Skip to main content

12 martie: Odyssey cere insolvența Adevărul

 

Agenția Odyssey Communication cere insolvența Adevărul Holding, deși ambele companii sunt deținute de același om de afaceri, Dinu Patriciu, scrie DailyBusiness.ro.

Publicitate

Dosarul prin care agenția cere insolvența Adevărul Holding a fost înregistrat la Tribunalul București pe 8 martie și are că prim termen de judecată data de 23 mai 2012.

 

Cererea din partea Odyssey a fost înaintată instanței de către administratorul judiciar Acsis Solv. Astfel de situații, în care administratori judiciari înaintează cereri instanței în numele altor companii, se întâmplă, de regulă, când societățile respective se află în insolvență.

Pe de altă parte, omul de afaceri Dinu Patriciu declara la jumătatea lunii trecute că agenția Odyssey a ieșit din insolvență, potrivit paginademedia.ro.
Patriciu "se dă singur" în judecată: Odyssey cere insolvența Adevărul Holding

Postul maghiar Hir TV cere insolventa celui mai mare operator roman de cablu, RCS, potrivit unui dosar inregistrat miercuri la Tribunalul Bucuresti, scrie Jurnalul Național.
Primul termen de judecata in cadrul acestui dosar a fost stabilit la data de 23 mai 2012.

Hir TV este un post maghiar de stiri, primul aparut in tara vecina, fondat in 2003, inclus in pachetul maghiar al RCS & RDS, si disponibil in mai multe localitati printre care Oradea, Arad, Satu Mare, Tg. Mures. De asemenea, Hir TV este disponibil in Romania si in pachetul maghiar al UPC.

RCS & RDS este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata telecom din Europa Centrala si de Est, lider detasat pe piata de servicii TV din Romania.
Gigantul RCS, amenintat cu insolventa de o televiziune maghiara

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, susţine că ar trebui să existe o lege care să îi pedepsească şi pe cei care "se ascund în spatele presei online" ca să înjure oameni, nu doar un organism de control al audio-vizualului, el cerând ajutorul jurnaliştilor pentru a promova o astfel de lege, scrie Mediafax.

Ioan Oltean a fost întrebat de ce trebuie să existe un organism de control al audio-vizualului în condiţiile în care presa scrisă nu are un astfel de organism care să o verifice.

"Şi eu am convingerea că această lege ar trebui modificată pentru că, dacă se pedepseşte o televiziune pentru că te înjură, cred că nu e mai prejos să aplici o sancţiune şi celui care te înjură în presa online. Eu aş fi primul interesat, fiindcă mulţi se ascund în spatele presei online şi te fac în toate felurile şi nu este corect", a afirmat Oltean.
El a spus că, în opinia sa, va trebui gândit ca legislaţia să se aplice celor care se ascund în spatele presei online pentru a aduce jigniri unor oameni, indiferent că sunt oameni politici sau simpli cetăţeni ai acestei ţări.
Oltean susţine necesitatea unei legi care să reglementeze presa online. Cum comentează jurnaliştii

Președintele Clubului Român de Presă, Indira Crasnea, a declarat pentru Mediafax că îndemnul lui Ioan Oltean către jurnaliști de a iniția o lege pentru presă online este ipocrit, politicienii dorind de fapt o astfel de lege după regulile lor, relatează HotNews.ro.

"Ciclic, diverși politicieni, care au tot felul de supărări personale cu presa, vor legi ale mass-media sau autorități de reglementare ale mass-media. Vor reguli făcute de ei și instituții de reglementare care au un caracter profund politic. Ei vor să impună standarde jurnaliștilor, dar nu se califică ei înșiși pentru standarde acceptabile ca persoane publice", spune Crâșnea.

"Îndemnul lui Ioan Oltean că un "CNA" al presei scrise să fie o inițiativă a jurnaliștilor este ipocrit. Guvernul susținut de partidul domnului Oltean a fost cel care a pus biruri suplimentare pe drepturile de autor ale jurnaliștilor și nu a avut vreodată o tresărire de susținere a mass-media după regulile Europei civilizate. "Binele" pe care vrea să ni-l facă domnul Oltean este ca de "avocat al diavolului". Domnul deputat crede că jurnaliștii sunt buni de dus de nas cu îndemnuri mieroase", mai spune președintele CRP.
Indira Crâșnea (CRP): Îndemnul lui Oltean este ipocrit, politicienii vor legea în presă după regulile lor

Cotidianul Bild, cel mai citit din Germania, a anunţat că va spune adio playmate-urilor care, începând din 1984, apăreau pe prima pagină a publicaţiei, această decizie fiind luată de bărbaţii din redacţie, singurii care au lucrat joi, de Ziua Internaţională a Femeii, notează Mediafax.

"Poate că este un pas mic pentru femei, dar este un pas mare pentru Bild şi pentru toţi bărbaţii din Germania: Bild renunţă la fata goală de pe primapagină", anunţă acest cotidian popular pe prima pagină a sa.
Bild, cel mai citit cotidian din Germania, nu va mai publica imagini cu femei goale pe prima pagină

Tabloidul german Bild, care deține obligațiuni emise de Grecia în valoare de 10.000 de euro, refuză să participe la restructurarea datoriei statului elen, în urma căreia ar primi cel mult 3.000 de euro, scrie Wall-Street.ro, care citeazムcotidianul britanic The Guardian.

Bild a cumpărat obligațiunile de pe piața secundară cu 4.815 euro. Dacă ar participa la programul de restructurare a obligațiunilor elene deținute de investitorii privați, Bild ar înregistra o pierdere de circa 38% din investiția inițială.
Pe lângă obiecția privind pierderea, Bild consideră că restructurarea datoriei "nu reprezintă un ajutor real pentru Grecia", întrucât vor fi necesre noi pachete de sprijin financiar.
Tabloidul german Bild a cumpărat obligațiuni elene și refuză restructurarea datoriei

Google a pus la dispoziție funcția Transit, în Brașov, prin aplicația Google Maps, acesta fiind de altfel și primul oraș din România în care s-a implementat această facilitate. "Urmeaza, sperăm noi, mai multe orașe în viitorul apropiat. Este un proces care se realizează destul de simplu, dacă avem și cooperarea regiilor de transport”, spun reprezentanții Google România, scrie Wall-Street.ro.
Funcția tranzit permite aflarea rutelor de transport pentru a ajuge dintr-un punct A într-un punct B al orașului, folosindu-te de mijloacele de transport în comun.
Google implementează primul sistem Transit din România: Cât te costă și care este cel mai scurt drum cu transportul public

Compania Ascend NetSolutions a lansat aplicația pentru iPad numită eChiosc prin care pot fi răsfoite pentru început 25 de reviste autohtone direct de pe tabletă Apple, scrie HotNews.ro. Numărul revistelor disponibile va crește în următoarele săptămâni, aplicația a fost până acum descărcată de 700 de ușeri, însă dacă totul merge bine se vor depăși 10.000 de download-uri anul acesta, a spus pentru HotNews.ro Mihai Păun, CEO al companiei dezvoltatoare.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe App Store, în prezent conține 25 de titluri de reviste, însă numărul va crește constant în următoarele săptămâni. După descărcarea gratuită a aplicației eChiosc, se aleg după categoriile de interes publicațiile dorite. Prețul publicațiilor variază începând cu 0.79 euro și este disponibil în detaliile de abonare, regăsite în cadrul aplicației. Duoa efectuarea plătii, publicația respectivă este downloadată în aplicație și este disponibilă pentru răsfoire oricând.
Ascend NetSolutions a lansat aplicația pentru iPad eChiosc, primul "chioșc virtual' de reviste românești

Coca-Cola și Pepsi își vor schimba rețetele pentru băuturile lor pentru a nu fi nevoiți să publice un avertisment cancerigen pe etichetele produselor. Schimbarea vine ca urmare a unei legi californiene care interzice un anumit nivel pentru o substanță considerată cancerigenă care este folosită la colorarea băuturilor, scrie DailyBusiness.ro.

Asociația Americană de Răcoritoare, care reprezintă întreagă industrie din SUA, a remis un comunicat care îi liniștește pe împătimiții celor două băuturi. "Consumatorii nu vor observă nicio diferență la băutura noastră și nu au niciun motiv să se teamă pentru sănătatea lor", scrie The Guardian.
Coca-Cola și Pepsi, obligate să își schimbe rețetele

Sursa foto: Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu