Skip to main content

31 ianuarie: Radu Moraru: Nașul TV va începe să emită indiferent de rezultatul subscripției publice. Am încercat o colaborare cu B1, dar am fost refuzați

 

Nașul TV, postul pe care Radu Moraru și echipa lui sunt pe cale să îl lanseze în luna februarie, va începe să emită indiferent de rezultatul subscripției de acțiuni ce are drept scop să atragă susținere financiară pentru acest post, a spus Radu Moraru pentru HotNews.ro.

Publicitate

Acesta a afirmat că, în prealabil, el și echipa sa au încercat o colaborare cu B1 TV, dar "nici astăzi nu am primit un răspuns la propunerea noastră."

Radu Moraru a discutat online despre lansarea televiziunii Nașul TV și modul în care are loc prima subscripție publică din media românească.

Radu Moraru a lansat la 24 ianuarie o subscripție publică prin care a pus la bătaie 20% din acțiunile companiei SC “NAŞUL, PRIETENII DE PRETUTINDENI ȘI ASOCIAŢII” S.A., compania care va opera televiziunea Nașul TV.

El spune că va păstra controlul editorial și financiar în compania ce va opera televiziunea și că va da "bonusuri în acțiuni" celor care cumpără publicitate de la bun început.

HotNews.ro: Ce se va întâmplă dacă o bună parte din aceste acțiuni vor ajunge la un Vântu, un Patriciu, un Voiculescu?
"Legea nu te face să faci discriminări. Pe de altă parte, numele pe care le-ai pomenit cred că sunt într-o mare criză de lichidități. (...) Cred că în România nu există unul care poate să cumpere toate acțiunile. (...) Prin ce situații grele trec marii noștri moguli, nu cred că au bani, sincer."

Nașul TV va începe probele pe 15 februarie, iar "dacă lucrurile merg bine, putem să fim gata de emisie pe 17 sau 18 februarie", spune Radu Moraru. El lasă de înțeles că programul postului, pe lângă emisiunea Nașul, va fi unul de profil informativ, dar evită să dea detalii și se limitează să spună că "postul se construiește treptat.

Prima fază va fi în februarie, a două fază va fi undeva în apropierea verii. Avem două perioade de tranziție, pentru că ceea ce vrem să facem în viziunea noastră nu e posibil decât din septembrie".
Radu Moraru: Nașul TV va începe să emită indiferent de rezultatul subscripției publice. Am încercat o colaborare cu B1, dar am fost refuzați

Răzvan Ionescu, directorul editorial al Adevărul Holding, a declarat pentru DailyBusiness.ro că trustul nu va opri colaborarea cu jurnalistul Ion Cristoiu, în urma deciziei acestuia de a reveni la ziarul Evenimentul Zilei.

"Adevărul Holding este mulțumit de colaborarea cu domnul Cristoiu", a spus Ionescu, pentru DailyBusiness.ro.

"Deși domnul Cristoiu scrie pentru multe alte publicații, colaborarea sa cu Adevărul Holding este cea mai consistentă, prin calitatea de director al revistei Historia, precum și prin editorialul de luni din ziarul Adevărul, care este unul foarte apreciat și de impact", a adăugat acesta.
"Adevărul" despre întoarcerea lui Cristoiu la EvZ: "Nu oprim colaborarea"

Realitatea TV se extinde, urmând ca pe parcursul acestui an să deschidă încă trei birouri teritoriale, respectiv la Iași, Baia Mare și Craiova. De asemenea, studioul local din Timișoara va fi modernizat.

Ioan Alin Petran, directorul rețelei Realitatea TV, a declarat pentru DailyBusiness.ro că prima dintre stații va fi deschisă la Iași, unde vor lucra aproximativ 40 de angajați, la care se adaugă și toți corespondenții din zona Moldovei, potrivit lui Petran.

În prezent, rețeaua locală a Realitatea TV cuprinde, pe lângă studioul din București și pe cele teritoriale, respectiv în Vrancea, Bacău, Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș.
Realitatea TV se extinde în provincie. Vezi în ce orașe va înființa redacții

Lideri ai opoziţiei ruse, inclusiv Boris Nemţov şi Vladimir Rijkov, au apărut duminică seară la posturile de televiziune oficiale după mai mulţi ani de cenzură, scrie Mediafax, care citează presa rusă şi utilizatorii de Internet.

Opozantul Boris Nemţov, unul dintre organizatorii protestelor faţă de victoria partidului lui Vladimir Putin la alegerile legislative, a criticat deschis alegerile de la 4 decembrie la postul de televiziune NTV, care s-a remarcat în ultimele luni prin difuzarea de reportaje ce denigrau opoziţia rusă.

Duminică seară, tot la o oră de maximă audienţă, liberalul Vladimir Rijkov a denunţat "partidul de hoţi şi ticăloşi" al lui Putin la postul de televiziune Pervîi (Canal 1.)

"Un miracol a avut loc duminică seară la televiziunea oficială: pentru prima dată după mulţi ani posturile de televiziune NTV şi Pervîi au dat cuvântul opoziţiei", a scris pe site-ul postului de radio independent Ecoul Moscovei fostul ministru rus al Economiei, Andrei Neceaev.
Lideri ai opoziţiei ruse au apărut la posturile publice de televiziune după ani de cenzură

Printre candidaţii cu şanse reale la preluarea conducerii BBC se află directorul de operaţiune al grupului, Caroline Thompson, scrie Adevărul.

Informaţiile apărute în presă despre plecarea lui Mark Thompson de la cârma BBC au declanşat discuţiile privind succesiunea la cea mai puternică poziţie din mass-media britanică, care ar putea fi preluată de o femeie. Mark Thompson va renunţa la funcţie la sfârşitul acestui an sau începutul lui 2013, potrivit unor surse interioare citate de publicaţia „The Guardian".

Pentru prima dată, printre favoriţi se află două femei: Caroline Thomson, directorul de operaţiuni (COO) al BBC, şi Helen Boaden, şefa ştirilor. Un alt candidat cu şanse mari este George Entwistle, directorul departamentului BBC Vision.
BBC ar putea fi condus de o femeie

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • am fost refuzati .....be crezi prosti sau ce?
    nasule de botez si cumetrie ...ai cerut 30.000 de euro plus 50% din publicitate ....ca sa faci o comedie de prost gust.
    faliment scrie pe tine..........
  • Fugi mamica! Hai intai sa vedem cu ce discurs vine Moraru si apoi sa dam cu pietre. Eu propun sa ne uitam in curtea noastra intai si apoi sa punem noroi pe clanta altuia. Oricum, mai bine sa vedem si apoi sa vorbim...Totusi, te intreb Catalin...daca toti enumerati de tine sunt puincuristii lui Basescu...fireste ca tu nu. Si totusi...tu cu cine votezi?
  • Radu Maro se pare ca a lins in zadar bucilebasiste, pentru ca este ignorat cu desavarsire de insusi chiorila! El nu este primit de nicio televiziune, iar intrebarea privitoare la Vantu, Patriciu, Voiculescu este pupinbasista in mod evident! Si ce daca ar cumpara actiuni vreunul dintre cei trei? Care e problema hotnews-ului?!?! Si asa Dictachiorul are TVR-urile toate, B1tv, Realitatea tv, Giga tv. si toate ziarele pe suport de hartie (EVZ, Adevarul, Romania libera si tabloidele) in afara de Jurnalul National! Si agentia de stiri Hotnews, care ce mai vrea? Toti astia au facut din Basescu un Ceausescu pur-sange, dar nu in 20 de ani, ci doar in 4-5 ani! Asta da, performanta! Succesuri la lins, ca timpul se scurteaza!
  • mda, morar e o alta marca de tepar, la fel ca si turcescu sau patriciu. eu ii ocolesc de la maaaare distanta, nu vreau sa fac afaceri cu astfel de oameni...
  • Subscriptie de actiuni, ca sa vad, ce, zi de zi Radu Moraru? Si Oprah Winfrey si-a facut televiziune, dar nu s-a mai bucurat de succesul de la ABC. La noi, Radu Moraru vrea sa ajunga din lac in put. Succes!

Trimite un comentariu