Skip to main content

17 august: Ştiaţi că... Cronica Română mai există şi are datorii de milioane?

 

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au somat, în urma controlului efectuat, compania UBEMAR editor şi al cotidianului Cronica Română la plata salariilor restante în valoare de peste 8 milioane de lei, scrie DailyBusiness, care citează un comunicat al MediaSind.

Publicitate

Editorul nu a mai plătit salariile angajaţilor săi în perioada noiembrie 2010 - iunie 2011, suma ridicându-se la câteva milioane de lei, potrivit preşedintelui MediaSind, Cristian Godinac. La Cronica Romană lucrează 20 de angajaţi.

Societatea UBEMAR este obligată să "facă dovada achitării integrale a drepturilor salaraiale restante pentru punctul de lucru Bucureşti (din noiembrie 2010) şi pentru punctele de lucru Iaşi şi Ploiesti (din februarie 2011)” până la data de 31 august, potrivit Mediasind, care citează decizia muncii. În caz contrar, compania riscă o amendă cuprinsă între 3.000 lei la 10.000 lei.
Editorul Cronica Romană are datorii de milioane de lei către stat şi angajaţi

Încep preselecţiile pentru o nouă ediţie a show-ului "Românii au talent", scrie Gândul. Caravana va începe pe 20 august şi va ajunge în 5 dintre cele mai importante oraşe ale ţării: Craiova, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Constanţa.

Pe lângă preselecţii, în fiecare dintre aceste oraşe vor avea loc şi super show-urile "Românii au talent", la care sunt invitaţi toţi cei care vor să-şi sustină eroii şi să vadă un spectacol cu totul şi cu totul special. Nu va lipsi nici de această dată baletul condus de Edi Stancu, care a pregătit o poveste în paşi de dans.
ROMÂNII AU TALENT. Încep preselecţiile pentru o nouă ediţie a show-ului care a revoluţionat industria televiziunii

BBC Worldwide, divizia comercială a radiodifuzorului public britanic, va vinde toate revistele din portofoliul său care nu sunt sub umbrela brandului BBC, precum şi drepturile de publicare pentru toate revistele BBC, fondului de investiţii Exponent, într-o tranzacţie de 138 de milioane de euro, scrie Mediafax, care citează Media Week.
Exponent va prelua controlul şi asupra publisherului de nişă Origen, unde BBC Magazines are un pachet minoritar de acţiuni, potrivit Media Week.
De asemenea, Exponent va cumpăra acţiunile BBC Magazines în cadrul companiei de administrare a abonamentelor, Dovetail, precum şi în cadrul companiei de distribuţie Frontline.
BBC Worldwide vinde o parte din revistele pe care le editează, pentru 138 de milioane de euro

Editorii tabloidului britanic News of the World discutau despre interceptările telefonice în şedinţele zilnice de sumar, a afirmat un fost reporter al publicaţiei, mărind astfel presiunea asupra managerilor News Corporation care trebuie să explice dacă ştiau sau nu despre acest lucru, scrie Wall-Street.ro, care citează Bloomberg.

Această practică era "îndelung discutată în şedinţele editoriale zilnice” până când "referinţele explicite la acestea au fost interzise de editori”, potrivit unei scrisori din 2007 a reporterului Clive Goodman care a fost publicată în această săptămână.
Astfel, cel mai probabil, James Murdoch, directorul News Corporation pentru Europa şi Asia, va fi rechemat în Parlamentul britanic pentru a da explicaţii în legătură cu acuzaţiile aduse companiei pe care o conduce şi care până acum o lună a editat ziarul News of the World.
Fost jurnalist NoW acuză: Şefii News Corp ştiau din 2007 de ascultările telefonice

Postul public de televiziune din Marea Britanie a prezentat scuze publice după ce şi-a întrebat publicul „Este o problemă cu tinerii negri?“. Întrebarea cu tentă rasistă adresată de BBC a scandalizat oameni din întreaga lume şi a atras zeci de plângeri, scrie Adevărul.

Postul BBC şi-a prezentat scuzele pentru situaţia creată şi a încercat să explice circumstanţele. În emisiunea difuzată la începutul acestei luni şi care avea ca temă actele de violenţă din Londra, prezentatoarea s-a adresat telespectatorilor: „Mulţi dintre cei care au transmis mesaje către BBC au arătat cu degetul spre tinerii de culoare după ce au văzut fotografiile cu grupurile violente". „Vrem să vă întrebăm, este o problemă cu tinerii de culoare?", a mai adăugat ea.
BBC îşi cere scuze pentru remarci rasiste

MediaNews Group (MNG), care editează 57 de cotidiane în Statele Unite, a introdus un nou model cu plată, pentru accesarea conţinutului online, pentru 23 dintre site-urile unor ziare mici şi mijlocii, scrie DailyBusiness.ro, care citează MediaDailyNews.
Astfel, în cadrul noului sistem cu plată pentru accesarea conţinutului online, care seamănă cu cel introdus de New York Times, la începutul acestui an, vizitatorii site-urile MNG vor putea accesa gratuit, până la cinci articole de pe luna.
MediaNews Group a introdus un model nou pentru plata conţinutului online

Compania norvegiană Norske Skog, unul dintre cei mai mari producători de hârtie de ziar din Europa, a finalizat primele şase luni ale anului cu venituri operaţionale de 9,13 miliarde de coroane norvegiene, o creştere de doar 1% faţă de perioada similară a anului trecut.

Veniturile operaţionale generate din vânzările de hârtie de ziar au avut însă un avans de 10% în primul semestru (S1 2011) faţă de perioada similară din 2010, până la 5,99 miliarde de coroane norvegi­ene.
„Cererea la nivel global pentru hârtia de ziar standard a scăzut cu apro­xi­mativ 2% în perioada ianuarie-iunie 2011 în com­paraţie cu perioada similară a anului trecut.
Oficialii Norske Skog apreciază că preţul pentru hârtia de ziar se va majora în a două jumătate a anului.
Marii producători de hârtie de ziar anunţă creşterea preţurilor cu 50 de euro/tonă

Interpublic (IPG), grupul american de comunicare care este prezent şi în România prin reţelele Lowe şi McCann Erickson, şi-a vândut jumătate din acţiunile pe care le controlează la Facebook pentru 133 milioane de dolari (93 mil. euro), scrie Wall-Street.ro, care citează cotidianul britanic The Guardian.

IPG este unul dintre investitorii timpurii ai Facebook, grupul cumpărând în 2006 datorită unui parteneriat strategic aproximativ 0,4% din companie pentru mai puţin de cinci milioane de dolari.
Preţul tranzacţiei evaluează Facebook, cea mai populare reţea de socializare la nivel mondial, la circa 65 de miliarde de dolari, în timp ce în urmă cu cinci ani, reţeaua valoara doar 1-2 miliarde de dolari.
Interpublic, grup prezent şi în România, vinde din acţiunile deţinute la Facebook

Sursa foto: DailyBusiness.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus