Skip to main content

27 februarie: Murdoch a lansat un înlocuitor pentru News of the World

 

Rupert Murdoch a făcut un pariu foarte îndrăzneţ şi o dublă promisiune - respectarea eticii jurnalistice şi un preţ fără concurenţă -, lansând, duminică, săptămânalul The Sun on Sunday, ce înlocuieşte News of The World, închis în urma scandalului interceptărilor ilegale de convorbiri telefonice, scrie Mediafax.

Publicitate

Potrivit AFPThe Sun on Sunday este prezentat ca ediţia de ziua a şaptea a cotidianului The Sun, cel mai bine vândut tabloid britanic, cu un tiraj de 2,5 milioane de exemplare.

Primul editorial anunţă triumfal "un nou răsărit" (un joc de cuvinte, aluzie la titlul săptămânalului), pentru suma modică de 50 de penny (60 de eurocenţi). Dar mai presus de toate, publicaţia se vrea a fi "de încredere, respectând deotologia şi decenţa" în căutarea materialelor exclusive, dar şi amuzantă.


The Sun on Sunday - pariul unui săptămânal duminical lansat de Murdoch în plină criză

Aproximativ 30 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Mare din Sibiu, faţă de ACTA, acestea cerând autorităţilor să renunţe definitiv la aplicarea acestui acord, relatează Mediafax.

Tinerii au înconjurat piaţa centrală a oraşului, unii purtând măşti alb-negru cu surâsul sarcastic al lui Guy Fawkes - un activist britanic din secolul al XVII-lea - devenit simbolul activiştilor.
Proteste la Sibiu faţă de ACTA. Manifestanţii cer renunţarea definitivă la aplicarea acordului

De la 1 martie, Google va schimba politica de securitate a utilizatorilor săi, urmând să păstreze şi să folosească datele personale ale acestora, notează Mediafax.

Înainte ca vârsta, sexul sau localitatea unui utilizator să apară într-un profil creat de companie, utilizatorii îşi pot şterge toată istoria căutărilor pe Google, informează Daily Mail.
Google îşi schimbă politica de CONFIDENŢIALITATE de la 1 martie. Cum să vă ŞTERGEŢI DATELE PERSONALE înainte să fie folosite de companie - FOTO

Câştigurile din reclamele de pe platformele sociale vor creşte, pe plan mondial, cu aproape 50% în acest an, potrivit unui studiu întocmit de eMarketer, citat de Adevărul.

Companiile vor cheltui 7.72 miliarde de dolari pe advertisingul din social media în aces an, indiferent că vorbim de reclame plătite pe site-uri sociale, pe jocuri sau pe aplicaţii, arată o prognoza eMarketer, citată de Manafu.ro.
Veniturile înregistrate de publicitatea din reţelele sociale vor creşte cu 50%

Jurnalista Marie Colvin, ucisă în Siria miercuri, a murit în timp ce încerca să îşi recupereze pantofii, în timpul unui atac cu obuze, scrie Mediafax, care citează postul CNN.

Marie Colvin, originară din New York, lucra pentru publicaţia britanică Sunday Times în momentul în care a fost ucisă în Siria. Conform obiceiurilor din această ţară musulmană, jurnalista îşi dăduse jos pantofii la intrarea în clădirea care adăpostea un centru de presă. Femeia se afla la parterul clădirii în momentul începerii atacului cu obuze, precizează Sunday Times.

Pentru a fugi din clădire, ea a vrut să îi ia rapid pantofii, dar o rachetă a căzut la câţiva metri de ea în timp ce se încălţa.
Jurnalista Marie Colvin, ucisă în Siria, a murit în timp ce încerca să îşi recupereze pantofii - VIDEO

Motorul de căutare online Google a lansat o aplicaţie care să le permită utilizatorilor să afle data şi locul celor mai noi concerte ale trupelor lor preferate, scrie Mediafax.

Prin intermediul acestei aplicaţii, fanii vor putea să afle care sunt cele mai apropiate locuri unde concertează trupele lor preferate, informeazănme.com.
Managerul de produse Google Kavi Goel a scris într-o postare pe blog:"Pentru mine, cea mai bună muzică este cea cântată live, aşa că mi se pare un lucru frumos să ştii mereu ce trupă vine în oraşul tău".
Dacă trupa/ artistul nu concertează în oraşul utilizatorului sau în vecinătate, datele show-urilor nu apar imediat.
Google lansează o aplicaţie care permite fanilor să afle datele celor mai noi concerte

Mai multe studii efectuate recent de profesorii de la Universităţile Northern Illinois şi Auborn au scos la iveală faptul că profilul de Facebook al fiecărei persoane poate prezice performanţa la serviciu mai bine decât orice test pentru stabilirea inteligenţei, scrie Adevărul.

Cercetătorii au analizat peste 500 de profile de pe celebra reţea de socializare, folosind scara celor cinci trăsături de personalitate: extraversiune, stabilitate emoţională, deschiderea spre experienţe noi, conştiinciozitatea şi cât de agreabilă pare persoana studiată.Aceştia au ţinut să precizeze că cele cinci calităţi reprezintă elementele care prezic cel mai bine performanţa ulterioară la serviciu a noilor angajaţi.
Profilul de Facebook prezice performanţa mai bine decât un test de IQ

Sursa foto: Evz.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus