Skip to main content

LA CALD DE LA LICITAŢIE: Marca Academia Caţavencu s-a vândut cu peste 1,5 milioane de euro! Doru Buşcu, noul proprietar

 

ACTUALIZARE 3: "Nu puteam lăsa marca pe mâna unui personaj ca Adamescu", a declarat Doru Buşcu la finalul licitaţiei. Mai multe declaraţii aici.

Publicitate

ACTUALIZARE 2: "Nu mă aşteptam la o sumă atât de mare", a spus Doru Buşcu. El a declarat că, pentru a plăti marca (în termen de cinci zile) face şi un împrumut bancar şi caută un partener.

ACTUALIZARE 1: La licitaţie s-au mai vându trei maşini, două Matiz (aproximativ 3.500 de euro fiecare) şi un Logan (6.900 de euro). Celelalte maşini, apartamentul şi birotica, vor fi scoase la vânzare la următoarele licitaţii.

Marca Academia Caţavencu s-a vândut cu un preţ mult peste cel de plecare, care a fost 149.000 de euro, plus TVA, transmite reporterul paginademedia.ro Carmen Andronache, aflat în prezent la licitaţie.

Academia Caţavencu a fost adjudecată în urmă cu doar câteva minute de Doru Buşcu, directorul editorial al săptămânalului de satiră, pentru suma de 1,617 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Licitaţia s-a oprit după nu mai puţin de 154 de paşi a 7.500 de euro. Asta peste suma de pornire.

Singurii care s-au arătat interesaţi de marca revistei de satiră au fost Doru Buşcu (directorul editorial al Academia Caţavencu) şi Sabina Fati (jurnalistă la România liberă). Jurnalista a fost reprezentată la licitaţie de Radu Şoldănescu.

O LUPTĂ DE O ORĂ: Marca a fost disputată aproape o oră. Doru Buşcu a licitat calm, ca un jucător de poker, în timp de Radu Şoldănescu se mai oprea, din când în când, pentru a reface calculele. A  fost nevoie de 154 de paşi a câte 7.500 de euro pentru a se desemna noul proprietar al mărcii Academeia Caţavencu.

Licitaţia este încă în derulare. Se vor mai vinde:

  • Apartament trei camere, situat în comuna Ştefăneştii de Jos, Linia de centură nr. 50, Complex Cosmopolis. Preţ de pornire 103.390 euro, fără TVA
  • Mijloace de transport (autoturisme) la preţul total de 190.122 de euro, fără TVA.
  • Obiecte de inventar constând în aparatură, birotică, mobilier, la preţul de 96.905 euro, fără TVA.

Ştire în curs de actualizare.

Foto: Mediafax

Citeşte şi:


Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eugen Eugen
    Problema e alta. Cum sa bagi atatia bani in ceva care nu se mai vinde si nu vrei sa schimbi nimic? Pur si simplu ce a facut Buscu sau Vantu e mai mult decat o prostie, e o imbecilitate crasa.
  • Eugen Eugen
    Daca Iaru e jurnalist, inseamna ca Vantu e cinstit. Sa fim seriosi, e un diliu deghizat.
  • Marian Marian
    Ai dreptate, i-a dat o palma lui Base, de parca Base bagase Academia Catavencu in faliment si nu performanta ridicola a ziarului. Ca si cu Realitatea, nimic nu se schimba, dar audientele scad cu miile!
  • che guevara che guevara
    foarte bine
  • costel costel
    Cred ca Adamescu nu avea de gind sa cumpere dar a ridicat pretul fiind adversarul lui Buscu.Acum l-a bagat in datorii pe Buscu.
  • ElCucui ElCucui
    Discuții cu cine? Uite, Adamescu ar avea banii pentru 99%. Sau chiar Vântu că tiocmai ce a încasat de la Elan. Patriciu nu se bagă, dar ar mai fi Voiculescu și Bobby. Hai că nu stă bine deloc!
  • Ion Ion
    "O parte din bani vin din conturile mele, o parte din conturile colegilor mei, iar pentru partea imprevizibila, pe care nu am luat-o in calcul, voi avea discutii. (...) Licitatia a depasit cu mult asteptarile mele. Nu puteam lasa marca pe mana unui personaj ca Adamescu (Dan Adamescu, proprietar 'Romania libera' - n.r.)."
    Adica? Nu a lasat-o pe mina infractorului Sorin Ovidiu Vintu? Adamescu ce are, e mai patat ca SOV sau cum? Uite unde era deontologul!
  • che guevara che guevara
    mai are ceva maruntis de la moguli. si fiind atit de bun si pro va atrage si alte personalitati de la reaitatea in conbinatie. poate si pe celebrul nistorescu ce are experienta de la cotidianul.nu?
  • che guevara che guevara
    dece?
  • che guevara che guevara
    nu cred
  • Ion Ion
    Buscu a procedat cu disperare. Nu are banii si nu o sa-i aiba.
  • ElCucui ElCucui
    Dacă vă tentează un Mini Cooper S la următoarea licictație. Nu-l luați. E țeapă la 6.000 euro. Numai cauciucurile all-seazon, run flat v-ar costa 2.000€. Dacă nu te lasă la iarna cu ele mai barletezi 2.000€. Spatele e varză - îi trebuie plăcuțe, discuri, arcuri, amortizoare, bușcăraie etc. Capota e lovită, geamul de la șofer nu merge decât pe frig. Twitterele merg sau se opresc când dai în gropi. Oglinda de la șofer e ruptă, priza de brichetă e varză. Trebuie eliminate denturile și zgârieturile și vopsită de jur împrejur. Ambreajul a fost schimbat (la 25.000 km) prost (face zgomot) iar lichidele de servo și cutie cred că erau pentru tractorul Universal 500 - volanul și schimbătorul sunt țepene iarna, trebuie să aștepți câteva minute bune ca să poți pleca. Altfel nu intră nici într-a-ntâia! Plus alte mici bube care nu-mi vin în cap acuma. Ca să o pui la punct sari de 10.000. Nu (mai) face.
  • disponibilizatu' disponibilizatu'
    poate ne dau si noua salariile alea 3 compensatorii pe care le asteptam de un an si ceva....
  • popa popa
    batalia scalvilor lui vantu-base, episodul 1, a castigat vantu! sunt curios, de ce s-a oprit basescu?
  • mihai mihai
    Mânie şi uşurare în redacţie, după vânzarea Academiei Caţavencu. Florin Iaru: Dacă venea Vadim în locul Sabinei Fati, ai fi lucrat cu el?
    Florin Iaru: N-o cunosc, dar nu cred că aş fi lucrat. Nu mi se pare normal ceea ce a făcut. Ar fi putut să dea un telefon: mă băieţi, am 1, 3 milioane de euro şi vreau să vă salvez. Mi s-a pus pata să cumpăr Caţavencu. Poate am fi discutat, era un gest normal. Ce a făcut nu mi se pare un gest de normalitate. Aşa că, spune şi tu, dacă venea Vadim să cumpere Cațavencu, ai fi lucrat pentru el?.

Trimite un comentariu

sus