Skip to main content

150.000 de lei, amendă pentru Antena 3

 

Postul de ştiri Antena 3 a fost amendat cu 150.000 de lei pentru limbajul injurios folosit în mai multe ediţii ale emisiunilor Sinteza zilei şi În gura presei.

Publicitate

Totul a început de la ediţia din 22 februarie a emisiunii Sinteza zilei, moderată de Mihai Gâdea, în care s-a discutat despre problemele pe care le au bolnavii de cancer în achiziţionarea medicamentelor necesare, precum şi despre modul în care aceştia sunt trataţi de către autorităţile statului, mai precis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Iată care a fost limbajul folosit de moderatorul Mihai Gâdea:

Mihai Gâdea:Dumneavoastră sunteţi un nesimţit, dacă asta aţi înţeles.(strigând) Pentru că eu apăr altceva, domnule Duţă! Apăr pacienţii care sunt bolnavi de cancer şi de leucemie şi care nu au morfină. Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc! (Aplauze în studio) Ca dumneavoastră să mă acuzaţi pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveţi raţiune! Aţi înţeles?”

Lucian Duţă: Domnul Gâdea!

Mihai Gâdea: Ce, domnule Duţă?

Lucian Duţă: Dumneavoastră, nu faceţi decât să demonstraţi mitocănia şi nesimţirea dumneavoastră nu a mea.

La finalul emisiunii – Mihai Gâdea: Vă mulţumesc mult, doamnelor şi domnilor, îmi pare rău că în această seară m-am enervat peste măsură şi îmi cer scuze pentru un cuvânt pe care n-ar fi trebuit să-l spun, i-am spus domnului Duţă că ar fi un dobitoc, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu am vrut să-l jignesc, dar în momentul în care cineva este fără raţiune, cum părea domnia sa, sigur, nu există nici un fel de justificare pentru cuvântul pe care l-am folosit.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • C C
    @ Andreea

    Incerci sa manipulezi ca Gadea si pui egal intre limbajul de mahala care va caracterizeaza si ideea de lupta impotriva evaziunii, a hotiei si a sprijinirii bolnavilor. Oricat de dezgustatori ati fi, e greu sa va fie pedepsita si imoralitatea, sa va si educe cineva, in locul celor care nu v-au invatat cand trebuia ce este respectul si sinceritatea. Nu mai zic de distorsionarea grava a principiilor jurnalistice.
    Din pacate, unii chiar sunteti ineducabili. Si mult prea pupaciosi...unde nu trebuie. :) Tipic antenist.
  • steven steven
    esti si tu aici,deci esti unul dintre idioti...logic nu!?!?
  • Andreea Andreea
    Daca Gadea i-ar fi spus lu' nea Puta puta l-as fi aplaudat fiindca a spus adevarul.

    Daca tu consideri ca e democratic ca nea Puta sa fure din banii publici, si tu il sustitii prin faptul ca ii apreciezi munca de curva, atunci poti sa-l pupi pe nume, ca va potriviti de minune. Atunci cand vei ajunge la spital si vei fi obligat sa cumperi o aspirina fiindca nea Puta nu a trimis bani sa cumpere medicamente, atunci sigur il vei injura de ma-sa.

    Ce sa spunem a spus pe un post public de televiziune, daca i-as fi spus unui prieten ca nea Puta e dobitoc si un putar ordinar, sau daca ar fi scris un ziarist intr-un ziar sau pe internet atunci nu s-ar mai fi indignat nimeni.
  • C C
    @ Andreea

    Ai dreptate, democratie inseamna sa il poti numi tu ”nea Puta” pe Lucian Duta de la CNAS, iar jurnalism inseamna ca Badea Gadea sa fi fost primul care sa-i fi spus asa lui Lucian Duta, pe un post public de televiziune.
    Ce simpla-i viata in Romania!
    Vrei sa fii sotia mea?
  • Andreea Andreea
    Nu am inteles nimic din ce ai incercat sa scrii, fiindca nu ai spus nimic dar si fiindca nu m-am sinchisit sa citesc dincolo de punctul 1.

    Chiar si in transcripturi este pusa virgula dupa "daca nu intelegeti" ca sa se intelegea ce a incercat sa ne transmita moderatorul. Deci, ce a incercat sa ne transmita Gadea este daca nea Puta (de la Duta) intr-adevar nu intelege ca bolnavii mor pe capete, atunci chiar este dobitoc.

    Oricum ma doare in cot de amenda ca nu sunt actionar la Antena3, ci faptul ca un cetatean din Romania nu se poate exprima liber.

    Pe nea Puta asta de ce nu l-a amendat CNA pentru ca a folosit cuvantul nesimtit si mitocanie la adresa lui Gadea. Astea nu se mai considera cuvinte jignitoare? Pe asta nu l-a deranjat nimeni cu intrebari. Cand a folosit Gadea cuvintele nesimtit si dobitoc imediat CNA l-a amendat. Numai cand cineva din Antene foloseste cuvintele de mai sus, doar atunci se considera ca sunt cuvinte jignitoare? Asta mai e democratie?
  • C C
    @ Alex.D

    Nu intentionam sa-mi simti mie taria, dar mersi pentru compliment!
    Oare poti sa razi si cu gura mai inchisa?
  • Alex.D Alex.D
    Ietete muica vine C si ne invata cum e cu tehnica diversionista. Hahahahaahhahahaha hai ca esti tare.
  • Alex.D Alex.D
    O fi logica simpla si ai dreptate la faza cu tribunalul dar e neaplicabila in cazul de fata si iti si spun Un Punct pentru care nu e aplicabila ca sa nu ma lansez in vreo sarja de neintrerupt 'pacilea'.
    Simplu: e neaplicabila comparatia pt ca in timp ce SI labe1 si la la tevereu au loc derapaje aproape zilnic,alea nu-s amendate cu nimic(dar e 'logic' pt ca-s derapaje pro putere),in schimb antena cum e mai vizibila si deranjanta...hop hai sa ii tot amendam p'astia. DECI faza cu recidivismu' nu merge din simplul motiv ca si altii trebuiau sa fie considerati recidivisti de muuuuuuult. get it?

    NOTA: Pentru ca tot vad ca pe site-ul asta intra in mare proportie oameni din bransa mentionez ca eu unu nu sunt afiliat in niciun fel si sunt un simplu tanr cetatean caruia ii place sa fie la curent cu ce se mai intampla in media. Acestea fiind spuse -> mentionez ca tot ceea ce scriu e felul in care se vede din afara(poate ma si insel in anumite privinte,nu e exclus dar mi-o asum)
  • C C
    2 Andreea

    Din seria de tehnici diversioniste invatate de la structurile superioare ale golanilor lasati sa delireze liber de catre stapanii lor, cat timp aduc banii in casa:

    1. Bagatelizarea unui fapt si repetarea ideii pana iti convingi fanii cam redusi mintal si educational, ca acel fapt ar fi exact invers fata de cum este.
    2. Hiperbolizarea ta de catre...tine insuti, astfel incat sa pari util si normal, ba chiar mult mai grozav si mai dastept. Daca insisti destul timp, femelele proaste ti se arunca in brate, adversarii ti se sinucid din plictiseala, iar cei cu mentalitate de sclavi vor fi fericiti sa repete exact exact ce le-ai bagat in cap, pe nerumegate.
    3. Sa fii capabil sa identifici instantaneu indivizii cu aceleasi defecte de caracter ca si tine, pe care ii poti tine usor langa tine si care nu te pot contrazice, care vor fi fericiti sa traiasca in turma. Efectul de turma/gasca supusa este cel mai puternic afrodisiac pe care si-l poate permite un baetas care are ca unic hobby betia puterii.
    Cand nu reusesc sa aiba in mod real o turma supusa, merge si o autoiluzie. Pe care si-o intretine fiecare cum poate, dupa muschi, dupa gura, dupa harnicie, dupa frecventa flegmelor etc
    Antena3 a primit o amenda mult prea mica. ;)
  • Andreea Andreea
    Amenda primita de Antena 3 de la CNA nu are justificare. Daca ne uitam peste transcripturi vom remarca ca daca nea Puta asta nu intelege ce i-a explicat Gadea este dobitoc, asa i-a transmis - "Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc!". De fapt, Gadea nu a jignit pe nimeni daca stam si analizam fraza.

    De ce membrii CNA nu au analizat exact pe fraza. Cu alte cuvinte, nu i-a spus direct prietene esti un mare prost si dobitoc, javra dobitoaca.

    Daca Gadea i-ar fi spus "Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi lipsit de inteligenta!" atunci nu s-ar mai fi indignat nimeni si nimeni nu ar mai fi avut nimic de spus. Gadea a mers pe scurtatura.
  • Sorin Sorin
    Cati romani stiu ce inseamna karici si cati cunosc sensul cuvantului dobitoc? Mai mult, una este o emisiune de tip pamflet (Lumea lui Banciu) si alta este talk-show (Sinteza Zilei). Daca eu as vrea sa platesc pe cinema in moneda statului Botswana, as fi amendat de catre CNA? E un nume propriu, nu?
    http://www.library.yale.edu/african/Botswana5Pula92.JPG
    Iar daca e sa comparam televiziunile, o emisiune similara de pe Antena 3, adica tot pamflet, incalca mult mai grav si mai flagrant normele de morala.
  • Costin Costin
    Alex, si la tribunal judecatorul condamna altfel un recidivist. Cei cu cazierul curat benefiaza mereu de pedepse mai blande. E logica simpla.
  • Patrik Patrik
    http://en.wikipedia.org/wiki/Karići_(Jajce) - a si zis Banciu, Karici Pogonici cu K, reprezentand exact acea localitate din Bosnia.
  • Alex.D Alex.D
    Pfoai, dar se vede treaba ca au intrat pedeleii la greu pe felie,plin site-u de idioti.
  • Alex.D Alex.D
    atunci tu esti liber sa te uiti la otv. asa ca mars.

Trimite un comentariu

sus