Skip to main content

5 martie: Cezar Ion şi Horia Gruşcă ar putea fi singurii candidaţi cu şanse la şefia Ştirilor TVR

 

Cezar Ion (foto) şi Horia Gruşcă, care s-au înscris la concursul pentru conducerea Ştirilor TVR, după cum paginademedia.ro a scris aici, ar putea fi singurii care îşi vor disputa acest post, întrucât ceilalţi trei candidaţi - Anca Lăzărescu, Monica Ghiurco şi Claudiu Lucaci - nu ar avea experienţă de conducere în mass-media de minimum trei ani, scrie Mediafax.

Publicitate

Televiziunea Română a anunţat pe 3 februarie organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, în condiţiile în care mandatul Rodicăi Culcer la şefia Ştirilor TVR a încetat.

Potrivit anunţului iniţial, cei interesaţi de acest post îşi puteau depune candidaturile până la data de 17 februarie. Termenul pentru înscrierea candidaturilor a fost însă prelungit până pe 28 februarie. Hotărârea a fost luată întrucât niciuna dintre persoanele care şi-au depus candidaturile nu a avut dosarul complet, au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, reprezentanţii TVR.


Cezar Ion şi Horia Gruşcă ar putea fi singurii care îşi vor disputa şefia Ştirilor TVR

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimnalitate Organizată şi Terorism, Codruţ Olaru, a declarat că în dosarul privind fraudarea Rodipet cu peste 35 milioane de euro s-a dispus o expertiză contabilă, ale cărei rezultate probabil vor reliefa paguba constatată deja de procurorii DIICOT, scrie Mediafax.

Procurorul şef Olaru a precizat că dosarul a fost preluat de către DIICOT cu mult timp după constatarea faptelor, instituţia deţinând "o tonă de documente care sunt evaluate de procurori cu experţii şi care pot fundamenta o încadrare juridică corectă şi trimitere în judecată serioasă".

În 22 iunie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au început urmărirea penală faţă de nouă persoane care au fraudat cu 35,5 milioane de euro societatea Rodipet, firmă de difuzare de presă, după ce aceasta a fost privatizată.
În dosarul privind fraudarea Rodipet cu peste 35 milioane de euro s-a dispus o expertiză

Lorand Turos, numit recent membru al Consiliului Naţional al Audioviziualului (CNA) de către Parlament, se află în stare de incompatibilitate cu noua lui funcţie, din cauză că este acţionar majoritar al postului City Radio. Turos a declarat, că intenţionează să renunţe la postul de radio, scrie Adevărul, care citează Mediafax.

Turos urmează să îşi preia funcţia de membru în CNA în data de 13 martie, însă în acest moment el este incompatibil cu noul său statut în Consiliu.
Motivul este acela că Lorand Turos este acţionar la postul City Radio. Licenţa audiovizuală a City Radio este deţinută de societatea Media Sat SRL, ai cărei asociaţi sunt: Turos Lorand - asociat principal (55%) şi Erdei Robert Gyula (45%), potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul CNA.

Voi renunţa la postul de radio în termenul legal. Nu voi intra în CNA în stare de incompatibilitate. Dacă până la şedinţa CNA din 13 martie (prima şedinţă la care va participa Lorand Turos, n.r.) nu voi rezolva problema de incompatibilitate, nu voi avea drept de vot în cadrul CNA“, a explicat Lorand Turos.
Lorand Turos, numit membru al CNA, incompatibil cu noua funcţie, pentru că deţine un post de radio

Regia de publicitate Q2M, care vinde reclamă pentru site-uri precum realitatea.net, cotidianul.ro, b1tv.ro sau netlog.com, intenţionează să se extindă pe piaţa online din Republica Moldova. Dragoş Stanca, managing partner Q2M, co-owner Publyo, a declarat pentru DailyBusiness.ro că există discuţii în acest sens, fără să dea mai multe detalii despre planurile regiei de publicitate online. “Probabil că până la finalul anului vom demara o operaţiune şi la Chişinău”, a precizat Stanca. Afirmatiile vin in contextul in care piata publicitatii online din Republica Moldova a urcat în 2011 cu 73% faţă de 2010.
Dragos Stanca vrea sa-si extinda afacerea in online-ul din Republica Moldova

Sandra Stoicescu, realizatoare de emisiuni la Antena 3, spune că moderatorii TV trebuie să aibă opinii şi să-şi contrazică invitatul, scrie Adevărul. Totuşi, mulţi oameni din presă critică stilul agresiv în care moderatorii televiziunii de ştiri îşi fac emisiunile, iar CNA-ul a dat de mai multe ori sancţiuni pentru limbaj injurios şi a susţinut că postul nu respectă pluralismul de opinie.

Alessandra Stoicescu, cel mai vechi jurnalist din trustul Intact, spune că televiziunea pentru care lucrează le acordă moderatorilor dreptul la opinie. Îl citează pe Larry King, „care spunea că a murit moderatorul care-ntreabă şi are succes moderatorul care are opinii şi se confruntă cu invitatul lui". „Acum, oamenii se aşteaptă ca şi moderatorul să aibă opinie, să-şi definească poziţia, bazată pe argumente", crede Sandra Stoicescu.
Sandra Stoicescu: oamenii caută-n moderator vocea lor

Adolf Hitler şi acţiunile extremiste au fost mai promovate decât problematica drepturilor fundamentale în titlurile de presă ale anului 2011, potrivit unui studiu întocmit de ProCausa (origanizatie informală, apolitică şi non-profit) şi citat de Wall-Street.ro.

Datele statistice ale studiului arată faptul că Adolf Hitler a fost mai promovat decât problematica drepturilor fundamentale, în titlurile de presă ale anului 2011. Dacă diferitele forme ale sintagmei a€œdrepturile omului” totalizează 167 de titluri, numele dictatorului nazist Adolf Hitler apare de 237 de ori.

Ca frecvenţă, la fiecare 2,3 articole care invocă drepturile omului, apare şi un articol prin intermediul căruia Adolf Hitler este adus în atenţia publicului. Fiecare dintre cele zece portaluri de ştiri acordă spaţiu în funcţie de politică editorială, de raţiunile autorilor şi de frecvenţa publicării de materiale.
Adolf Hitler, mai promovat decât drepturile omului în presa din România [studiu]

Emisiunea de la Pro TV Românii au talent face audienţe uriaşe aducând în faţa telespectatorilor mai mult români ciudaţi decât concurenţi talentaţi, scrie Adevărul.
Un dansator care nu a acceptat criticile lui Mihai Petre şi l-a declarat pe acesta „zero barat", un transsexual care a dansat pe manele, dar şi alte personaje cel puţin „pitoreşti" au fost principala coordonată a celei de-a treia ediţii a show-ului „Românii au talent", care a obţinut audienţe în ton cu participanţii.

Vineri seara, la nivel naţional, Pro TV a înregistrat cea mai bună audienţă de la debutul sezonului doi, postul fiind urmărit, în medie, pe minut, de 4,73 de milioane de telespectatori din toată ţara.
„Românii au talent“, un show monstruos

Două companii de cercetare vor putea furniza date despre utilizatorii serviciului online de socializare şi microblogging Twitter clienţilor dispuşi să plătească pentru folosirea datelor în strategii de marketing, scrie Mediafax.

Companiile Gnip, din SUA, şi DataSift, cu sedii în SUA şi Marea Britanie, sunt licenţiate de Twitter pentru a analiza postările arhivate şi informaţiile principale despre utilizatori, precum locaţia. DataSift a anunţat în această săptămână că va pune la dispoziţia clienţilor săi date Twitter în pachete ce vor cuprinde ultimii doi ani de activitate. Gnip poate asigura date din ultimele 30 de zile.
Atenţie ce postaţi pe Twitter! Compania vinde datele utilizatorilor pentru a fi folosite în strategii de marketing

Noul director de marketing al Emag este Lucia Ciucă, începând de la 1 martie. În plus, activităţile de media buying şi proiecte speciale au fost externalizate către o agenţie de media, scrie DailyBusiness.ro.

Lucia a lucrat în cadrul departamentului de marketing al companiei câteva luni pe postul de research manager, după ce în ultimii doi ani a coordonat studiile de piaţă despre Emag din poziţia similară ocupată la Daedalus MillwardBrown, potrivit anunţului publicat joi pe blogul companiei.

Irinel Burloiu, fostul şef Intel România, a ocupat poziţia de director de marketing în ultimul an în cadrul Emag.
Schimbări de marketing la Emag

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    Bai Horea, esti dus rau.
  • Horea Horea
    Pardon, sunt cu capul, doua comentarii imi apartin.
  • Horea Horea
    @ aidan

    Cum ai ajuns la aceasta "inteligenta" concluzie?

    P.S. Doar unul dintre comentariile de mai sus imi apartin. Primul dintre ele. Celalalt e a cuiva care se joaca pe forum. Asta doar pana in toamna cand va fi ocupat cu activitatile de la Clasa O (zero)!
  • aidan aidan
    Un frustrat horea asta.
  • aidan aidan
    EROARE, CU PDL.si cand te gandesti ca in tvr nu ai voie sa fii atasat niciunui partid. ce gluma proasta!
  • andreea andreea
    horia grusca ?????????????eternul frustrat...mai are un pic si se duce si n-a fost si el un directoras macar...e jalnic acest om!
  • Horea Horea
    Cezar Ion e cu PSD-ul la greu.
  • aidan aidan
    nesatulul de cezar ion care nu a lucrat o zi la stiri!.nu a prea lucrat el ca om de tv de multi ani,ca doar nu s-o pune ce face acum,ca emisiune!avea nevoie de imagine.director cu emisiune!si atat si demonstreaza cu cata usurinta incalaca legea tvr!face concurenta neloiala angajatilor al carar director este!doamne cati de astia avem!
  • Horea Horea
    "Cezar Ion (foto) şi Horia Gruşcă (fara foto!)"

    Cezar Ion, e putin "potocaliu".

    Ghici, cine va castiga concursul?

Trimite un comentariu

sus