Skip to main content

16 noiembrie: Mihai Tatulici - Iliescu nu putea lua puterea fără Televiziune

 

Ce a făcut TVR în decembrie 1989 nu a fost manipulare, ci doar expresia „psihozei colective care a avut la origini accesul la microfon a mii de oameni", spune Mihai Tatulici într-un interviu acordat ziarului Adevărul. În decembrie 1989, Mihai Tatulici era realizator la Televiziunea Română.

Publicitate

Tatulici mai declară că şi el a dus la Studioul 4 câteva bileţele pe care Teodor Brateş le citea pe post, cu tot felul de zvonuri terifiante, mai notează ziarul.

După evenimente, a realizat un serial de investigaţii despre Revoluţie în care, printre altele, a „spălat" şi imaginea Televiziunii, serios şifonată după manipulările grosolane din decembrie '89, aruncând vina pe umerii unor cetăţeni (printre care şi un domn din Băicoi) care ar fi livrat anunţuri iresponsabile prin telefon.

"Am dus bileţelele, cu apa otrăvită, cu toate prostiile. Le duceam în studio şi gata. O dată sau de două ori le-am dus. Le dădeam celor care erau în studio. Treaba lor ce făceau cu ele, nici nu mă interesa ce făceau'', spune Tatulici într-un interviu acordat ziarului Adevărul.
Mihai Tatulici, fost angajat al TVR: „Iliescu nu putea lua puterea fără Televiziune“

Marile branduri trebuie să fie foarte atente când intră pe piaţa chineză, din cauza semnificaţiei fonetice a numelor. Există o adevărată industrie bazată pe selectarea numelor de brand-uri pentru companiile care vor să intre pe piaţa chineză, scrie DailyBusiness.ro, care citează New York Times.

Câteva exemple:

Tide -Taizi, "gets rid of dirt/scapă de mizerie"
Reebok -Rui bu, "quick steps/paşi rapizi"
Nike -Nai ke, "enduring and persevering/rezistenţi"
Colgate -Gao lu jie, "revealing superior cleanliness/pentru o curăţenie superioară"
Cum se traduc marile branduri în chineză? Vezi cum ceri o Coca-Cola sau un Heineken

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se sesizeze vizavi de afirmaţiile lui Vîntu, de la Curtea de Apel Bucureşti, conform cărora procurorii ar fi "idioţi", iar el va lua justiţia în propriile mâini, dacă nu va fi eliberat, scrie EVZ.ro. CSM va sesiza, însă, CNA, pe motiv că presa a mediatizat excesiv subiectul.
Procurorul general sesizează CSM din cauza limbajului lui Vîntu. SOV: "Dacă mă duc în arest voi lua justiţia în mâinile mele"

Televiziunea Română va difuza, în fiecare joi, la ora 22.10, seria „Adio, tovarăşi", un documentar despre povestea oamenilor simpli care au trăit în ţările socialiste în anii '70-'80, scrie Adevărul.

Fiecare episod are 52 de minute şi este construit din materiale de arhivă şi inserturi din interviuri cu oameni simpli, care au luptat împotriva Cortinei de Fier şi îşi amintesc cu nostalgie momentele trăite.

Sunt poveşti despre dragoste, atentate eşuate, sau încercări de a fugi în Vest. Serialul este o coproducţie filmată în 12 ţări şi regizată de Andrei Nekrasov. România este prima din cele 14 state în care va fi difuzat serialul.
„Adio, tovarăşi!“, de mâine, la TVR1

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornel cornel
    in decembrie 1989 TVR a avut cea mai mare audienta din istoria sa :P

    ne uitam toti romanii la tv si dintr-o data ne-am trezit cu Ion Iliescu pe ecrane vorbind de parca l-ar fi ales cineva presedinte

Trimite un comentariu

sus