Skip to main content

Preşedintele TVR: Este imperios necesar ca TVR să se restructureze, însă nu e foarte simplu

 

TVR va intra într-un proces de restructurare, în momentul de faţă lucrându-se la definitivarea unui plan concret pentru echilibrarea veniturilor şi a cheltuielilor din Televiziunea Publică, a declarat Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, potrivit Mediafax şi HotNews.

Publicitate

Lăzescu a mai spus că stabilitatea locului de muncă din TVR trebuie corelată cu performanţa angajaţilor.

Declaraţiile lui Alexandru Lăzescu vin în contextul în care TVR este auditată de compania elveţiană Challenge Optimum şi a intrat în a doua etapă a procesului de analiză organizaţională pentru obţinerea unui standard internaţional de management în industria media.
Potrivit lui Alexandru Lăzescu, este evident că TVR trebuie să reducă costurile, în acest sens căutându-se "formule inteligente" împreună cu consultantul din Elveţia.

Mai multe persoane au acuzat Televiziunea Romană, în mediul virtual, de boicot vizavi de subiectul Roșia Montană și față de protestul care a avut loc, pe această temă, marți seară, în fața sediului central al TVR, dar afirmațiile sunt neadevărate și distorsionate, scrie DailyBusiness.ro, care citează un comunicat de presă al instituției.

Reprezentanții TVR au precizat că subiectul de presă „proiectul Roșia Montana” a fost mediatizat de TVR în jurnalele de știri, în documentare și în dezbateri la TVR 1, TVR Cultural, TVR INFO, TVR Internațional și TVR Cluj.

Subiectul nu este 'tabu' pentru Televiziunea Română. În programele TVR, au fost mediatizate pozițiile tututor părților implicate: atât a celor care susțin proiectul, cât și a celor care se opun sau a autorităților statului”, se arată în același comunicat de presă al TVR.

Potrivit aceleiași surse, TVR susține că protestul organizat la Cluj de membrii campaniei Salvați Roșia Montană!, despre care s-a afirmat că nu a fost mediatizat, a fost reflectat în jurnalele posturilor TVR Cluj, TVR 3 și TVR INFO.
TVR: Subiectul Roșia Montană nu este tabu pentru Televiziunea Română

Incertitudinea este cuvântul cel mai des folosit pentru a caracteriza situația în care se află în prezent piața de media din România. Și asta în condițiile în care estimările arată că industria va încheia anul 2011 cu o scădere ce nu va depăși 2 cifre, iar așteptările pentru 2012 sunt unele pozitive, în condițiile anului electoral, scrie DailyBusiness.ro, care a stat de vorbă cu Alexandra Olteanu, managing director al agenției Initiative.

Aceasta a declarat că piața investiilor în media este cuprinsă de o incertitudine mult mai mare decât se simțea în ultimul trimestru din 2008, înaintea primului val al crizei.
Olteanu spune că noul val al crizei este o preocupare a întregii piețe de media. Și asta pentru că "este foarte probabil ca noul val de criză să producă efecte asupra bugetelor de media din România".
Piața publicității, în ceață. Campania electorală, luminița anului 2012

Companiile Yahoo, Microsoft și AOL au încheiat un parteneriat pe piața de publicitate online din SUA, pentru a contracara avansul Google și Facebook, scrie DailyBusiness.ro, care citează Reuters.

Alianța permite celor trei companii să-și vândă la comun display ads-urile (bannere grafice folosite în publicitatea onlien) începând cu anul viitor.

Rik van der Kooi, vicepreședinte în cadrul Microsoft Advertising Business Group, a caracterizat parteneriatul ca fiind "o creștere a nivelul apei (flux) care înalță toate bărcile".

Reprezentanții Yahoo, AOL, și Microsoft au declarat că nu se așteaptă la probleme din partea Departamentului de Justie din Statele Unite, care teoretic ar putea deturna parteneriatul pentru monopol.
Microsoft, AOL și Yahoo, alianță împotriva Google pe piața de publicitate online

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Atat se chinuie de câțiva ani încoace sa caute soluții pentru restructurarea TVR încât au devenit gretoase declarațiile tuturor sefilor teveriristi.

  Nu se vrea restructurare si gata.

  Instituția asta trebuie închisă si reinfiintata alta pe baze noi si cu un scop clar de televiziune publica.
  Nu avem nevoie de cantitate ci de calitate la o televiziune publica.
 • Lazescu restructureaza TVR cu moldoveni puturosi pe care ii angeazeaza dupa ce ies cu el la o bere. Asta-i restructurarea TVR-ului
 • Daca insusi PDG-ul televiziunii de stat maltrateaza limba romana, ce pretentii sa mai ai de la vreun reporter proaspat angajat, un editor sau cine stie ce student care ajunge cu un material pe post?
 • Cata nerecunostinta!... "Editorialul" de astazi este un articol despre emisiunea pe care o lanseaza duminica A. Ursu - pe care, personal, o astept cu interes. (De altfel, remarc ca nu ti-ai postat nemultumirea acolo: ar fi fost prea de tot!).
 • Petrisor, se vede de la o posta ca te doare mana sa postezi lucrurile bune din Intact, atunci cand se mai intampla. Absolut nimic despre A3 si premiile AIB. Asta poate ca al tau site e quality? Sau poate deontolog?

Trimite un comentariu