Skip to main content

Elan Schwartzenberg, despre incidentul de la RTV: Răitaru TV funcționează și azi cu sculele Realitatea TV. Nu pot să nu mă gândesc la proverbul "Hoțul strigă hoții!

 

Nu pot să nu mă gândesc la proverbul "Hoțul strigă hoții!" pentru că Răitaru TV funcționează până astăzi cu sculele Realitatea TV”, a declarat pentru Paginademedia.ro Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV.

Publicitate

Declarația lui vine după ce, miercuri dimineață, la ora 6, Elan Schwartzenberg și un echipaj de Poliție au intrat la RTV. “O intervenție în forță”, au declarat cei de la RTV. “Acțiunea de azi dimineață face parte din anevoiosul proces de recuperare al echipamentelor”, spune Elan pentru Paginademedia.ro.

Declarațiile lui Elan Schwartzenberg, pe larg, în continuare:

Elan Schwartzenberg a declarat pentru Paginademedia.ro că acțiunea de la RTV a urmărit recuperarea echipamentelor din proprietatea Realitatea TV pe care postul lui Sebastian Ghiță le deține.

Acțiunea este urmarea “unui ordin judecătoresc” (vezi foto).

 

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

 

Elan Schwartzenberg, pentru Paginademedia.ro:

“Nu pot să nu mă gândesc la proverbul "Hoțul strigă hoții!" pentru ca Răitaru TV funcționează până astăzi cu sculele Realitatea TV. Acest fapt este de notorietate publică și de altfel există un inventar oficial și actualizat la zi cu sute de repere tehnice proprietatea mea, aflate în Casa Presei (poate fi făcut public oricând).

Acțiunea de azi dimineață face parte din anevoiosul proces de recuperare al echipamentelor, este obligația si datoria administratorului judiciar Deleanu/Rovigo si la ordinul direct al Tribunalului București.”

Schwartzenberg susține că la intervenție nu au participat mascați.

Schwartzenberg:

“Echipajul de poliție a fost format din 5 agenți, nici unul dintre aceștia mascat, dar având în vedere că în trecut au mai fost tentative de recuperare în prezența poliției (fără succes), cred că dacă veneau mascații pentru a duce la îndeplinire un ordin judecătoresc era perfect normal.

Emisia nu a fost întreruptă nici un moment și această ipoteză halucinantă este emoționantă, dar lipsită de adevăr.”

Războiul mogulilor, etapa pe articole: Realitatea dă despre vacanța lui Ghiță cu Ponta, RTV contraatacă cu vizita lui Elan la PDL

Conflictul Sebastian Ghiță – Elan Schwartzenberg s-a văzut și în articolele publicate de instituțiile media ale acestora. După ce Realitatea.net a publicat știrea cu vacanța lui Sebastian Ghiță în Dubai, împreună cu Victor Ponta, RTV a reacționat cu un material despre vizita lui Elan la PDL.

Elan Schwartzenberg, pentru Paginademedia.ro:

“În altă ordine de idei, dacă dorim să fim deontologi și să permitem accesul publicului la informații reale, fac următoarele precizări:

Site-ul Realitatea.net a postat știrea despre vacanța familiilor Ghiță/Ponta în Dubai. Peste două ore am primit sms de la Sebi Ghiță în care eram atenționat asupra unei riposte pe RTV.

A urmat o emisiune întreagă despre participarea mea la ședința PDL și despre certitudinea candidaturii mele la Primăria București.”

De ce a fost la PDL?

“Cu regret vă informez că nu am participat în viața mea la nicio ședință a niciunui partid. Am fost dintr-un motiv personal și absolut trivial în vizită la sediul PDL din Modrogan (dacă aveam ceva de ascuns nu intram văzând camerele de filmat din fața porții) unde am stat maximum 10 minute.

Nu candidez la Primăria București și la niciunul din cele 6 sectoare! Nu am făcut niciodată afirmația că doresc să candidez și le-am raspuns celor de la Răitaru că această informație este incorectă."

Despre scrisoarea deschisă a redacției RTV către premier și către ministrul de interne:

Nu-mi permit să dau sfaturi nimănui și în niciun caz stimaților jurnaliști de la Răitaru care au scris această scrisoare deschisă, dar în acest caz specific cred că este mult mai înțelept și apropiat adevărului să formulați o a doua scrisoare deschisă adresată instituțiilor statului, cât și unora dintre politicieni prin care să le mulțumiți că v-au licențiat o televiziune pirat care funcționează în spațiul deținut ani de zile de Realitatea, cu sculele Realității, în studiourile Realității, că v-au îndesat cu forța politică în grila operatorilor de cablu și, de asemeni, că au grijă să acorde grupului de firme deținut de Sebi multiple contracte cu ministere și diverse instituții ale statului pentru a vă putea plăti salariile...

Un demers jurnalistic corect poate fi să investigați legitimitatea acestor contracte, să vă interesați ce firmă se ocupă de soft-ul pentru electorale... pentru că, având în vedere că ne aflăm în "Săptămâna Mare" sau mai bine spus, în acest caz, "Săptămâna Patimilor", colegii mei din redacția Realitatea TV vor da dovadă de milă creștinească și vor evita aceste subiecte extrem de neplăcute și jenante pentru multă lume!"

Redacția România TV: "Intervenție în forță"

Într-o scrisoare deschisă către primul ministru și către ministrul de interne, publicată de Paginademedia.ro aici, redacția Realitatea TV vorbește despre o "intervenție în forță", la care au participat "un grup de reprezentanți ai unei firme private, însoțiți de șeful Serviciului pentru Intervenții și Actiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-șef Teodor Stanca."

Scrisoarea deschisă:

Domnule Prim- Ministru,
Domnule Ministru al Administrației și Internelor,

Jurnaliștii România TV au decis să vă trimită această scrisoare deschisă după ce, în această dimineață, la ora 6, au înregistrat scene incredibile la intrarea în sediul postului de televiziune. Ei au filmat o intervenție în forță a unui grup de reprezentanți ai unei firme private, însoțiți de șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-șef Teodor Stanca.

 

Deși, conform atribuțiilor funcției, șeful SIAS intervine doar în situații de o gravitate maximă, precum cazuri de terorism sau trafic de droguri, jurnaliștii au văzut cum comisarul Stanca acționa la ordinele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care susținea că are un litigiu comercial cu România TV. Dl comisar nu s-a sfiit să susțină acțiunea omului de afaceri vorbind chiar despre arestări, moment în care i s-a atras atenția că acționează fără mandat.

 

În acel moment, spre uimirea celor prezenți, dl Schwartzenberg l-a sunat și a discutat în repetate rânduri de pe telefonul sau mobil cu șeful Poliției Române, chestorul-șef Liviu Popa, singurul comandant direct al șefului SIAS. Mai grav este că șeful IGPR și șeful SIAS au fost puși să vorbească unul cu celalat chiar pe telefonul lui Elan Schwartzenberg. După două ore în care prezența sa a fost lipsită de orice obiect, șeful SIAS a plecat fără a răspunde în vreun fel întrebărilor noastre. Nici chestorul șef Liviu Popa nu a răspuns telefoanelor noastre pe parcursul acestei zile, întărindu-ne temerea că știa despre acțiunea subordonatului său.

 

De aceea, va rugăm, Domnule Prim-Ministru și Domnule Ministru al Administrației și Internelor, să cereți public un răspuns de la conducerea IGPR despre implicarea unui serviciu special, cum este SIAS, într-o intervenție privată, la comanda dlui Schwartzenberg. Înțelegem supărarea dlui Schwartzenberg la adresa jurnaliștilor Romania TV după ce aceștia au înregistrat pe cameră prezenta dlui Scwartzenberg la o ședință a PDL, prezidată de dl Emil Boc. Însă, nu înțelegem cum șefi din structura IGPR se pot implica în asemenea operațiuni clandestine.

 

Sperăm, Domnule Prim-Ministru și Domnule Ministru, că - așa cum ați declarat în repetate rânduri - nu veți tolera abuzuri săvârșite de funcționari ai administrației pe care o conduceți. Pentru a ajuta demersul dvs, vă putem pune la dispoziție imagini cu dl comisar-șef Stanca secondându-l pe dl Elan Schwartzenberg.

 

În speranța unui răspuns rapid, vă asigurăm de toată deschiderea noastră pentru a lămuri acest incident cu potențiale consecințe grave pentru libertatea de exprimare a presei din România.

Foto: Laurențiu Obae

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • te pot contrazice: au luat bani din ambele parti, deci doua salarii,pentru cine au lucrat? Nu mi se pare corect ca au fost oameni care si bolnavi au venit la munca, cu boli cronice(cancer,hepatita diabet)si nu au vazut niciun ban.iar cei care deja au salarii,,nesimtite"au luat din ambele parti. Unul dintre cei bolnavi, l-a iertat Dumnezeu acum doua luni,si nimeni nu l-a ajutat,dar in viata sunt scari de urcat si de coborat, nu se stie cui ii vine randul!!!!!
 • Pentru corecta informare: Subiectul despre concediul lui Ponta in Dubai a fost aruncat pe piata de europarlamentarul PDL Petru Luhan, inca de vineri seara. Era la emisiunea lui Tudor Musat - in studio mai erau Doru Buscu si Dorin Chiotea - cand a spus ca "dupa congresul USL Victor Ponta a plecat intr-o vacanta de lux in Dubai, cu bilete la business class, totul a costat peste 7.000 euro".
  Deci, Petrisor, vrei degeaba sa insinuezi ca Elan si-a pus angajatii sa i-o traga lui Ghita, ca nu-i asa!
 • @midem aceeasi problema o au si cei care au ramas la realitateatv dar au avut contract cu firma lui ghita.nici ei nu au primit bani pe aprox. o luna. Asa ca in acesta problema este egal.
 • "oameni cu care si-a facut treaba ani de zile". Despre ce "ani" vorbesti?! Elan Schwartzenberg a cumparat Realitatea acum vreo 11 luni! Si, pana la separare, managementul Realitatii a fost asigurat de dom' Ghita!!!!........
 • Eu stiu ca, legal, daca ai actele in regula vis-a-vis de bunurile ce trebuie sa le recuperezi, le recuperezi fara probleme cu executor si politie daca e cazul. Asa fac bancile sau firmele de leasing fara mare bataie de cap. Aici ar trebui sa fie si mai usor pentru ca inteleg ca echipamentele sunt in functiune, deci la vedere ceea ce inseamna ca pot fi identificate usor dupa model, serie, nr de inventar, etc. Nu cred ca ai cum sa ascunzi TOATE echipamentele dintr-o televiziune :). Cred ca adevarul este undeva la mijloc...
 • ...... si atunci te-ai gandit tu ca daca ai vinde vreun birou ramas de la realitatea te-ai "scoate " cu cateva zile de concediu.nu te asocia cu problemele altora pentru ca nu vei rezolva nimic.
 • ,,hotii striga hotii!" dar care hot e mai mare? d. elan s-a uitat in gradina lui? sant multi oamenii care au lucrat la el si nu si-au vazut salariul sau banii pe zilele de concediu. au muncit,,voluntar" sau d. elan e ,,hot"?oare acei oameni cu care si-a facut treaba ani de zile au vreo vina sa nu isi vada retributia doar ptr ca au ramas la romania tv? mai merita vreo ,,atentie" d elan?
 • pana iere, elan a incercat sa-si recupereze sculele(atata timp cat a cumparat realitatea si aparatura era pe inventarul realitatii inainte de venirea lui ghita, se pune ca e cu acte a lui elan)in mod amiabil si discret. de cate ori nu au fost sa-si recuperez aparatura si au fost tinuti afara cu actele doveditoare in mana!ghita se foloseste de faptul ca nu poti intra in casa lui! lucrurile erau in casa realitatii care a devenit a lui ghita. e ca si cum cineva iti cumpara casa dar pune samavolnic mana pe tot ce era in casa plus nevasta plus copiii si ii declara ca fiind ai lui! o magarie!practic ghita face emisiuni cu aparatura rivalului sau d.p.d.v. publicistic!o situatie cum numai la noi putea sa existe!nu mai spun ca nici pana azi nu a inapoiat realitatii, arhiva!aia din 2006,2007,2008,2009,2010! a arestat-o,o copiaza si o da inapoi cu lingurita!prost sa fie elan daca nu-l da in judecata pentru folosirea imaginilor de arhiva!cu cine s-a aliat fiecare, e alegerea lor, dar ghita a intins coarda pana s-a rupt!
 • domnule Elan daca din intamplare mai mergeti la RTV puteti face un mic gest, o laba peste ochi domnului chelemen, daca nu il recunoasteti este o "treaba mica", neterminata, cu gura mare. un idiot fara margini care de ceva vreme isi permite sa imparta lumea in bun si rau mai ceva decat mai marii lumii. prin acest gest,dumneata domnule Elan ai fi razbunatorul a catorva zeci de oameni de televiziune care au trecut pe acolo si au plecat scarbiti de acest personaj, multumesc
 • cred ca este corect redactia realitateatv tiinad cont ca pana si mesele si scaunele pe care sta stimabili jurnalisti de la rtv sunt pe inventarul realitateatv. Asta ca sa nu mai vb de celelalte echipamente.
 • Trebuie sa recunoastem ca, prin scrisoarea de mai sus, doamna jurnalista deontoloaga C. Dragotescu si colegii si-au atins scopul. Au reusit marea performanta de a deturna discutia de la subiectul real - hotia si abuzul lui Ghita&Raitaru - si sa focalizeze interesul pe descinderea "abuziva" a politiei in sediul RTV. Spre rusinea lor, jurnalistii de la Adevarul le-au cazut victime(?). Din fericire, Pagina de media a solicitat si punctul de vedere al celeilalte parti. Spre cinstea ei!

Trimite un comentariu