Skip to main content

FRJ cere guvernelor europene să respecte libertatea de exprimare şi democraţia

 

Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor (FEJ), care avut loc în perioada 15-17 iunie la Belgrad, Serbia, a solicitat tuturor guvernelor din Europa să promoveze o nouă viziune şi anume să trateze jurnalismul ca un bun public pentru a respecta şi consolida libertatea de exprimare şi democraţia.

Publicitate

În cadrul dezbaterilor au fost discutate probleme legate de dialogul social şi calitatea jurnalismului în companiile multinaţionale”, se arată într-un comunicat al FRJ.

Din comunicatul Federaţiei Europene a Jurnaliştilor:

"În cadrul lucrărilor Adunării, FRJ MediaSind a prezentat abuzurile conducătorilor din unele instituţii publice şi private din media împotriva unor jurnalişti, membri de sindicat, precum şi impactul ultimelor modificări restrictive la legislaţia muncii.

În acest sens, FRJ MediaSind a solicitat sprijinul Comisarului pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei, Thomas Hammarberg, precum şi a colegilor europeni din FEJ faţă de sesizarea pe care o va depune la Comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru stoparea abuzurilor săvârşite de Directorul General Interimar al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, Ioan Mihai Roşca, împotriva propriilor angajaţi şi împotriva încălcării libertăţii de exprimare în cea mai mare agenţie publică de presă din România.

FRJ MediaSind îşi exprimă solidaritatea faţă de situaţia dificilă a colegilor sârbi şi speră ca autorităţile să rezolve cazurile aflate în lucru de mulţi ani privind asasinarea unor jurnalişti curajoşi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus