Skip to main content

Arbomedia a vândut Viaţa Liberă Galaţi pentru 1,6 mil. euro

 

Compania Arbomedia, deţinută de grupul elveţian Goldbach Media, i-a vândut cotidianul Viaţa Liberaă Galaţi omului de afaceri Marian Baila pentru 1,6 mil. Euro, scrie Antena3.ro care citează surse apropiate afacerii.

Publicitate

Marian Baila, noul proprietar al unuia dintre cele mai cunoscute cotidiane locale, ar urma să vireze banii în trei tranşe,din care prima plată se face astăzi, în ziua semnării şi este în valoare de circa 160.000 de euro.

A doua transă, în valoare de aproape jumătate de milion de euro, ar urma să fie virată în toamna acestui an, iar a treia în valoare de un milion de euro ar trebui să ajungă în conturile elveţienilor în cursul anului viitor, potrivit surselor citate.

Milionarul gălăţean, cunoscut ca fiind un vechi membru al Partidului Naţional Liberal, cumpără de la Arbomedia un pachet de circa 83% din acţiuni, urmând ca până la încheierea întregului ciclu al tranzacţiei să aibă în mână peste 90% din titluri, prin preluarea unor pachete de acţiuni şi de acţionari minoritari.

Arbomedia este una dintre cele mai cunoscute regii de publicitate de pe piaţa românească, cu un portofoliu extins din care fac parte print, online, radio sau TV.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Dupa ce a fost achizitionata de elvetieni, Arbomedia a vindut sau inchis mai toate ziarele pe care le detinea. Din cite am auzit, elvetienii au iesit in pierdere in aceasta tranzactie, pretul de vinzare fiind mult mai mic decit cel de achizitie al publicatiei. Nu inteleg care a fost rationamentul tranzactiei, de ce au vindut acum si, mai ales, de ce la pretul acesta? Daca afacerea mergea bine, cum lasa impresia elvetienii, de ce directorul general al publicatiei, Macovei, nu a dorit sa reintre in posesia cotidianului pe care il vinduse acum citiva ani nemtilor de la ArboMedia!?
  • sorin sorin
    si o cladire impunatoare fix in centru!
  • Koa Koa
    Asa e, ia doua milioane si cheltuie doua jumate. E mega-afacere!
  • micul mogul de carton micul mogul de carton
    ziarul ala ia din mica si mare publicitate cam 2 mil de euro pe an. In anii electorali si mai si. Are o audienta masurata SNA de 82.000 de cititori pe aparitie (peste foarte multe otidiene nationale). E o afacere
  • Frig Frig
    Corect! Astia incearca sa ne dea prosteala pe fata. La numai 500.000 ii fac eu un ziar nou acestui domn, cu aceeasi redactie de la Viata Libera, si castig si eu 150.000.

    Oricum, ma distreaza avansul de 10%. nici la leasing nu te primeste cu atat... Practic, cu 160.000, omul a inchiriat ziarul pentru alegeri si, la final, pentru ca nu mai da restul de bani, ziarul se intoarce la vechii proprietari si noi avem pene pe spate.
  • Silviu I Silviu I
    Well done!
    Mare succes al echipei de manageri de la Galati, putin transferat ca imagine in portofoliul activitatii lui Alin Alecu si inca o gafa (imparabila, pentru ca era sarcina de serviciu) pentru Thomas Landolt! :D
    Macar sa aiba echipa locala linistea necesara aplecarii asupra realitatilor locale si nu asupra celor de la Zurich!
  • alin stanciu alin stanciu
    Petrisor, vestea asta mie-mi pare headline de interes national. Daca un cotidian de Galati, cu cele 8000 de copii zilnice face 1,6mil., ba chiar 2mil daca tinem cont ca a platit ptr 83%, inseamna ca presa e pe val.

    Hai sa revenim cu picioarele pe Terra, cum ar putea sa dea cineva pe o publicatie locala asa purcoi de bani, si-nca cash... iti dai seama ca cu banii astia omul ar fi putut scoate 3 ziare pe care sa le dea gratuit in urmatorii 3 ani, la tiraje chiar mai mari ?!? c'mon..

Trimite un comentariu

sus