Skip to main content

Cei mici pot fi afectaţi că Vitalie "o are mică". Spotul a fost interzis

 

Reclama pentru Oskar "Vitali o are mică" a fost interzisă de CNA pentru că afectează dezvoltarea fizică şi mentală a minorilor. Ca să poată rula, reclama trebuie refăcută.

Publicitate

Membrii CNA au votat în unanimitate eliminarea de pe TV a spotului despre care reprezentanţii agenţiei Next Advertising au spus că este "un pamflet".

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rnmXHBvpAdk[/youtube]

Cred că şi noi beneficiem de prezumţia de nevinovăţie, nu putem pleca de la premisa că Vitali o are mică. Vitali era un pamflet în sine”, a spus Dragos Ionescu, reprezentant Next Advertising.

Ce s-a mai discutat la CNA?

Cristi Grigorescu, Managing Partner la Next Adevertising:

“Astfel de proceduri şi decizii ne pot afecta munca pe viitor, vrem să înţelegem prin ce prismă trebuie să judecăm lucrurile. Noi am făcut o convenţie în reclamă, nu încercăm să arătăm realitatea aşa cum e, ar însemna să renunţăm la toate procedeele stilistice din publicitate”.

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Trebuie să ştiţi că indiferent ce aţi vrut să comunicaţi să respectaţi principiile de protecţia minorilor, de asigurarea unei concurenţe loiale şi respectarea demnităţii umane.”

Dragos Ionescu, jurist:

“Cred că şi noi beneficiem de prezumţia de nevinovăţie, nu putem pleca de la premisa că Vitalie o are mică. Vitalie era un pamflet în sine. ”

Cristi Grigorescu:

“Lucrăm cu clişee, nu lucrăm cu personaje reale.”

Reprezentantul Oskar:

“Din punct de vedere comercial, această reclamă îşi face treaba, vânzările încep să crească.”

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

“Mi se pare că singurul lucru care poate intra în discuţie este dacă se încalcă protecţia copilului.”

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sorin sorin
    Pentru ca in cadru la un moment dat apare si o masina,se poate presupune ca e vorba despre ea,nu neaparat ce are Vitali in pantaloni...zic eu..
  • Costi Costi
    Sa nu exageram, Vitali o are mijlocie! Corectura ar trebuie sa fie conforma cu masuratorile CNA-ului!
  • rosu rosu
    Accidentele cu detalii date la televizor cand aia mici sunt acasa iar parintii la munca nu ii afecteaza pe minori. Stirile cu sinucideri ale celor de-o varsta cu ei nu ii afecteaza pe minori. Toti nebunii care apar la televizor in tot felul de emisiuni "educative" gen acces direct sau happy hour nu ii afecteaza pe minori. Violenta fizica si psihologica din filmele si desenele pentru copii nu ii afecteaza pe minori. Difuzarea unuia care isi da foc, a unuia care ameninta ca se arunca dupa un stalp, a unuia care o face pe una tiganca imputita, nu ii afecteaza pe minori.

    Altfel, stie cineva ca Pro-Tv-ul sa fi fost amendat vreodata invocand protectia minorilor pentru stirile de la ora 5? Pentru imoralitatea emisiunilor lui Marutza?

    Da, CNA-ul se ocupa de maruntisuri. Nu-mi dau niciun motiv sa-i cred ca sunt cu adevarat interesati de protectia copilului. Mai degraba imi par interesati sa vaneze anumite canale media, actionand la comanda, corespunzator propriilor interese, decat sa-i protejeze cu adevarat pe cei mici.

    Asta e misiunea CNA-ului azi in Romania. Asta e motivul pentru care judecatile nu au niciodata aceeasi masura. De-aia unora le cauta nod in papura in timp ce la altii se inchid ochii si se astupa urechile.
  • florin dia florin dia
    Nu se vede că "Vitali o are mică", ci "Vitali are ___ mică"; așadar, poate să însemne și că "Vitali are mașină mică".
    Sincer să fiu, nu cred că vreun copil poate fi afectat de reclama asta.
  • jason jason
    oricum din reclama, Vitalie seamana mai degraba cu Beecali... poate Beecali a cerut intreruperea difuzarii
  • contra contra
    Din pacate, observ ca sunt prea multe interese in CNA, care impiedica luarea unor decizii corecte, in foarte multe cazuri.
    Lasand la o partea criteriile politice si presiunile din aceasta directie, este evident ca exista influenta (daca nu chiar mai grav) si dinspre televiziuni.
    Nu sunt deloc un adept al sanctiunilor, dar este clar, ca audiovizualul din Romania scapa, incet dar sigur, de sub control, pentru sfantul rating.
  • mihai mihai
    Pai daca "Vitalie o are mica" dauneaza asa grav, trebie obligatoriu interzise emisiuni precum: ACCES DIRECT, CANCAN TV,etc!...sau alea sunt EDUCATIVE?:) Pentru a nu stiu cata oara CNA se leaga de chestii absolut minore. Penibil!
  • lilly lilly
    Intrebare: Care dintre membrii CNA poarta numele Vitalie?!
  • tesiu tesiu
    CNA-ul cauta acul in carul cu fan. Nu vede padurea din cauza copacilor.

    Faptul ca Vitalie are inclusv putza mica cel mult poate sa-i distreze pe-astia mici. Altfel, teoretic pentru ei n-ar trebui sa aibe nicio relevanta faptul ca Vitalie o are mica sau mare, in sensul gandit de adulti.

    Lucrurile grave pentru copii vin din alta directie. Copilul unui cunoscut a intrat cu totul intr-o oglinda ca sa ajunga intr-o lume paralela. Asa vazuse intr-un desen animat. S-a taiat pe corp, maini si fatza. La 7 ani

    Desenele animate contin secvente muuult mai violente decat trafaletul rotit pe fatza pustiului din spot. Un studiu facut de CNA zice ca pe Cartoon, de exemplu, intr-o ora sunt 27 de acte de violenta. Aproape 2 in fiecare minut. Raniri cu sau fara arme, agresare, bataie, inclusiv tentative de omor.

    Si daca vorbim de pusti mai maricei, au internetul cu toata violenta si pornografia la indemana, practic necontrolabil. Si daca nu afla direct de la sursa, colegii au grija sa-i tina la curent.
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    pentru contra
    Cred ca niciodata cata vreme vom avea o formula a membrilor CNA care, prin votul lor majoritar, protejeaza posturile de televiziune, in loc sa le sanctioneze atunci cand incalca legea, cred ca niciodata, din pacate. Sedintele CNA sunt publice, incep la ora 10.00, in fiecare marti si joi. Va invit sa asistati la o sedinta macar si va veti convinge!
  • contra contra
    Doamna Narcisa Iorga, cand vom elimina fetele care se paruiesc la Acces Direct, jurnalistii care se autoproclama Presedinti, imaginile socante cu crime si violuri de la ora 5, etc etc??
  • Vreau si eu Vreau si eu
    CNA jenibil de penibil... dupa aceasta logica de gaini de cotetz ar trebui interzise toate emisiuniile care pe la ora 5 incep cu chestii concrete: violuri, sex, aluzii, limbaj vulgar si probabil Otv ar trebui sa fie televizune online.
  • eronat eronat
    CNA nu a oprit difuzarea spotului.Informatia este eronata.
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    Este necesara o corectura: CNA a adoptat decizia de eliminare doar a ultimului cadru din spot, anume acela in care tanarul este vopsit pe fata cu trafaletul. Altfel, spotul nu va putea fi difuzat inainte de ora 22. De altfel, insisi reprezentantii Next Advertising au sugerat renuntarea la acest cadru. Propunerea initiala de a opri spotul de la difuzare nu a intrunit numarul necesar de voturi in CNA, tocmai pentru ca nu am considerat ca spotul ar incalca legislatia in masura in care sa duca la oprirea sa.
  • g g
    CNA ar vrea s-a aiba mare, dar incep sa cred ca nu are deloc.
    La creier ma refer, desigur.

Trimite un comentariu

sus