Skip to main content

CNA: Conflictul Antena Group - RCS&RDS nu e de competenţa noastră

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a spus că nu e de competenţa forului, motiv pentru care a decis să sesizeze ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) şi ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii).

Publicitate

CNA a discutat în şedinţa de ieri scoaterea posturilor deţinute de Antena Group de pe satelit de către compania RCS&RDS.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

În continuare, comunicatul CNA:

"În sedinta publica a CNA din data de 24.04.2012 a fost analizata situatia generata de neîntelegerile comerciale dintre S.C. ANTENA TV GROUP S.A. si S.C. RCS & RDS S.A. care au condus la scoaterea (începând cu data de 19.04.2012), de pe platforma DTH, a posturilor apartinând trustului ANTENA TV GROUP, telespectatorii fiind astfel pusi în imposibilitatea de a viziona programele respective, în conformitate cu prevederile contractuale pe care le aveau cu societatea RCS & RDS.

Dupa audierea partilor, analiza reclamatiilor si a documentelor depuse la CNA de cele doua societati, membrii Consiliului au decis sa sesizeze ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) si ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare în Comunicatii), problemele constatate nefiind de competenta CNA, asa cum au fost stabilite de Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform constatarilor facute în sedinta, contractele comerciale pe care ANTENA TV GROUP le avea pentru distributia televiziunilor proprii pe retelele de cablu si DTH ale RCS & RDS au expirat la data de 31 decembrie 2011, cele doua societati fiind în acest an în proces de negociere în vederea încheierii unui nou contract.

Referitor la solicitarea RCS & RDS de modificare a avizului de retransmisie (în sistem DTH) conform dipozitiillor art. 74 din Legea audiovizualului, CNA a hotarât sa amâne luarea unei decizii, în termenul stabilit de dispozitiile legale, respectiv 30 de zile, scopul fiind acela de a acorda timpul necesar ca cele doua societati sa rezolve disensiunile legate de relatia comerciala, CNA urmarind, în calitate de
garant al interesului public, sa nu fie afectati telespectatorii si, în acelasi timp, sa se respecte toate prevederile legislatiei audiovizualului.

Precizam ca, în conformitate cu art. 82 din Legea audiovizualului care stabileste regulile de aplicare ale principiului must carry, retelele DTH nu intra sub incidenta acestei obligativitati, constituind una din exceptiile prevazute de articolul invocat, exceptie preluata si prevazuta explicit în Decizia CNA privind obtinerea avizului de retransmisie."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • despina despina
    Antenele au de suferit din cauza faptului ca nu pupa ca altii puterea.
  • oprea oprea
    zoaie esti tu si sti cine mai este
  • happy feet happy feet
    petrisor, sunt foarte curios ce s-a intamplat cu audientele antenelor in toata aceasta perioada..."tulbure"...se vede intreruperea in audiente au ba? mersi!
  • Robertino Robertino
    mmmmmmmm, zoaie......
  • mishu mishu
    ar trebui sa nu exista "must carry" pentru televiziuni comerciale... e o aberatie. Nu exista nici un interes public pentru a vedea zoaiele aruncate de antene zilnic. Da..este un interes public in a vedea posturile publice de televiziune si ATAT.

Trimite un comentariu

sus