Skip to main content

17 iunie: Divertişii, la TVR? Vîntu eliberat

 

Televiziunea publică pare a fi o soluţie pentru grupul umoristic ce a părăsit PRO TV-ul în această lună. Mari şanse să-i vedem pe o parte din membrii fostului Divertis la TVR, scrie Evenimentul zilei.

Publicitate

Fostul "Land of Jokes“ îşi va continua proiectele sub denumirea de "Distractis" şi ar putea să fie din toamnă în grila TVR. "Suntem în discuţii cu mai multe televiziuni, printre care şi TVR", a confirmat zvonurile Valentin Gora, scenaristul grupului.

"Momentan, contractele emisiunilor «Serviciul Român de Comedie» şi «Land of Jokes» cu ProTv s-au încheiat, iar, pentru grila de toamnă, suntem în discuţii avansate pentru un nou sezon cu Toni Grecu, liderul «Serviciului Român de Comedie»", a spus Maria Apostol, PR Director la Pro TV.
Noul show Divertis, spre TVR

Sorin Oviu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au părăsit arestul Direcţiei Cercetări Penale aseară, în jurul orei 19, scrie EVZ. Eliberarea lor a survenit deciziei Tribunalului Bucureşti, de a admite recursul împotriva cererii de eliberare sub control judiciar, iniţial respinsă de Judecătoria Sectorului 1.

Hotărârea a fost pronunţată în dosarul în care SOV şi Legionaru’ sunt acuzaţi de ameninţarea cu moartea şi şantajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

SOV şi Legionaru’ vor trebui să respecte, totuşi, şase condiţii impuse de magistraţii Tribunalului: să nu părăsească ţara fără încuviinţarea instanţei, să nu ia legătura cu managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, să nu poarte arme de foc, să nu-şi schimbe domiciliul, să se prezinte la instanţă atunci când sunt citaţi, dar şi la Poliţie conform programului stabilit.
SOV este judecat separat şi în dosarul de favorizare a infractorului Nicolae Popa, tatăl Fondului Naţional de Investiţii. Procurorii ar putea solicita arestarea preventivă a lui Vîntu şi în acest dosar.
Sorin Ovidiu Vîntu şi Nelu Legiune au fost eliberaţi

Business-ul de presa locala, care traieste din publicitate, nu sta in impartirea si numarul de judete, iar declaratia premierului Emil Boc, care a spus ca jurnalistii vor avea de pierdut din reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, a fost facuta sa "enerveze auditoriul". Acestea par a fi concluziile jurnalistilor si managerilor de trusturi de presa, carora DailyBusiness.ro le-a cerut parerea.

Codrut Seres, CEO Intact Media Group, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca statiile si ziarele locale, cele care functioneaza ca business, traiesc in principal din venituri din publicitate. Astfel, cata vreme comunitatea locala cumpara presa sau are nevoie de presa pentru comunicare si promovare, presa locala nu are de ce sa dispara, a completat Seres.

Codrut Seres a adaugat ca, probabil, declaratiile prim-ministrul Emil Boc se refera "la presa portocalie, obisnuita sa fie subventionata de institutiile deconcentrate ale Puterii sau de prefecturi".

La randul sau, Vasile Dancu, presedintele Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), a declarat pentru DailyBusiness.ro ca daca se vor desfiinta judetele si o serie de institutii judetene, atunci presa va deveni mult mai importanta si mai puternica.
Mogulii nu se tem de voievodatele lui Boc: "Business-ul de presa va deveni mai puternic"

Operatorul RCS&RDS a terminat cu pierderi anul fiscal 2010, în condiţiile în care în 2009 s-a consemnat un câştig net de peste 211 milioane de lei, scrie Jurnalul Naţional „Se aprobă amânarea discutării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011. Se aprobă ca pierderea înregistrată potrivit situaţiilor financiare să fie acoperită în anii următor”, potrivit datelor publicate de operator în Mo¬nitorul Oficial.

De asemenea, compania de cablu va vinde anual şefilor şi anumitor salariaţi sau reprezentanţi ai firmelor din grup acţiuni la un preţ preferenţial, reprezentând cel mult 1% din acţiunile societăţii şi/sau de la alte firme, dacă sunt îndeplinite criteriile stabilite pe baza planului de afaceri.

Conform documentului publicat în MO, acţionarii au aprobat ca preşedintele CA al RCS&RDS, Alexandru Oprea, să primească o remuneraţie netă lunară de 20.000 de lei. În prima parte a anului, RCS&RDS a încheiat două acorduri de finanţare în valoare de 206 milioane de dolari şi, respectiv, 125 milioane de euro. Agenţia de evaluare Moody’s a retrogradat recent ratingul companiei din cauza datoriilor din acest an, precum şi celor de 375 milioane de euro care ajung la maturitate în 2012.
RCS&RDS schimbă profitul pe pierdere

Antena TV Group isi reuneste toate statiile locale sub umbrela aceleiasi societati, urmand sa deschida noi sucursale. Cristian Ionescu, directorul de teritoriu Antena TV Group, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca Antena1 urmeaza sa deschida noi statii, fara a da alte amanunte.

La randul sau, Cristina Severin, PR manager la Intact Media Group a declarat ca actiunea de radiere a sucursalelor teritoriale si trecerea statiilor tv sub administrarea Antena TV Group reprezinta o formalitate juridica si nu una de restrangere a activitatii.
Antena se reorganizeaza si deschide noi statii locale

Grupul de comunicare WPP intentioneaza sa-si dubleze bugetul alocat anul acesta pentru extinderea pe pietele emergente aflate in plina dezvoltare, a declarat Martin Sorrell, CEO al WPP, scrie Financiarul, care citează Bloomberg Television.

Astfel, WPP va aloca in 2011 peste 200 de milioane de lire sterline pentru achizitii, focusul fiind industria „new media” din pietele emergente, cu accent pe Brazilia, Rusia, China si India. De altfel, in primele patru luni din 2011, WPP a facut o serie de achizitii mici si medii si, in acelasi timp, si-a crescut si pachetele de actiuni pe care le detinea in tari precum China si Coreea.
Marile grupuri de comunicare lupta pentru suprematie in tarile BRIC

Jurnaliştii Ovidiu Vanghele (Mediafax), Andrei Mazurchevici (Mediafax), Adrian Ilie (Newsin), Ştefan Pană (Newsin), Cornel Ciobanu (Agerpres), Ruxandra Constantinescu (Agerpres) au fost premiaţi de RADOR, ieri, în cadrul celei de-a patra ediţii a concursului de presă de agenţie.

La categoria "Cea mai bună acoperire a unui eveniment", premiată a fost agenţia Newsin, pentru "Incendiul de la Maternitatea Giuleşti, august 2010". Distincţia pentru "Cel mai bun documentar de agenţie" a fost obţinută de Agerpres, pentru volumul "România în date şi fapte".

Premiul pentru "Cel mai bun reportaj de radio bazat pe o ştire de agenţie" i-a revenit Lilianei Nicolae (RRA), pentru "Soarta autiştilor adulţi", documentar realizat pe baza unei ştiri Agerpres.

"Cel mai bun articol de presă scrisă bazat pe o ştire de agenţie" a fost "Deficit de medici", scris de Otilia Bălinişteanu, pe baza unei ştiri Mediafax, publicat în ziarul Lumina. Premiată pentru "Cel mai bun produs de agenţie realizat de un student de la o facultate de profil" a fost Ana Maria Durilă (Cuzanet), singura nominalizată, pentru "Transnistria, locul unde românii nu ştiu ce limbă să vorbească".
Premiul pentru întreaga activitate i-a fost decernat Floricăi Vrânceanu, autoarea cărţii "Un secol de agenţii de presă româneşti".
Jurnaliştii Mediafax Ovidiu Vanghele şi Andrei Mazurchevici, premiaţi la concursul Rador

Cel mai tare daily show din America vine si in Romania, in exclusivitate la Euforia TV din 17 iunie, scrie Financiarul. Odata cu incheierea ultimului sezon “Oprah”, “Ellen Show” preia locul 1 in daytime-ul american si din intreaga lume.

Gazda si producator al show-ului, Ellen este o figura foarte cunoscuta in televiziune, o deschizatoare de drumuri in entertainment. Voce comica cu rezonanta si o cariera de mai bine de doua decenii de stand-up comedy, Ellen DeGeneres si-a castigat publicul inca de la primele aparitii pe scena prin spontaneitate si eleganta discursului original.
“Ellen Show”, din 17 iunie la Euforia TV

Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), a declarat, joi, la Ziua Agenţiilor de Presă, că multimedia este un ambalaj frumos, necesar, alături de care trebuie să stea, pentru agenţiile de presă, soliditatea şi calitatea cuvântului scris, relatează Mediafax.

Prima dezbatere organizată în cadrul conferinţei internaţionale Ziua Agenţiilor de Presă, ediţia a VI-a, a avut ca temă "Ştirea de agenţie - în tranziţie de la text la multimedia". Printre participanţi s-au numărat redactorul-şef al agenţiei de presă RADOR, Carmen Ionescu, care a moderat discuţia, Indira Crasnea, András István Demeter, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Marina Constantinoiu, redactor-şef Jurnalul Naţional şi Elena Vijulie, analist Realitatea TV.
Indira Crasnea a spus, printre altele, că "pixul şi carneţelul, adică puterea cuvântului, indiferent cum este el scris, rămâne perpetuu în recuzita oricărui jurnalist de agenţie" şi că "multimedia este un ambalaj frumos, necesar, alături de care trebuie să stea, pentru agenţiile de presă, soliditatea şi calitatea cuvântului scris".
Crasnea: Multimedia e un ambalaj frumos, alături de care trebuie să stea calitatea cuvântului scris

Agentia de media Brand Connection, parte a grupului Lowe, are o noua identitate corporate si si-a relansat site-ul si blogul, ce ofera informatii despre piata media, analize si campanii notabile, potrivit unei informari de presa, scrie HotNews.
Pe scurt:. O noua identitate pentru Brand Connection

Compania medicala Dent Estet este noul client ce a intrat in portofoliul The Practice, notează Financiarul, HotNews şi DailyBusiness.ro. Agentia va oferi companiei Dent Estet solutii atat pe partea de comunicare corporativa, cat si pe partea de comunicare de servicii. Portofoliul The Practice include si alti clienti din domeniul medical, agentia colaborand inca de anul trecut cu Cord Blood Center, iar de anul acesta oferind servicii de brand PR pentru GlaxoSmithKline si Medsana.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornel cornel
    Vantu a vrut sa stea in puscarie pt a se intalni, la dusuri,cu Popa care e proaspat intors din "vacanta" de cativa ani din Indonezia
  • nepriveste nepriveste
    divertisii au fost dati afara de la PRO, Intactul nu sunt interesati de ei iar Prima nici atat, ce televiziuni ar mai putea fi interesate de serviciile lor in conditiile in care Carbogazosii sunt pe duca iar televiziunile de stiri si sport nu au ce face cu ei, un show ar mai fi posibil doar la OTV, Digi si TVR, La pretul pe care il cer per editie pentru TVR ar fi o piatra de moara legata de gat.

    P.S. Glumele lor sunt din ce in ce mai neasarate, imi provoaca o sila extraordinara ala care il imita pe Iliescu, iar iar fazele cu Bianca Dragusanu sunt de prost gust( toata lumea stie ca e imbeila-la ce trebuie sa imi aduci aminte in 30 de editii ca fata e tuta?)-Prefer altceva
  • touretul touretul
    mă tem că ceea ce a zis Boc despre presa locală e cât se poate de adevărat. În Mureș peste 50% din veniturile instituțiilor de presă provin din bani publici. Tîrgu Mureș-ul are cinci televiziuni, vreo trei radiouri dacă nu mă înșel și opt ziare locale, iar activitatea economică tinde spre zero. De unde bani din publicitate, alta decât de stat? Cel mai vândut ziar românesc mureșean, Cuvântul Liber, fost Steaua Roșie, stă în spațiile Primăriei pe chirie modică și nu cred că ma vinde 4.000 de exemplare pe număr. Practic nici nu mai există presă în Tîrgu Mureș, în așa măsură aceasta e dependentă de Stat. Ciocu' mic și na și vouă doi lei să supraviețuiți. Aceasta e realitatea.
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    "Epoca de aur" a trupei Divertis a fost in perioada cand au fost in ograda PRO. Transferul la Antena 1 si apoi revenirea la PROTV, nu au facut decat sa ne para rau de DIVERTIS din vremurile de inceput. Umorul lor s-a diluat in timp. Ca o paralela, as putea spune ca DIVERTIS de acum se afla cam in aceeasi situatie cu Academia Catavencu.

Trimite un comentariu

sus