunicat oficial.

Trimite un comentariu

sus