Skip to main content

Război la Realitatea: Asesoft - "Vîntu coordonează un grup mafiot"

 

Publicitate

UPDATE: Sebastian Ghiţă a depus o plângere penală la Parchetul General in care sustine că Sorin Ovidiu Vîntu l-a ameninţat cu moartea. Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV şi Asesoft, a confirmat pentru paginademedia.ro că a depus plângerea.

Situaţia se încinge. Cu doar două zile înainte de şedinţa conducerii Realitatea Media, în care se va discuta contractul de management încheiat de Sebastian Ghiţă cu Sorin Ovidiu Vîntu, Asesoft iese cu un comunicat dur.

“Am înţeles că avem de a face cu un grup mafiot, coordonat  de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă  organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu  utilizarea violenţei fizice etc)”, se arată în comunicatul de presă al Asesoft, remis paginademedia.ro.

În informarea de presă trimisă de Asesoft, se mai spune că societatea controlată de Sebastian Ghiţă a decis să depună plângeri penale împotriva "domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţilor săi".

În continuare, comunicatul de presă :

"În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea  editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii  săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm  un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială.

A fost realmente surprinzator pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în afara legii, precum: şantajul  şi ameninţarea.

Mai mult, am înţeles că, în fapt, avem de a face cu un grup mafiot, coordonat  de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă  organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu  utilizarea violenţei fizice etc.).

Consiliul de Administraţie al SC Asesoft International SA a hotărât să apeleze  la toate mijloacele legale necesare conservării investiţiei realizate la Realitatea  Media –în valoare de peste 10 milioane euro - şi să solicite instituţiilor  statului protejarea vieţii şi integrităţii fizice a membrilor CA şi a  familiilor acestora.

Reiterăm ceea ce am precizat şi cu prilejul discuţiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vîntu,  şi anume că orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie  prin negocieri, fie în instanţă, însă în niciun caz în stil mafiot, aşa cum doreşte  domnia sa.

Ca reacţie la ameninţările ce ne-au fost adresate, am decis să depunem plângeri  penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţilor săi.

Totodată, atragem atenţia domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţilor săi să înceteze  presiunile la adresa jurnaliştilor de la Realitatea Media,  întrucât controlul editorial pe care doresc să-l impună este lipsit de  legitimitate şi afectează credibilitatea trustului.

Toate acţiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management au avut ca obiective: evitarea suspendării licenţei, plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor către jurnalişti (începând cu luna martie 2010) şi asigurarea unor condiţii de lucru decente.

SC Asesoft International SA îşi reafirmă angajamentul ferm faţă de finalizarea  derulării contractului şi consolidarea locului postului Realitatea TV . Asesoft a reuşit să modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice şi să obţină înţelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanţi.

Asesoft International SA consideră că jurnaliştii sunt responsabili de politica editorială şi nici CA al Realitatea şi nici CA al Asesoft nu trebuie să interfereze cu munca acestora.”

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • george george
    Ce plange mafiotul de Vantu ca a pierdut jucaria. Si Ghita alt mafiot. Parca suntem in Sicilia!! :)
  • Cornel Cornel
    Eu ma mir ca dl.Ghita a priceput abia acum cu cine are de a face ! Noi stim de 20 de ani cine-i Vantu ! Stie si madam Costiniu care l-a facut scapat considerand ca nu e pericol public. Iata ca acum se dovedeste ca este. Vad ca ameninta oamenii cu moartea.
  • marius marius
    FNI a fost o organizatie de tip mafiot...

    Vantu a fost puscarias pe vremea lui Ceausescu, azi e miliardar.
  • depasirea interzisa depasirea interzisa
    Pana la urma ajunge si Nedelcu la puscarie?
  • IonutZ IonutZ
    Va fi atât de interesant!

Trimite un comentariu

sus