Skip to main content

18 noiembrie: TVR vrea să restructureze 10% din angajaţi

 

Conducerea TVR intenționează să reducă personalul instituției - în jur de 3.300 de angajați - cu aproximativ 10%, să externalizeze activitățile sezoniere și să restructureze bugetul alocat pentru ore suplimentare și lucrul în zilele de sâmbătă și duminică, a declarat pentru HotNews.ro președintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu.

Publicitate

Potrivit acestuia, aceste măsuri ar trebui sa diminueze costurile televiziunii cu circa 50 de milioane de lei. Planul de reorganizare şi restructurare a personalului a fost realizat în colaborare cu o companie de consultanţă elveţiană şi a rezultat într-un raport ce trebuie votat în Consiliul de Administraţie.

O parte din reducerile de personal avute în vedere - circa 5-6% din totalul personalului (puțin peste jumătate din totalul disponibilizărilor urmărite) - vor avea loc până în februarie, iar restul în aprilie, când va expira actualul Contract Colectiv de Muncă.

În prima fază, restructurarea are în vedere mai ales angajați implicați în activități cu sezonalitate ridicată, iar cu o parte dintre aceștia vor fi discutate noi formule de colaborare.
Alexandru Lăzescu despre restructurarea în TVR: Personalul trebuie redus cu circa 10%; va scădea semnificativ bugetul alocat orelor suplimentare şi lucrului în week-end

Cei care au de recuperat bani de la Realitatea Media, companie aflată în procedura de insolvență, consideră că au șanse mici, sau chiar inexistente, să încaseze acești bani, dar s-au alăturat totuși masei credale, scrie DailyBusiness.ro.

Jurnalistul Doru Bușcu, fost director editorial al Academiei Cațavencu, apare și el pe lista creditorilor Realitatea Media, având de recuperat o sumă de aproximativ 100.000 de euro (bani care provin din vânzarea acţiunilor deţinute la Grupul Caţavencu), după cum cum paginademedia.ro a scris AICI.

"Situația dificilă de pe piața media face imposibilă achitarea acestor datorii", a spus Doru Bușcu, referindu-se la suma totală pe care creditorii o au de recuperat de la Realitatea Media, companie aflată în procedura de insolvență.

La rândul său, Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academia Cațavencu și actual președinte al ActiveWatch, susține că a făcut solicitarea de a-și recupera banii (aproximativ 105.000 euro) doar pentru că există cadrul legal de a face acest lucru, nu pentru că ar spera să primească banii.
Creditorii Realitatea Media, resemnați că nu-și vor recupera banii. Vezi cât însumează datoriile

Antena Group a solicitat CNA să includă Antena 2 şi Euforia Lifestyle TV în pachetul de televiziuni pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu, conform principiului "must carry" prevăzut în legislaţia audiovizuală, scrie Adevărul.

Societatea Antena TV Group SA a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului că, de pe 15 noiembrie, televiziunile Antena 2 şi Euforia Lifestyle TV sunt libere la retransmisie, fără condiţionări tehnice şi/sau financiare.

Potrivit documentelor depuse la CNA de Antena Group, în ierarhia posturilor TV "must carry" după indicele de audienţă, în condiţiile în care se declară liber la retransmisie, Antena 2 ar ocupa locul 9 după OTV şi înaintea B1 TV.

În aceleaşi condiţii Euforia ar ocupa locul 13, după Kiss TV, sau locul 14 în dacă şi Antena 2 se declară liberă la retransmisie.
Grupul Antena cere CNA să oblige operatorii de cablu să retransmită posturile Antena 2 şi Euforia

CNA va analiza, într-una din şedinţele de săptămâna viitoare, sesizarea CSM privind „mediatizarea excesivă a injuriilor" aduse magistraţilor de către Sorin Ovidiu Vântu şi modul în care aceste acuzaţii au fost reflectate pe posturile de televiziune, scrie Adevărul, care citează Mediafax.

Am primit ieri (miercuri, n.r.) sesizarea CSM. Se va întocmi un raport de monitorizare pentru a vedea cum a fost reflectat acest subiect pe principalele posturi de televiziune, raport care va intra în discuţia Consiliului într-o şedinţă de săptămâna viitoare", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, miercuri, Consiliul Naţional al Audiovizualului „pentru mediatizarea excesivă a injuriilor aduse magistraţilor de către omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vîntu, inculpat în dosarul Petromservice", potrivit site-ului CSM.
CNA analizează sezizarea CSM privind mediatizarea injuriilor aduse de Vântu magistraţilor

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce gluma buna de fraierit prostii! Acum cateva saptamani au angajat 2 looseri de la B1 Tv.Adrian Bucur a fost dat afara de acolo si Culcer la angajat de(bun) ce este.La b1 avea 3000 de euro si nu cred ca acolo ia mai putin, ca doar este vaca buna de muls TVR-ul nostru.Oare Culcer cati bani o avea, de ce nu fac publice salariile sa stim si noi unde ni se duc banii din impozitul salariilor noastre???
  • Ar putea urma, la disponibilizare, si cei care la REVOLUTIE erau pe acolo si mai sunt chiar si acum pe functii. Functii, acum, necomuniste ci PDL-iste sau PSD-iste si de nu chiar si PNL-iste.!
  • Daca bine am inteles, conducerea TVR a renuntat ("tras pe dreapta"!) la 30% din masinile sau parcul auto din dotare. Deci, soferii respectivi ar putea fi primi pe lista disponibilizatilor.
    Ar putea urma multimea de croitorese, tapiteri, stingatori sau aprinzatori de becuri, ... Deci un 10% reducere se obtine foarte usor.

Trimite un comentariu