Skip to main content

Sorin Ovidiu Vîntu, 6 luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Ghiţă

 

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță, scrie HotNews, care citează RTV.

Publicitate

Sentința poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Capitalei. Ion Ilie Cezar, judecat în același dosar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare, potrivit unei decizii a Judecătoriei sectorului 1, citate de Mediafax.

Şantajul a fost făcut în perioada în care copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu erau acţionari majoritari la Realitatea TV, iar Sebastian Ghiţă avea un contract de management pentru acelaşi post de televiziune.

În 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar au fost trimiși în judecată, în stare de arest, pentru șantaj, de către procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit acuzării, în perioadă martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin amenințare, pe Sebastian Ghiță să le dea suma de 150.000 de euro ori să accepte denunțarea unui contract cu scopul obținerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecință prejudicierii părții vătămate.

Constrângerea a fost realizată de către inculpați, prin amenințarea cu uciderea părții vătămate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele întrebuințate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părții vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro.

Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urmă să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpați, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu