Skip to main content

RAPORT CME: Afacerile Pro, creștere de 1,26 de milioane de euro

 

Veniturile operațiunilor Central European Media Enterprises (CME) în România au înregistrat o creștere de circa 1,26 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, față de aceeași perioadă a lui 2010, ajungând la 81,37 milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport CME.

Publicitate

Cu toate acestea, România este țara cu cea mai mică crestere din grupul CME, care mai operează pe alte cinci piețe (Bulgaria, Croația, Slovacia, Cehia și Slovenia).

Creșterea din România vine după ce în primul trimestru al acestui an, afacerea Pro înregistra o scădere de 2,2 milioane de dolari față de aceeași perioadă a anului trecut, după cum paginademedia.ro scria aici.

Tot in Romania, OIBDA ( profitul operațional înainte de depreciere și amortizare) a scazut de la 15,2 milioane de dolari in prima jumatate a lui 2010 la 12,7 milioane de dolari in aceeasi perioada a acestui an.

În România, grupul de media condus de Adrian Sârbu (CME) din poziția de președinte și director executiv (CEO), deține compania Pro Tv SA, ce include canalele de televiziune Pro Tv, Acasă, Pro Tv International, Pro Cinema , sport.ro,MTV România și divizia Media Pro Entertainment.

Rezultatele intregului grup:

La nivel general, grupul condus de Adrian Sârbu a înregistrat, în prima jumătate a anului, venituri nete de 422,4 milioane de dolari, cu 22% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2010.

Profitul operațional înainte de depreciere și amortizare (OIBDA) a crescut cu 64%, pana la 76,9 ilioane de dolari.

Alte concluzii care reies din raport:

 • Veniturile nete din activități new media au crescut de la 4,9 milioane de dolari în primul semestru al lui 2010 la 7,2 milioane de dolari în S1 2011.
 • Afacerile Media Pro Entertainment au crescut de la 66,3 milioane de dolari la 91,4 milioane de dolari, in conditiile unei creșteri considerabile în trimestrul al doilea (de la 38,3 milioane de dolari în trimestrul II din 2010 la 51,2 milioane de dolari în trimestrul II din 2011).

Rezultatele pozitive ale întregului grup se datorează, potrivit lui Adrian Sârbu (președinte și CEO al CME), creșterii rapide a diviziilor Media Pro Entertainment și New Media.

Adrian Sârbu:

"Operațiunile noastre au avut o performanță mai bună decât piețele de publicitate, care în trimestrul doi al acestui an s-au contractat cu 3%. Totuși, pe baza îmbunătățirii continue a indicatorilor macroeconomici, preconizăm o tendință de creștere pe toate piețele de publicitate TV, în a doua jumătate a anului".

Sursa foto: Mediafax

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • deci faptul ca Mediafax, Libertatea, Gandul, etc fac propaganda pt USL, la fel ca PRO TV, Radio Guerilla, Europa FM si Realitatea TV, e pt tine o coincidenta?

  credeam ca ne spui cine(crezi tu)controleaza acele ziare
 • @cristi: stai jos. nota 4.
  1) Afacerile Media Pro nu includ Gandul si Mediafax - firme diferite cu actionari diferiti
  2) Sarbu nu are nicio legatura cu Libertatea
  2) tu nu poti afla singur nimic!
 • P.S. urmeaza ca Libertatea sau Gandul (sau altcineva din trustul MediaPro) sa ne spune ce a declarta Rachel Weisz despre filmarile din Romania: http://www.thedailyshow.com/full-episodes/wed-july-27-2011-rachel-weisz

  ...de parca nu putem afla si singuri
 • afacerile Media Pro au crescut pt ca Sarbu a dat afara zeci de angajati de la Gandul, Mediafax, etc

  la Mediafax au ramas vreo 4-5 angajati care cauta subiecte prin presa online internationala, le traduc, le scriu la ei pe site si apoi se lauda ca "sunt agentie de atiri"

  astazi au gasit cu google declaratia ONLINE a lui Messi dintr-un ziar argentinian: http://www.clarin.com/deportes/Messi-quiere-jugar-amistoso-Rumania_0_524947742.html
 • Cred ca din radio scoate Sarbu cei mai multi bani :)
  Pro FM e o gaura neagra si, la cat e de abil ca om de afaceri, nu stiu de ce nu face ceva si in privinta asta.
 • "care mai operează pe alte șase piețe (Bulgaria, Croația, Slovacia, Cehia și Slovenia)", ori mai pui una, ori pui cinci :)

Trimite un comentariu