Skip to main content

Dragoș Vărșăndan: Mi-a fost clar că preluarea Edipresse va însemna o restructurare și noi măsuri dure de tăieri

 

"Mi-a fost clar că preluarea respectivă nu va fi, așa cum ne doream noi inițial, o dezvoltare, ci o restructurare, cu noi măsuri dure de tăieri", a declarat Dragoș Vărșăndan într-un interviu acordat pentru PortalHr.ro.

Publicitate

În august 2011, Dragoș Vărșăndan, director executiv în cadrul Ringier România, anunța că părăsește trustul de presă, după aproape 12 ani, pentru a se dedica unui proiect antreprenorial, fără a da detalii privind planurile concrete de viitor.

Decizia a fost, așa cum povestește chiar el, de neînțeles cu atât mai mult cu cât venea pe fondul extinderii portofoliului de reviste al companiei elvețiene pe piața din România.

Mulți nu au înțeles imediat, unii nu au înțeles nici măcar proiectul pentru care urma să renunț la un loc aparent confortabil și la o poziție destul de bună”, spune Dragoș.

Dragoș Vărșandan, ex Ringier:

"Proiectul de preluare a revistelor de la Edipresse era unul mai vechi, la care se lucra de aproape doi ani, și inițial avea o cu totul altă idee.

Doream să consolidăm piața revistelor și să dezvoltăm acest nou publisher sub conducerea, atunci, a lui Marius Hagger, cu Cristina Simion ocupându-se de revistele glossy și eu ocupându-mă de revistele mass-market.

Piața a evoluat, însă, din prost în mai prost, proiectul inițial a început să se deterioreze și atunci mi-a fost clar că preluarea respectivă nu va fi, așa cum ne doream noi inițial, o dezvoltare, ci o restructurare, cu noi măsuri dure de tăieri", a mai spus Vărșăndan.

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Opinia mea e ca Ringier Romania nu administreaza corect resursele mostenite de la Edipresse, spre exemplu daca am face un clasament al forumurilor in ce priveste cantitatea de spam prima pozitie ar fi castigata detasat de forumul reviste Viva!
 • Ca tot vorbim de lup, Edipresse trece printr-o perioada de reorganizare. In Elvetia a fuzionat cu Tamedia, isi rascumpara un numar important de actiuni si urmeaza sa faca o reducere de capital, a vandut diviziile din Spania si Romania iar cele ramase au un viitor incert, Edipresse arata ca o afacere in lichidare.
 • ahhhaaaaaa!
  te recunosc!
  esti iubitul secret al simonei gherle!
  te-am vazut intr-o revista de scandal pe care-am rasfoit-o la spalatoria de masini!
  tu erai!

Trimite un comentariu