Skip to main content

Cozmin Gușă vrea 40 de milioane de dolari pentru acțiunile Petromservice la OTV. Diaconescu poate pierde o parte din post

 

Dan Diaconescu ar putea rămâne fără o parte din Televiziunea Poporului.

Publicitate

Petromservice, care deține 19,9% din OTV prin GMG Media Box, vrea 40 de milioane de dolari de la Dan Diaconescu pentru partea de acțiuni.

Într-un interviu acordat Paginademedia.ro, Cozmin Gușă, acționarul majoritar al Petromservice, explică cum s-a ajuns la această sumă. Dacă Diaconescu nu acceptă, cele 19,9 procente vor fi vândute altcuiva.

Cozmin Gușă, pentru Paginademedia.ro:

"A fost făcută o ofertă concretă lui Dan Diaconescu, emisă și transmisă prin executorul judecătoresc, în urma căreia, timp de 15 zile, el are posibilitatea să își exprime dreptul de preemțiune pentru răscumpărarea celor 19,9%."

Dacă Diaconescu nu acceptă oferta, care pornește de la 40 de milioane de dolari?

“Găsim alt cumpărător.”

De ce a hotărât Petromservice să vândă partea din OTV?

Dan Diaconescu nu și-a respectat contractul. Contractul inițial prevedea nu doar totala implicare a noului acționar în partea economică, ci și decizii împreună pentru linia editorială. Plus obligativitatea lui Ocram (deținătoarea licenței OTV) să informeze lunar, printr-un raport, despre demersurice economico editoriale intreprinse de către societate."

Interviul cu Cozmin Gușă. Cum s-a ajuns la suma de 40 de milioane de euro?

Petrișor Obae: De ce ați luat decizia să vindeți partea din OTV?
Cozmin Gușă: În primul rând, este o investiție pe care Petromservice, prin GMG Media Box a făcut-o și nu produce nimic. În discordanță cu contractul care s-a semnat acolo, Dan Diaconescu se poartă de parcă nici n-ar exista acea participație. A și declarat public că nu GMG nu există ca acționar.

Noi am făcut o expertiză, iar participarea Petromservice, prin GMG, este înscrisă și la Registrul Comerțului și la Consiliul Național al Audiovizualului.

Decât să ne certăm cu el, îi propunem, amiabil, să își răcumpere partea lui de 19,9%

 

Cum ați ajuns la suma de 40 de milioane de dolari?
Prin 2006-2007, a existat o primă tranzacție, între Ocram Televiziune, unde era acționar 100% Dan Diaconescu și o firmă din Cipru, Magic Hand.

Dan Diaconescu a primit 4,2 milioane de euro, iar 800.000 de euro a fost plătit de firma din Cipru ca taxe. Deci, 5 milioane de euro tranzactia.

 

A cui era Magic Hand? A lui Vîntu?
După toate probabilitățile, așa era, a lui Vîntu.

Contractul inițial prevedea nu doar totala implicare a noului acționar în partea economică, ci și decizii împreună pentru linia editorială. Plus obligativitatea lui Ocram (deținătoarea licenței OTV) să informeze lunar, printr-un raport, despre demersurice economico editoriale intreprinse de către societate.

Apoi a mai existat o următoare tranzacție, între Magic Hand și GMG Media Box, care a cumpărat contractul de la Magic Hand cu toate drepturile aferente și cu acordul lui Dan Diaconescu, în calitatea lui de acționar, într-o tranzacție care a costat GMG Mediabox 40 de milioane de euro.

 

Cine a luat cele 40 de milioane?
E mai puțin important cine a luat cele 40 de milioane de euro, este treaba instituțiilor statului să verifice.

Din punctul nostru de vedere, al acționarului majoritar, ne interesează foarte mult să recuperăm parte din această cheltuială, care mi se pare deșănțată.

Ofertă către Dan Diaconescu

Casa de avocați pe care noi am angajat-o, reprezentată prin Marius Manolache, a înaintat public și juridic demersurile de vânzare a pachetului, în urma mandatului primit de la administratorul GMG Mediabox.

 

Ce înseamnă, mai exact?
A făcut o ofertă concretă lui Dan Diaconescu, emisă și transmisă prin executorul judecătoresc, în urma căreia, timp de 15 zile, el are posibilitatea să își exprime dreptul de preemțiune pentru răscumpărarea celor 19,9%.

 

Dacă nu e de acord?
Găsim alt cumpărător. Noi l-am considerat de rea credință pe Dan Diaconescu, din cauza faptului că s-a exprimat public că GMG nici măcar n-ar fi acționar.

 

Când a fost înștiințat Diaconescu?
Diaconescu a fost înștiințat în decembrie, printr-o notificare, de faptul că nu și-a îndeplinit rolul de acționar majoritar conform contractului, de a ne informa legat de deciziile lui.

Apoi, în urma expertizei casei de avocați și executorului, săptămâna aceasta, joi, a primit foaia.

 

40 milioane e suma minimă?
Este suma tranzacției de la care se pornește discuția. Este în funcție de posibilitățile cumpărătorului și de dorințele vânzătorului.

În această tranzacție nu sunt interesat de parcursul politic al lui Dan Diaconescu. Mă interesează strict ca banii investiți de GMG să fie recuperați sau să producă.

Anunțul legat de demersul Petromservice a apărut, inițial, în această după amiază, pe burtiera postului Realitatea TV.

Până la ora redactării materialului, Dan Diaconescu nu a putut fi contactat.

Foto: Mediafax Foto

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Petrisor, ai din nou nota doi, cu apreciere insa pentru cantitatea de munca pe care o depui.
    Cum poate pierde Diaconescu o parte din post, daca este a lui Petromservice?
    Adica, nu este a lui?
    Sa nu vada Doru Buscu materialul asta, ca iar vorbeste urat!
  • Gusa, parlamentar? Pe listele cui? Independent? Daca apare mult la tv nu inseamna ca e parlamentar.
  • pai sa vezi...ANI s a infiintat prin 2007 sau 2008, cand dl vizionar gusa era inca parlamentar! acuma desigur, daca e prea mult ca ANI sa se intoarca la fapte preistorice, atunci poate DNA sa vada ce si cum vizavi de azi sau mai de ieri...dar aberez si eu, jalnic!
  • ANI, deci bre, de unde are suspectul asta de gusa ATATA KK lau de bani?...ANI, alo, e cineva acasa? in tara asta de hoti si unsurosi???!!!!!!!

Trimite un comentariu