Skip to main content

27 ianuarie: Românii nu au încredere în Guvern, dar se încred în mass-media

 

Protestele de stradă din aceste zile și actualul context politic au făcut ca doar 9% dintre români să mai aibă încredere în instituțiile Parlamentului și Guvernului, în timp ce mass-media se află în topul încrederii acordate de cetățenii României, într-o măsură mare și foarte mare, adunând un total de 19%, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs, citat de DailyBusiness.ro.

Publicitate

La polul opus, românii au încredere în mică și foarte mică măsură în Guvern (90%), Parlament (95%), Justiție (85%) și Poliție (80%).

O credibilitate mare sau foarte mare este acordată doar de o mică parte dintre respondenți, Guvern (6%), Parlament (3%), Justiție (11%) și Poliție (17%).

Sondajele au fost efectuate la nivel național pe un eșantion de 2.243 de respondenți, în ianuarie 2012, vin în contextul politic actual și își propun să analizeze dacă peceptia publică vis-a-vis de instituțiile naționale și politice, a suferit modificări în ceea ce privește gradul de credibilitate acordat.
Românii nu au încredere în Guvern, dar se încred în mass-media

Reprezentanţii statelor Uniunii Europene au semnat tratatul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), un echivalent al controversatului SOPA din Statele Unite ale Americii, potrivit Totb.ro, citat de Evz.ro.

România se află printre semnatarele acestui tratat, alături de alte 21 de ţări. Documentul a fost semnat la sediul Ministerului Afacerilor Externe japonez. Adjunctul ministerial japonez pe probleme de afaceri externe, Joe Nakano, a susţinut că semnarea tratatului va duce la o colaborare internaţională eficientă între statele europene, dar şi cele care au aderat şi vor adera la ACTA.

Ţările care au mai semnat tratatul astăzi sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Statul care a iniţiat proiectul, Japonia, împreună cu Australia, Canada, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, dar şi Statele Unite, au aderat la tratat pe 1 octombrie 2011.
Internetul ar putea fi cenzurat. România a semnat ACTA

România ocupă locul 47, alături de SUA și Argentina, în clasamentul mondial al libertății presei 2011-2012, dat publicității de Reporteri Fără Frontiere, scrie HotNews.ro. România este în creștere ușoară față de precedentul index (locul 52 în 2010), în timp ce SUA coboară 27 de locuri, din cauza arestării mai multor jurnaliști care acopereau mișcarea Occupy Wall Street.

Potrivit organizației Reporteri fără Frontiere, cel puțin 25 de jurnaliști au fost arestați sau bătuți de poliție în SUA, pe parcursul a două luni, pe fondul protestelor Occupy Wall Street.

În privința țărilor europene, organizația arată că progresul în privință libertății presei a fost minor în cazul României, Franței sau Spaniei, în timp ce în țări precum Bulgaria (locul 80), Grecia (locul 70) și Italia (61), lipsa voinței politice a făcut ca încălcările libertății presei să rămână o problemă.
Reporteri Fără Frontiere: România - pe același loc cu SUA în ultimul clasament global al libertății presei

Mihaela Rădulescu a vorbit într-un interviu acordat Jurnalului Naţional despre posibilitatea de a mai lucra în televiziune.
JN: Te întorci la tv, la Realitatea, unde şef este fostul tău soţ sau sunt nişte speculaţii ieftine?
Mihaela Rădulescu: “Iefti­ne sigur nu sunt, îţi dai seama că n-aş munci pe gratis! Glumesc, dar încă nu e cazul să discut propunerile pe care le-am primit. În măsura în care, ca şi până acum, voi putea face emi­siuni fără să lipsesc în timpul săp­tămânii de lângă fiul meu, e posibil să iau în considerare invitaţiile pri­mite. La urma urmei, în meseria asta nu performezi decât atâta vreme cât eşti dorit, nu câtă vreme vrei tu să fii musai pe micul ecran, nu?”
Mihaela Rădulescu: "E posibil să iau în considerare in­vitaţiile de a mă întoarce în televiziune"

Facebook se schimbă din nou, introducând obligatoriu aplicaţia pe care a lansat-o anul trecut şi care modifica până acum profilele utilizatorilor doar la solicitarea acestora.

Aplicaţia Timeline de la Facebook, care expune întreaga istorie a utilizatorilor pe site pe paginile de profil ale acestora, va fi introdusă automat, scrie Mediafax, care citează Daily Mail.
Noul "look" Facebook putea fi adoptat până acum de către utilizatori doar în cazul în care îşi doreau acest lucru.
Facebook îţi SCHIMBĂ din nou profilul! Aplicaţia care îţi va dezvălui "întreaga istorie" devine OBLIGATORIE

Anul acesta va fi unul în care în domeniul comunicării vor apărea tot mai multe campanii digitale și de retail marketing, în timp ce clienții care vor miza în continuare pe publicitate tradițională vor avea dificultăți, a declarat pentru Wall-Street.ro, Radu Florescu, directorul general al grupului de comunicare Centrade Saatchi&Saatchi, cu afaceri în jurul a 50 de milioane de euro anul trecut.

El a adăugat că alte lucruri foarte importante în acest an pentru clienți vor fi ideile inovatoare, reducerea costurilor și soluțiile integrate de comunicare.
Florescu, Saatchi&Saatchi: Cei care încă se concentrează pe publicitatea tradițională vor avea dificultăți în 2012

Epocă de Aur este văzută azi ca o perioadă eco în istoria modernă a țării, astfel că aniversarea zilei de naștere a lui Nicolae Ceaușescu a fost prilej pentru mulți publicitari și bloggeri de a-și aduce aminte cum "Recuperau, Reconditionau, Refoloseau", scrie DailyBusiness.ro.

Printre acestea se număra chiar Coca-Cola Hellenic, care a implementat Conceptul RE, ca platformă activă de CSR.

"Conceptul RE nu este străin românilor, el făcând parte din viața lor zilnică încă de pe vremea lui Ceaușescu. Epoca de Aur a fost probabil cea mai eco perioadă din istoria modernă a țării. Sub oblăduirea partidului, a școlii, a alimentarei de la colț, a tovarășelor învățătoare și vânzătoare, cu toții făceam RE după RE până la victoria finală a ecologiei", susțin reprezentanții agenției Next Advertising.
Mișcarea eco pe vremea lui Ceaușescu. Publicitarii de azi, reciclatorii de ieri

Julian Assange, fondatorul controversatului site Wikileaks, va modera emisiunea „The World Tomorrow“ la canalul rusesc Russia Today (RT), scrie Adevărul, care citează The Telegraph.

Emisiunea ar trebui să aibă ca invitaţi „politicieni cheie, gânditori şi revoluţionari din toată lumea“, spune Assange.

Show-ul va fi difuzat săptămânal şi va avea 10 episoade de câte o jumătate de oră. „The World Tomorrow“ ar trebui să înceapă în luna martie.

RT este un post rusesc în limba engleză retransmis în toată lumea şi poate fi accesat de 430 de milioane de oameni. Postul a fost fondat de Kremlin în 2005 şi este recunoscut pentru propaganda anti-americană.
Fondatorul Wikileaks va avea un talk-show la o televiziune rusească

"X Factor" sau "American Idol" nu mai sunt de ajuns pentru Simon Cowell. Producătorul pregăteşte o altă emisiune asemănătoare, dedicată de această dată DJ-ilor cu talent.

Emisiunea-concurs ar trebui să găsească cel mai talentat DJ al lumii, aşa cum descrie Cowell formatul, scrie revista "NME", citată de Evz.ro.

Noua emisiune, în care Sony Music şi Overbrook Entertainment au anunţat deja că se vor implica, urmăreşte formatul inventat de Cowell. Cei mai buni DJ se vor lupta pentru apreciera publicului şi a unor arbitri experţi în acest gen de muzică. Cowell nu a dat însă mai multe detalii despre acestă nouă producţie.
Simon Cowell va lansa o emisiune de talente pentru DJ

Sursa foto: Mediafax

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • romanii, prosti ca intotdeauna, pai cum sa ai incredere in presa???? ce timpenie... cu guvernul, hai ca inteleg, dar cum sa ai incredere in presa???
 • Titlul este ca romanii nu au incredere in Guvern. Mai jos aflam ca si in Parlament.
  Mai usor cu manipularea baieti, nu suntem toti prosti, zau asa!
 • Romanii traiesc intr-o mare iluzie! Au incredere in mass-media fara ca ei sa stie ca de fapt toata presa corporatista serveste interesele politicienilor de stanga sau de dreapta.
 • Mircea Badea - premier
  Gadea - ministrul smereniei prefacute
  Dana Grecu - ministrul apararii
  Bichir - patriarh
  .......
 • Oricum, candva, guvernul Boc va pica.
  Ce-ar fi sa se formeze un Guvern din jurnalistii vestiti?
  Pe ce portofolii i-ati plasa pe unii ca: Gadea, Turcescu, Mircea Badea, Cristoiu, Dana Grecu, Moraru, Striblea,Bichir, C.T. Popescu, A. Cretulescu, Radu Tudor, Turturica, ...?

Trimite un comentariu