Skip to main content

"Discuţiile" dintre Vîntu şi Ghiţă, iscate de un contract de închiriere?

 

Şedinţa de duminică seara, de la Realitatea, ar fi pornit de la un contract de închiriere a sediului televiziunii pe care Realitatea Media l-ar fi avut cu proprietarul spaţiului din Casa Presei Libere, Compania Naţională a Imprimeriilor (C.N.I.) Coresi S.A., scrie Adevărul.

Publicitate

Contractul a fost preluat de Sebastian Ghiţă, iar firma sa, Asesoft, a devenit în acte noul chiriaş al studiourilor de ştiri.

Laura Albani (foto), director general al C.N.I. Coresi, a lămurit pentru Adevărul situaţia contractului de închiriere pentru spaţiul din Casa Presei Libere.

Laura Albani:

  • Realitatea Media a avut, de-a lungul timpului, vreo cinci contracte de închiriere încheiate cu noi pentru diferite spaţii din Casa Presei, iar ultimul a expirat la 17 ianuarie 2011 şi nu l-am mai prelungit.
  • Realitatea Media are datorii neachitate, însemnând chirie şi utilităţi, în valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi. De când am venit la conducerea C.N.I. Coresi, în 2009, mă tot chinui să recuperez aceşti bani. Cum nu am reuşit nici până-n ziua de azi, i-am dat în judecată.
  • Avem două procese cu Realitatea Media: unul prin care le cerem să evacueze spaţiul şi al doilea pentru recuperarea datoriilor."

Directorul general al C.N.I. Coresi spune că, la 4 februarie, a primit la secretariat o adresă semnată de Sorin Enache, din care reieşea că Realitatea Media renunţă la spaţiul din Casa Presei.

S-au încheiat apoi procesele verbale de predare-primire, mai multe la număr, unele purtând semnătura lui Enache, altele iscălite de alte persoane din partea Realitatea Media.

  • „După ce am terminat cu actele, la 16 februarie am scos spaţiul la licitaţie. S-au prezentat două firme. A câştigat Asesoft, care a venit cu un preţ mai bun. Când mi-au spus că reprezintă managementul Realităţii TV am avut o strângere de inimă, mă gândeam c-o să am aceleaşi probleme cu ei cu banii. Însă au promis că vor plăti la timp", spune Laura Albani.

Directorul C.N.I. Coresi susţine că, de când a dat Realitatea Media în judecată n-a mai vorbit cu Sorin Enache.

  • „Până acum o săptămână, când m-a sunat să-mi spună că nu el a semnat documentele prin care ceda spaţiul. E problema lor, nu mă interesează. Oricum eu am predat toate documentele Poliţiei. Părerea mea este că au inventat chestiunea aceasta cu semnăturile pentru a trage de timp la proces.

Dragoş Nedelcu, vicepreşedinte în C.A. al Realitatea Media a declarat că întregul conflict a pornit de la contractele de închiriere pentru spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea Realitatea TV.

“Neînţelegerile au început, după cuno­ştinţa mea, de la faptul că în acest moment Realitatea Media nu mai are contract de chirie cu Coresi. Renunţarea de către noi la contractele cu Coresi s-a făcut pe baza unor falsificări ale semnăturii lui Sorin Enache", a declarat Dragoş Nedelcu.

Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al trustului Realitatea Media, a declarat pentru paginademedia.roSorin Enache va face o plângere penală împotriva celor de la Coresi care au semnat procesele-verbale de predare primire.

"Domnul Sorin Enache a informat Consiliul de Administraţie că semnătura nu-i aparţine şi că va face o plângere penală pentru rezolvarea acestei probleme", a spus Freciu.

Ce a mai spus Sorin Freciu despre controversatul contract de închiriere?

"Şefa companiei Coresi m-a asigurat că nu există un contract de închiriere şi că nu putea fi făcut în condiţii legale pentru că el trebuie făcut cu licitaţie, Coresi fiind o companie de stat.

Ieri, în cursul şedinţei, am aflat că există un contract de închiriere închierat întreCoresi şi Asesoft, dar nu e problema mea."

Sursa foto: 1- print-magazin.ro, 2-pdlbucuresti.ro

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sens giratoriu sens giratoriu
    Citat din Nedelcu, strict autentic:

    "Renunţarea de către noi la contractele cu Coresi s-a făcut pe baza unor falsificări ale semnăturii lui Sorin Enache“, a declarat Dragoş Nedelcu.

    Se autodenunta?
  • Louis Louis
    1. Habar n-avea tanti Albani ca Asesoft avea treaba cu managementul Realitatea TV? {ana in februarie nu s-a uitat la stiri? Sau poate nici de atunci incoace?
    2. Tanti asta e numita de PDL acolo? Nu de alta, dar s-a pastrat pe o denumire de fisier bucata asta de informatie. Sa le fie de bine portocaliilor si bravo lui Ghita ca face afaceri si cu stanga si cu dreapta.
  • Radu Radu
    din cate vad eu Ghita a cazut de fraier in afacerea asta
    el a platit datoriile RTV el si-a asumat plata chiriei, penibil

Trimite un comentariu

sus