Skip to main content

8 noiembrie: Vîntu, reţinut pentru delapidare. Intact, publicitate la licitație

 

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost reținuți ieri pentru 24 de ore, de procurorii care vor cere arestarea lor preventivă pentru delapidarea Petrom Service SA și spălare de bani, prejudiciul fiind de peste 83 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Publicitate

Mandatele de reținere pentru cei doi apar la 10 ani de la lansarea Realitatea TV. În conturile Realitatea Media au fost transferați, potrivit probatoriului descris în comunicatul de luni al Ministerului Public, 14,2 milioane euro din patrimoniul Petromservice. Istoria postului de televiziune este presărată cu tranzacții obscure, schimbări netransparente de acționariat și investiții rămase sub semnul întrebării, scrie HotNews.

Silviu Prigoană, fondatorul Realitatea TV, a descris postul de știri drept "o gaură neagră", în cadrul interviului de ieri de la PaginademediaTV.

Prigoană despre vânzarea Realitatea TV, la PaginademediaTV:

"Înainte să vând, au venit doi reprezentanți ai Bluelink Comunicazione, au spus că vor să investească 22 de milioane de dolari în trust (...). Există documente în arhivă Realitatea TV (...). Le-am cesionat 55% (...) Acționariatul nu era neapărat ascuns. Apăreau doi avocați. Ce să mă intereseze mai mult, decât că era firma din Elveția? Am discutat numai prin avocați (...) Nu a fost niciodată Sorin Ovidiu Vântu în spatele Bluelink Comunicazione. Am vândut de dimineață, seara Bluelink vinde la Petromservice (...) Dacă era firma lui, de ce să fi făcut flic-flacul prin Petromservice?"
Realitatea TV după 10 ani - un alt fel de a scrie istorie în mass media din România: de la filiera Bittner-Petrache la suspiciuni de implicare în delapidarea Petromservice

Divizia TV a Intact Media Group a adoptat conceptul "Intact Media Auction” prin care va licita public spațiul publicitar al stațiilor TV, deținute de grup, notează DailyBusiness.ro și Financiarul.

Prima etapă a acestui proiect va consta în prezentarea conceptului, pe data de 17 noiembrie.

Agențiilor și clienților li se vor expune modalitățile de comunicare multichannel și cadrul legal de participare în acest proces, alături de pachetele oferite pentru licitația ceva avea loc la data de 12 Decembrie.

Licitația va fi derulată pe o platformă de tranzacționare electronică securizată, oferind atât agențiilor de publicitate, cât și clienților transparență în achiziționarea de spațiu publicitar "GRP”, pe tot parcursul anului 2012, se arată într-un anunț al companiei.

TVR a intrat în a doua etapă a procesului de analiză organizaționala pentru obținerea unui standard internațional de management în industria media, astfel că în perioada 3-13 noiembrie, consultanții companiei elvețiene Challenge Optimum vor intervieva un număr semnificativ de angajați din TVR, printr-un chestionar online, notează DailyBusiness.ro.

Consultanții de la Challenge Optimum estimează că întregul proces de audit și certificare ISAS se va finaliza peste aproximativ un an.

Printre beneficiile pe care TVR le va obține în urma certificării se numără „eliminarea proceselor și fluxurilor de producție redundante și eficientizarea utilizării resurselor interne”.
TVR, în a doua etapă a auditului realizat de elvețienii de la Challenge Optimum

Sursa foto: Mediafax Foto, Liviu A

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • De ieri, RTV face incontinuu BREAKING NEWS cu Vantu. Oare nu stia Ghita cine este Vantu in urma cu un an, cand a incheiat cu el contractul de management la Realitatea? Hai nu, ca doar o tara intreaga era la curent?! Abia fusese eliberat dupa o retinere, cand s-a incheiat contractul... Sau, poate, Ghita a avut o misiune?...
  • pai cum altfel? Bluelink a lu Vantu a vandut la Petromservice ca s-o devalizeze, citeste presa de azi nea Prigoana...
  • Ce bun era Vantu in campania electorala din 2004, in parcarea de la Tancabesti, noaptea! Bun a fost si dupa aceea, pana in 2009, cand Vantu a intors foaia!... Si ce bine ii pica lui Ghita si postului RTV acest proces, chiar in momentul furaciunii (cu toate ca postul Realitatea ii apartine acum lui Elan S., nu lui Vantu)!... Sa fie simple coincidente?!...
  • Ăștia de la Intact vor să le bage pe gât și toate porcăriile "neproducătoare". O să fie ceva de genul: vrei a3/a1 prime time, obligatoriu iei și-o bucată din ceva a2 sau ce mai au ei pe acolo. La pachet, obligatoriu, îți fac ei strategia, ei sunt creativi și de fapt îți fac un serviciu..

Trimite un comentariu