Skip to main content

Blejnar închide Bingo Metropolis

 

ACTUALIZARE Reprezentanții Bingo Metropolis au trimis o comunicare prin care au anunțat că până la acest moment compania nu a primit nicio înștiințare în legătură cu suspendarea licenței. Textul integral, în continuare. 

Publicitate

"Am retras licența de funcționare societății organizatoare a jocului BINGO Metropolis, după ce această firmă a înregistrat debite neachitate la bugetul de stat. Masura intră în vigoare după ce Secretariatul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc o va transmite contribuabilului", a declarat pentru HotNews.ro președintele ANAF Sorin Blejnar.

SC Phoenix Games SRL (firma care organizeaza Bingo Metropolis) are o colaborare cu postul de televiziune Antena1.

 

Antena 1 a inceput sa difuzeze emisiunea în toamna anului 2009. Programată inițial duminică seară, aceasta a fost reprogramată în cursul zilei. Daca, în 2009, audiența medie a emisiunii era de aproape 700.000 de telespectatori în ianuarie 2012 audiența în mediul urban a fost de 338.000 de telespectatori.

Potrivit datelor oficiale de la Finanțe, SC Phoenix Games SRL (firma care organizează Bingo Metropolis) are 3563 angajați si a înregistrat o pierdere în 2010 de 16.842.245 lei la o cifră de afaceri de peste 84 mil. lei. Datoriile către Fisc ale organizatorilor Bingo Metropolis depășesc un milion de euro.

Raportul în care se cerea suspendarea licenței a fost înaintat miercuri Comisiei, care a decis amânarea luării unei decizii pentru joi. În final, decizia a fost luata în unanimitate. ANAF a mai decis și oprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei.

Comunicatul integral, în continuare:

În urma informațiilor apărute în presă în cursul zilei de azi, S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistrița, dorește să facă următoarele precizări:

  • S.C. PHOENIC GAMES SRL nu a primit nicio înștiințare oficiala cu privire la decizia Comisiei de Reglementare a Jocurilor de Joroc din cadrul Ministerului de Finanțe. Dacă se vor confirma zvonurile aparute în presă, dupa comunicarea oficială a deciziei Comisiei, compania va recurge la căile prevăzute de lege pentru continuarea activității și a proiectului Super Bingo Metropolis;
  • S.C. PHOENIX GAMES SRL nu este în faliment sau incapacitate de plată. Înregistrează, în acest moment, datorii de 1.2 milioane de euro la Bugetul Statului, dar aceste datorii sunt garantate de o ipotecă mobiliară, în valoare de 7.382.000 de lei. Dorim să precizăm că până în prezent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a achitat la bugetul statului peste 138.000.000 de lei (peste 32.000.000 de euro) și va continua să-și achite toate sumele restante în termen cât mai scurt. Permanent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a colaborat cu reprezentanții Direcției Fiscale Bistrița-Năsăud în oferirea de soluții stabile și viabile în recuperarea datoriilor înregistrate la bugetul de stat;

Până în acest moment, Super Bingo Metropolis a acordat premii în valoare de peste 295.000.000 de lei (69.000.000 de euro) și premiile neachitate în acest moment sunt în termenul prevazut de Regulamentul de Joc;

  • S.C. PHOENIX GAMES SRL are peste 3.500 de angajați și peste 800 de colaboratori care trăiesc în acest moment din proiectul Super Bingo Metropolis. Ne exprimăm dezamagirea ca Statul Roman, prin instituțiile sale abilitate, nu oferă niciun sprijin companiilor românești, care înregistrează un numar atât de mare de angajați. Închiderea proiectului Super Bingo Metropolis va genera peste 3.500 de șomeri, care vor trebui să fie preluați de bugetul statului, în această perioadă economică foarte sensibilă
  • S.C. Phoenix Games SRL își expremă indignarea față de unii reprezentanți mass-media, care au prezentat realitatea în mod tendențios, creând o falsă problema și generând decizii pripite din partea instituțiilor statului. Prin această prezentare deformată a realității, acești reprezentanți de presă se pot socoti responsabili de trimiterea în șomaj a peste 3.500 de persoane.

Speram că Statul Roman, prin instituțiile sale abilitate, să revină asupra deciziei, dacă această decizie sa va confirma, care afectează în mod direct atât cei peste 3.500 de angajați, cât și a altor colaboratori indirecți a proiectului Super Bingo Metropolis.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • multumesc domnule anaf dar esti mai rau de cit un prost. te rog fa ceea ce a facut si boc. traiasca super bingo metropolis ura ura ura.
  • poa' sa nu-l inchida, dar macar sa-i schimbe pe ratatii aia doi, Tzociu si Palade. ma intreb oare cine mai rade la glumele lor rasuflate si maimutarelile care le fac in timpul asa zisului show? BLEACH...
  • Sa va traducem comunicatul de presa ;-Datorita faptului ca dl Ialomiteanu care ne scutea de la plata taxelor si de anularea licentei la Interventiile dlui Ioan Oltean,(pedelisti de frunte amandoi) ,a fost schimbat din functie si nu a mai putut amana hotararea comisiei care trebuia luata din Noiembrie anul trecut nu am mai putut continua excrocheriile financiare si evaziunea fiscala pe care am comis-o calculand eronat baza de impozitare de 10 respectiv 20% si am ramas fara licenta.Asta e,(AM UITAT,SI DL HREBENCIUC ERA ASOCIAT CU NOI PT CA BANUL N-ARE CULOARE POLITICA)
  • in primul rand cred ca i un demers politic, apoi daca astia nu si au platit taxele catre stat bine ca le a tras oblonul! ca de regula fiscul ii inchide pe buticari, pietzari, aia cu o toneta care incerca sa traiasca de pe o zi pe alta...si i inchide pe astia pt ca astia fiind mult prea saraci NU au ce spaga sa dea!...sa punem anunt pe ebay: "tara bananiera colcainda de sobolani cautam firma de deratizare" si sa inceapa cu dezinfectarea chiar a anaf, garda fin, ani si dna...

Trimite un comentariu