Skip to main content

Realitatea Media a primit licenţă pentru prima televiziune regională.

 

Realitatea TV va avea o stație la Iași, care va acoperi toată zona Moldovei. Licența a fost obținută în urmă cu câteva minute.

Publicitate

Programele Realitatea TV Iași vor fi transmise în Iași, Botoșani, Vrancea, Neamț, Suceava și Bacău.

Au venit la CNA, din partea Realitatea Media, Sorin Enache (director general), Alin Petrean (director de rețea) și Maria Moga Mihăilescu (directorul stației din Sibiu).

Stația va fi un experiment, au spus reprezentanții Realitatea. Dacă va funcționa bine, vor fi deschise mai multe stații regionale.

Echipa noului post regional va fi formată din circa 35 de oameni, iar cele şase posturi locale îşi vor păstra angajaţii (în jur de 3-4 pe fiecare staţie). Aceştia din urmă vor produce şi ei materiale pentru staţia regională, Realitatea TV Iaşi.

În momentul de faţă Realitatea Media deţine 36 de staţii locale la nivelul întregii ţări.

Valoarea investiţiei iniţiale se ridică la 183.000 de euro şi presupune: amenajare spaţii producţie, infrastructură, electroalimentare, echipamente emisie, decoruri, logistică s.a.

Sorin Enache:

“Dorim să optimizăm costurile, în fiecare din aceste şase judeţe avem câte 16-20 de corespondenţi”.

Noul post va avea cinci ore de program regional, iar în rest va retransmite postul central Realitatea TV.

Grila de programe:

 • De luni până vineri 12 jurnale de ştiri de câte 10 minute la fiecare oră de emisie, în intervalul (7.00 -24.00).
 • O emisiune matinală de ştiri şi informaţii denumită Realitatea Matinală, cu durata de o ora (8.00-9.00).
 • O emisiune de tip talk-show –Realitatea Regională, de o oră (21.00-22.00), care se reia noaptea de la ora 2.00 la 3.00.
 • Sâmbăta şi duminica – se respectă acelaşi program ca în timpul săptămânii.

Sorin Enache:

“În acest nou post regional vrem să concentrăm întreaga Moldovă. Nu vrem să încărcăm staţia centrală cu intervenţiile în direct de la cele 7 staţii din Moldova. Potenţialul economic nu este atât de puternic încât să susţina o staţie locală.”

Alin Petrean, director de reţea:

“Nu ne vom adresa cabliştilor cu rugămintea să retransmită şi Realitatea regional şi postul naţional.

Sorin Enache:

"Decât să avem şase staţii care merg greu, unde avem 10 angajaţi care se chinuie să tragă de păr un program lung, mai bine facem o staţie regională cu costuri mai reduse. E mai uşor să finanţezi un post regional, decât şase locale pentru aceeşi regiune."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • bai telespectatorule, bai domnule, observ ca nu mai poti de grija Realitatii la fiecare comentariu postat?!?! Lasa-i frate in pace, nu te mai chinui, ca nu se ingrijoreaza nimeni. Schimba canalul, uitat-te pe disney, bebe tv, trinitas ... si linisteste-te. mai da o limba varanului sau pupilului sau Gadea si lasa-ne tata ... ... stiu ca-i ordin pe unitate, dar fa-te ca lucrezi!
 • De ce zic ca cei de la realitatea sunt varza? Pai la jurnalu de la 15 aflu ca suma pe care o detinea cersetorul milionar era una mica asa imi spune prezentatoarea. Nu se stie insa in cat timp a strans acea suma, pot fi zile, saptamani, luni. Pai un roman care munceste zi de zi si castiga salariul mediu, caruia ii vine intretinerea pe iarna 4-5 milioane in cat timp poate strange suma pe care o detinea cersetorul care traia in aier liber, fara a plati datorii la stat.
  REALITATEA SUNTETI JALNICI!
 • Realitatea Constanta a luat prin ultima licitatie o licenta din Constanta, 48-8P. Asta nu inseamna ca e trebuia sa fie o staie regionala? Asa am inteles de la CNA. Si mai este o licenta.. cred eu tot regionala pe Medgidia luata de Antena 1, 42-8P.
 • Injurati degeaba. Ieir s-au miscat bine in actualitate, au avut varietate si m-am uitat cu placere seara si la Horia Tecau. Apoi a venit stupidul de Petre Roman, noroc ca i-a inchis gura Cretuleasca. Foarte bine ca e mai putina politica!
 • Penibil este comentariul tau, incropit din zicerile lui Mircea Badea. Ziceri devenite, pentru unii ca tine, maxime si cugetari... Jalnic!!
 • decat sa se laude cu statii locale si investitii de 183.000 de euro, ar face bine sa-si PLATEASCA DATORIILE CATRE ANGAJATI!

  NISTE PENIBILI!
 • astia de la realitatea sunt asa penibili de basisti. daca esti un om capabil sa judeci singur si nu te uiti in gura tutelor devenite prezentatoare peste noapte poti simti practic starea de greata cand te uiti la realitaea. REALITATEA aveam asteptari mai mari de la voi dupa ruptura de la casa presei, "dar unde nu e , nici dumnezeu nu cere" parca asa era nu?
 • Mda, asa e...nu intra in jocurile de partid. Lazaroiu si pe cine mai au ei invitati permanenti sunt exemple de impartialitate :)))
 • Fiind Realitatea TV Dobrogea ma gandeam ca este tot regional. Credeam ca aduna Constanta, Tulcea, etc. Poate alte orase din zona. Acum m-am lamurit.
 • Ilie, ia cu lamaie tata! Realitatea vrea sa dezvolte businessul si nu intra in jocul ultrasilor de partide. Antenele, B1 si RTV sunt antrenate in jocurile de partid si de stat, de ce ar mai intra si ei in combinatia asta proasta? E intrebare retorica, nu necesita raspuns ... :-))

Trimite un comentariu