Skip to main content

Război la Realitatea: Asesoft - "Vîntu coordonează un grup mafiot"

 

Publicitate

UPDATE: Sebastian Ghiță a depus o plângere penală la Parchetul General in care sustine că Sorin Ovidiu Vîntu l-a amenințat cu moartea. Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV și Asesoft, a confirmat pentru paginademedia.ro că a depus plângerea.

Situația se încinge. Cu doar două zile înainte de ședința conducerii Realitatea Media, în care se va discuta contractul de management încheiat de Sebastian Ghiță cu Sorin Ovidiu Vîntu, Asesoft iese cu un comunicat dur.

“Am înțeles că avem de a face cu un grup mafiot, coordonat  de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activități de crimă  organizată (spălare de bani, escrocherie, șantaj, utilizarea sau amenințarea cu  utilizarea violenței fizice etc)”, se arată în comunicatul de presă al Asesoft, remis paginademedia.ro.

În informarea de presă trimisă de Asesoft, se mai spune că societatea controlată de Sebastian Ghiță a decis să depună plângeri penale împotriva "domnului Sorin Ovidiu Vîntu și asociaților săi".

 

În continuare, comunicatul de presă :

"În cadrul unor discuții extrem de tensionate, legate de managementul și activitatea  editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vîntu și asociații  săi au insistat să schimbăm condițiile contractului de management și să semnăm  un act adițional care să le permită exercitarea de ingerințe în activitatea editorială.

A fost realmente surprinzator pentru noi să constatăm că, în absența unor rezultate în cadrul discuțiilor, domnul Sorin Ovidiu Vîntu și asociații săi au decis să utilizeze metode profund imorale și total în afara legii, precum: șantajul  și amenințarea.

Mai mult, am înțeles că, în fapt, avem de a face cu un grup mafiot, coordonat  de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activități de crimă  organizată (spălare de bani, escrocherie, șantaj, utilizarea sau amenințarea cu  utilizarea violenței fizice etc.).

Consiliul de Administrație al SC Asesoft International SA a hotărât să apeleze  la toate mijloacele legale necesare conservării investiției realizate la Realitatea  Media –în valoare de peste 10 milioane euro - și să solicite instituțiilor  statului protejarea vieții și integrității fizice a membrilor CA și a  familiilor acestora.

Reiterăm ceea ce am precizat și cu prilejul discuțiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vîntu,  și anume că orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie  prin negocieri, fie în instanță, însă în niciun caz în stil mafiot, așa cum dorește  domnia sa.

Ca reacție la amenințările ce ne-au fost adresate, am decis să depunem plângeri  penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vîntu și asociaților săi.

Totodată, atragem atenția domnului Sorin Ovidiu Vîntu și asociaților săi să înceteze  presiunile la adresa jurnaliștilor de la Realitatea Media,  întrucât controlul editorial pe care doresc să-l impună este lipsit de  legitimitate și afectează credibilitatea trustului.

Toate acțiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management au avut ca obiective: evitarea suspendării licenței, plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor către jurnaliști (începând cu luna martie 2010) și asigurarea unor condiții de lucru decente.

SC Asesoft International SA își reafirmă angajamentul ferm față de finalizarea  derulării contractului și consolidarea locului postului Realitatea TV . Asesoft a reușit să modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice și să obțină înțelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanți.

Asesoft International SA consideră că jurnaliștii sunt responsabili de politica editorială și nici CA al Realitatea și nici CA al Asesoft nu trebuie să interfereze cu munca acestora.”

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu