Skip to main content

Andrei Chiliman, cel mai mediatizat primar de sector. Oprescu primul la general

 

Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, a avut în perioada 20 martie – 20 aprilie, 4.245 de apariţii în presa tradiţională şi în mediul online, fiind, aşa cum era de aşteptat, cel mai mediatizat dintre edilii din Capitală, potrivit unui Moniforizări realizate de Mediafax.

Publicitate

Oprescu are 34% din totalul prezenţelor primarilor din Bucureţti, poziţia sa de primar general oferindu-i un avantaj de mediatizare faţă de primarii de sector.

Pe locul al doilea în topul apariţiilor se află Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 implicat într-un scandal politic cu conducerea PNL.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

El a fost demis din funcţia de lider al filialei liberale din Capitală, ceea ce a generat numeroase articole şi comentarii. Chiliman a însumat 2.696 apariţii, cu un procent de 21%.

Monitorizarea a fost realizată luând în considerare site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi pagini publice de Facebook - în total, circa 57.000 de surse online în limba română urmărite de Mediafax Monitorizare, cât şi presa centrală, posturi TV şi Radio. Analiza a luat în calcul atât primarii celor 6 sectoare, cât şi pe primarul general al Capitalei.

Pe locul 3 în clasament, cu 12%, se află primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Acesta este urmat de Neculai Onţanu, cu 1.310 apariţii, ceea ce reprezintă un procent de 10% din total. Foarte aproape il urmeaza Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3 având 1.162 de aparitiii.

Ultimele doua locuri in perioada analizata le revin lui Marian Vanghelie cu un procent de 7% şi primarului sectorului 6, Cristian Poteraş, care a adunat doar 786 de menţiuni în sursele monitorizate.

În ceea ce priveşte mediul online, este de remarcat faptul că reteaua de socializare Facebook nu este un mijloc de expunere important pentru nici unul dintre primarii in functie ai Capitalei. În schimb, pe Twitter numele lui Andrei Chiliman a fost menţionat în 211 postari, iar cel al lui Sorin Oprescu în 152.

Pentru mediile analizate, online-ul a generat cea mai mare parte a referirilor, având o pondere de 76% în mediatizare. Ierarhia categoriilor de surse din acest punct de vedere este completată de canalele TV – 13%, posturile de radio – 6% şi presa scrisa tiparita centrală cu 5%.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cornel cornel
    Oprescu beneficiaza de propaganda electorala pe toate canalele media ale USL, de la PRO TV la Antena 3 si Mediafax

    toata ziua aflam cat de minunat e Oprescu
  • saineanu saineanu
    Primarul general este cel mai mediatizat si pentru ca oamenilor le place sa se uite la televizor sa il asculte. e un tip carismatic, cu simtul umorului si natural. uneori nu-ti vine sa crezi ca e politician.

Trimite un comentariu

sus